Champions League: PSG 1-1 FC Barcelona

Champions League - 10. marts 2021

Barca bombarderede PSG i første halvleg og skulle have haft flere mål, men man udnyttede ikke chancerne og i anden halvleg havde man svært ved at skabe lige så store muligheder og selvom man leverede en god og solid indsats, så var det ikke nok til at overkomme den håbeløse præstation på Camp Nou. Barca er ude af sæsonens Champions League.

Ter Stegen, Dest, Mingueza, Lenglet, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Messi, Griezmann og Dembélé

35' Mingueza Junior
66' Dest Trincao
78' Dembélé Braithwaite
78' Busquets Ilaix
78' Pedri Pjanic

- 1-0 30' - Mbappé (Straffespark)
- 1-1 37' - Messi

Barca var på jagt efter et resultat mod PSG og kom da også bedst fra land, da de fra første minut sad på bolden og var helt oppe på 73% boldbesiddelse efter 20 minutter. I disse 20 minutter havde gæsterne skabt flere gode muligheder, men hver gang var det Dembélé, som stod for afslutningerne, og de var ikke gode. Først bragede han kuglen langt over på en god skudmulighed før han senere blev spillet i dybden af Messi og sendte et sløvt skud afsted. Det samme scenarie udspillede sig minutter senere, hvor Dembélé ellers sendte et godt forsøg afsted, men Navas reddede flot. Barca var ovenpå, men PSG lurerede på omstillingerne med Kylian Mbappé på toppen

Efter 23 minutter var det uhyre tæt på, da Dest tog sagen i egen hånd og afdriblede Kurzawa før han trykkede af. Navas fik lappen på og bolden gik af på overliggeren. Pludselig vendte kampen på hovedet, da Mingueza i hele tre omgange dummede sig: Først begik han et frispark på Mbappé og fik gult kort. Bare et minut senere begik han igen et hårdt frispark, men han fik en chance af dommeren, da en udvisning ellers kunne forsvares. PSG fik trukket tempoet ud af kampen og ud af det blå valgte Lenglet at træde Icardi i hælen inde i feltet og så gik Lenglet atter engang straffespark. Mbappé sparkede den i mål til 1-0 og så var Barca bagude med hele 5-1 selvom kampen i dag slet, slet ikke var gået den vej. Til Lenglets forsvar var han ikke fokuseret på Icardi og der var mere tale om en uheldig situation.

Kort tid efter fik Dembélé igen-igen-igen en gigantisk chance, da han fik en helt fri mulighed, men igen sendte han et skidt forsøg afsted. I det 35. minut blev Mingueza taget ud og ind kom Junior Firpo og bare minuttet senere var der balance i kampens regnestykke, da Lionel Messi lige pludselig valgte at kanonere kuglen i mål fra distancen fuldstændig uden chance for Keylor Navas. Et spektakulært mål uden lige og så stod den 1-1. Busquets var tæt på at øge, da han pludselig dukkede op på kanten af feltet og forsøgte at sende et kontrolleret skud afsted, som Navas så sent og som han måtte redde på alternativ vis. Det satte gang i en kontra til Mbappé, som dog blev presset ud i et skud, som Ter Stegen let tog sig af.

Lige inden at dommeren skulle fløjte til pause fik Barca en gylden chance, da Griezmann blev sparket ned i feltet og der var straffespark. Desværre for Barca sendte Messi et rigtig skidt spark afsted, som Navas reddede med hjælp fra overliggeren. Det var det sidste i en første halvleg, hvor Barca virkelig var ovenpå og udover et par situationer, så kunne Barca scoret et par gange.

Anden halvleg startede ikke som første halvleg sluttede, men Messi kom dog frem til en stor chance, som Marquinhos ihærdigt fik blokeret. Med 25 minuter igen blev Sergino Dest pillet ud og ind kom Trincao. Dest havde spillet en udmærket kamp, da defensiven ikke var direkte afhængig af ham, selvom han altid skulle med tilbage, da det var Mbappés side. Rent offensivt havde han udfordringer, men kom alligevel frem til gode chancer. Sergio Busquets var tæt på at score efter et hjørnespark blev slået til forresten stolpe, men Keylor Navas stod godt placeret så han kunne nå ud og bokse bolden væk.

Med 10 minutter igen blev Pedri og Dembélé pillet ud. Dembélé var meget aktiv og fik flere store chancer i første halvleg. Ind kom Braithwaite og Moriba mens også Busquets gik ud for Pjanic. Koemans forsøg på at skabe noget til sidst med sine indskiftningerne gav slet ikke pote. I stedet var det konstant en krig om bolden til fordel for PSG, som altså endte med at gå videre med samlet 5-1 efter en ellers god præstation af Barca, som bare ikke kendte sin besøgelsestid. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder