La Liga: FC Barcelona 1-1 Eibar

La Liga - 29. december 2020

Barca havde ikke Messi til rådighed til aftenens kamp hjemme mod Eibar, og i stedet satsede Ronald Koeman på Braithwaite og Antoine Griezmann på toppen. Det gik ikke som håbet, da de begge skød med løst krudt. En kæmpe fejl af Araujo og et flot mål af Dembélé sørgede for ét point til catalanerne.

Ter Stegen, Araujo, Lenglet, Mingueza, Dest, Junior, Pjanic, De Jong, Pedri, Griezmann og Braithwaite

46' Dest Dembélé
66' Pjanic Coutinho
66' Griezmann Trincao
82' Lenglet Busquets
89' Pedri Puig

- 0-1 57' - Kike
- 1-1 67' - Dembélé

Forinden kampen var Barca presset til sejr og typisk er Eibar på Camp Nou ikke en svær modstander for catalanerne - men det har alle været for Koemans hold - og tirsdag aften var det ikke anderledes. Godt nok fik Barca tilkendt et straffespark allerede efter 8 minutters spil, da Ronald Araujo blev sparket ned i feltet og selvom det var en tydelig forseelse, gik der adskillige minutter før kendelsen blev dømt. Martin Braithwaite gik til bolden men skuffede fælt, da han sparkede kuglen et godt stykke forbi målet.

Med 0-0 og et brændt straffespark kom Eibar ovenpå og begyndte at røre mere og mere på sig. Barca var på ingen måde komfortable igennem hele kampen og på intet tidspunkt dominerede man oppe på Eibars banehalvdel. Det var meget frem og tilbage og efter 25 minutters spil skulle der VAR på igen, da Junior Firpo smækkede et dejligt indlæg ind i feltet til Braithwaite, som fik scoret. Desværre for danskeren og Barca blev målet korrekt underkendt for offside.

Barca forsøgte at spille frisk til, men det var i den grad sparsomt med kreativiteten. Sergino Dest spillede sin klart dårligste kamp for Barca og blev pillet ud i pausen, hvor Ousmane Dembélé kom i aktion. Der gik dog bare 10 minutter før han kunne se Kike sende Eibar i front, da Araujo fejlede helt ekstremt. Som sidste mand tøvede han alt for meget på dette niveau, og så kunne Kike let pillet bolden fra ham og løbe ned og sende den i mål til 0-1. En kæmpe skuffelse for Barca, som har det med at komme bagud i denne sæson efter personlige fejl. Undervejs i opgøret havde Barca nogle store chancer som blev misbrugt, men efter 67 minutter kom der balance i regnskabet, da Juniors indlæg fik lov til at gå hele vejen over i den anden side til Dembélé, som knaldede kuglen i kassen til 1-1.

Braithwaite var efterfølgende tæt på en heldig 2-1-scoring, da Eibar-keeperen slog bolden ind i maven på danskeren, men bolden gik tæt forbi mål. Trincao forsøgte også på egen hånd, da han i overtiden driblede rundt i feltet og sendte en lumsk afslutning afsted, men den gik lige forbi den ene stolpe og det hele sluttede således 1-1 og dermed har Barca igen smidt point og det er på ingen måde realistisk at tale om mesterskab. Lige nu skal man udelukkende fokusere på at sikre sig Champions League til næste sæson. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder