Europa League: FC Barcelona 2-2 Manchester United

Europa League - 16. februar 2023

Der var topbrag i Europa League på Camp Nou torsdag aften, da FC Barcelona tog imod Manchester United. Der var nok af chancer i første halvleg, men ingen mål. I anden halvleg var der også chancer - og så væltede målene ellers ind på samlebånd.

Ter Stegen, Koundé, Araujo, Alonso, Alba, Kessié, De jong, Pedri, Gavi, Raphinha og Lewandowski

41' Pedri Roberto
67' Alonso Christensen
67' Alba Balde
67' Kessié Ansu Fati
83' Raphinha F. Torres

- 1-0 50' - M. Alonso
- 1-1 53' - Rashford
- 1-2 59' - Koundé (Selvmål)
- 2-2 76' - Raphinha

Storkampen mellem FC Barcelona og Manchester United blev indledt af et engelsk pres, hvor Barca ikke fik sat fødderne rigtigt fra første fløjt. United pressede på og kom op omkring catalanernes felt uden dog at udnytte overtaget. Det varede ved i små 10 minutter før Barca så småt begyndte at røre på sig. Ved Barcas første rigtige angreb sendte Ronald Araujo en perfekt aflevering på tværs af banen til Alba, som fandt Gavi. Den unge midtbanemand lod dog bolden trille mellem benene og så gik Lewandowski ind foran Shaw og opsnappede bolden før han trykkede af, men David De Gea tog imod. Marcos Alonso prøvede lykken direkte på frispark efter et kvarter, men måtte se kuglen gå over kassen.

Efter 20 minutter var det tæt på ved en tilfældighed for Pedri, da Alba vippede kuglen ind i feltet til Pedri. Han forsøgte egentlig at heade den videre til Lewandowski, men ramte Varane og så faldt bolden ned til Pedri igen, der denne gang forsøgte at flugte bolden i mål, men den sneg sig et pænt stykke over målet. Med 26 minutter på uret burde Lewandowski have gjort det bedre, da De Jong var hurtig i tanke og handling. En løs bold faldt til ham på midtbanen og han sendte den direkte op til en fri Lewandowski på kanten af feltet, men hans førsteberøring gjorde, at Shaw og Varane kunne komme ind og genere ham. Minuttet efter var det så tæt på i den anden ende, da Wan-Bissaka kom forbi Gavis tackling og smed bolden fladt ind i feltet, hvor Sancho trykkede af, men bolden blev afrettet og sneg sig lige forbi stolpen og ud til hjørnespark.

Hjørnesparket kom der ikke noget ud af - men det gjorde det lige efter, da Weghorst pludselig modtog en stærk aflevering af Bruno Fernandes og kom alene med Ter Stegen, hvor den tyske keeper trak det længste strå. Minuttet efter var det Casemiros tur til at prøve, men hans hovedstød sad lige på Ter Stegen. Efter en halv time kom kampens største mulighed, da Koundé længe ventede på løb og nogle medspillere, som tog initiativ, men der skete ingenting og så mistede han bolden. Rashford blev sendt ind i feltet og forsøgte at dreje bolden forbi Ter Stegen, men igen tog keeperen godt imod og fik reddet. Jordi Alba fik en stor mulighed kort efter, da United-forsvaret fejlede. Alba opsnappede bolden og kom forbi Wan-Bissaka, men var for længe om at få skudt alene med De Gea, og så kunne Wan-Bissaka komme ned og tackle til hjørnespark. Med fem minutter til pausen gik Pedri i stykker og blev erstattet af Sergi Roberto. Der kom ingen mål i første halvleg - men det gjorde der i anden halvleg.

Kort inde i anden halvleg forsøgte Raphinha sig med en flugter fra kanten af feltet, men uheldigvis for brasilianeren gik bolden tæt forbi mål. Minuttet efter gik United så op i den anden ende, da Wan-Bissaka smækkede et fladt indlæg ind til Weghorst, der dog ikke fik ramt bolden. I stedet gled den videre til en helt fri Jadon Sancho, der bankede kuglen lige i sidenettet. Det var den sidste chance før målene begyndte at vælte ind. Efter 50 minutter smed Raphinha et hjørnespark ind i feltet, hvor Marcos Alonso bagerst i feltet kom flyvende ind og pandede bolden i mål til 1-0. Han dedikerede målet til sin far, som gik bort for bare få dage siden. Men glæden varede kort. Tre minutter senere blev Rashford sendt afsted og efter et par meter med bolden ved fødderne sparkede han den i kassen til 1-1. Og det blev endnu værre for Barca, da Koundé syv minutter senere var uheldig med at lave selvmål efter et indlæg fra Rashford, som gik mellem venner og fjender.

Med 25 minutter igen foretog Xavi tre ændringer, da Alba, Kessié og Alonso blev erstattet af Balde, Ansu Fati og Christensen. Det gav pote med et kvarter igen - dog uden at de indskiftede spillere var med. Koundé sendte bolden ud på kanten til Raphinha, der sendte et knivskarpt indlæg ind i feltet til Lewandowski, som løb i ryggen på Casemiro. Lewandowski forsøgte at sætte foden på, men der var ingen, som ramte bolden, og så gik Raphinhas indlæg i mål til 2-2. Selv uden, at han for alvor havde spillet godt, så stod der altså et mål og en assist på brasilianerens navn. Med syv minutter igen blev blev Raphinha erstattet af Ferran Torres og det var brasilianeren bestemt ikke tilfreds med. Hans ansigtsudtryk fortalte det hele, men han kom hurtigt til sig selv og fik takket publikum for klapsalven før han uden for kridtstregerne igen virkede yderst irriteret.

Med fem minutter igen blev Barca klokkeklart snydt for et straffespark, da Roberto headede bolden inde i feltet. Fred gjorde sig bred og gik frem mod bolden og fik rettede boldens bane med sin arm uden nogen form for tvivl, men af uforstående årsager blev der intet dømt. Minuttet efter ramte Barca stolpen og bare et halvt minut efter skulle Ansu Fati have gjort det bedre, da et indlæg tilfældigvis landede for fødderne af ham. Han forsøgte at flugte kuglen, men den gik lige på De Gea. Begge mandskaber søgte stadig kampens femte mål til sidst, men det blev ved 2-2 og dermed er Barca nu oppe på 17 kampe i træk uden nederlag - men til gengæld ville de helt sikkert gerne have haft mere ud af kampen mod Manchester United. Nu venter der en tricky kamp mod Cádiz på søndag før Barca på onsdag i næste uge drager til England inden returkampen mod Manchester United på Old Trafford torsdag. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder