Copa del Rey: Sevilla 2-0 FC Barcelona

Copa del Rey - 10. februar 2021

Med en skadesplaget trup tog Ronald Koeman og co. til Andalusien onsdag aften for at spille pokalkamp mod Sevilla. Catalanerne dominerede bolden, men havde svært ved at skabe de åbne chancer. Man kom bagud efter 25 minutter, og selvom der ikke blev skabt alverdens, kom der ingen reaktion fra Koeman ude på bænken. Barca tabte den første semifinale med 2-0 og nu venter der en spændende returkamp på Camp Nou til marts.

Ter Stegen, Junior, Mingueza, Umtiti, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Messi, Griezmann og Dembélé

85' Pedri Puig
90' Umtiti Trincao

- 1-0 25' - Koundé
- 2-0 86' - Rakitic

Under Julen Lopetegui kommer Sevilla sjældent blæsende ud til kampene på hjemmebane mod Barca og denne gang var ingen undtagelse. Hjemmeholdet tillod Barca at køre bolden rundt og satsede i stedet på hurtige omstillinger, men det var Barca, som var tæt på scoringen først, da Dembélé fandt Griezmann. Fra kanten af feltet vippede han bolden ind i feltet til Messi, som ikke var offside, men alene med målmanden kunne argentineren ikke finde vej til nettet og misbrugte således en gylden chance. Efter små 20 minutter kom Sevilla frem til en chance, da Pedris defensive forståelse tog sig en gevaldig blunder. Han luntede rundt og var mere på vej ud for at dække en mand på sidelinjen fremfor Jules Koundé, som stod på kanten af feltet i adskillige sekunder bare klar til at modtage bolden og trykke af. Først da afleveringen mod Koundé blev slået, løb Pedri mod ham. Heldigvis sparkede han forbi målet.

Jules Koundé havde bedre held anden gang, da han pludselig tog et længere løb med bolden. Griezmann kunne ikke få den fra ham, han fik hjælp til at komme forbi Busquets og han satte fuldstændig Umtiti på plads med ét touch før han kom ind i feltet og sparkede bolden i mål til 1-0. Katastrofalt forsvar af Barca, som har siddet mest på bolden og haft flere angreb, men som set før skal modstanderne sjældent bruge mange chancer for at score mod Barca. Lige inden pausen var Sevilla tæt på at bringe sig i front med 2-0, da bolden strøg hele vejen over til en totalt fri Escudero, der trykkede af fra kanten af feltet, men Ter Stegen redede flot og holdt catalanerne inde i kampen.

I løbet af hele første halvleg så Barcas spillere utrolig trætte ud. Der var ikke mange løb uden bold, det var meget stillestående og kun i glimt kom der lidt kvalitet ind i angrebet, men det var ikke nok til at score i første halvleg, som faktisk sluttede med at Sevilla havde set mest til bolden - nemlig 52-48%.

Kort inde i anden halvleg fik De Jong en stor chance, da han blev spillet ind i feltet, men han formåede aldrig at dreje sig nok til at kunne få afsluttet. I stedet gik det den anden vej, da En Nesyri to minutter senere rystede Mingueza alt for let af sig, og så opstod der en stor chance, men Umtiti kom ind som sidste mand og inde i feltet fik han flot pillet bolden af En Nesyri. Barca blev mere nærgående som anden halvleg skred frem, men de havde store problemer med at spille sig helt ind i feltet. Det var kun halvhjertede skud fra kanten af feltet og med et kvarter igen troede catalanerne, at de havde fået straffe, da Jordi Alba blev nedlagt, men dommer Lahoz vurderede, at forseelsen startede uden for feltet.

Med få minutter tilbage af kampen foretog Koeman endelig en udskiftning, da Pedri gik ud og gav plads til Puig. Det blev dog kun værre, for bare minuttet efter var der absolut ingen som fulgte med Rakitic, som bare luntede op gennem midtbanen og fik en lang bold. Han tog den med sig, løb ind i feltet og hamrede bolden op i nettaget til 2-0. Umtiti forsøgte at spille ham onside, men lykkedes ikke og gled i samme øjeblik. 2-0 og dermed blev det en sort aften for Barca på Sanchez Pizjuan. I overtiden blev Umtiti pillet ud og gav plads til Trincao.

Barca havde ikke mere at skyde med og det var specielt en jammerlig indsats af Antoine Griezmann, som udover en god aflevering til Messi i første halvleg slet ikke fik noget som helst ud af sit spil i aften. Barca tabte 2-0 og skal nu forsøge at vende det på hovedet hjemme på Camp Nou til marts. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder