La Liga - 19. februar 2023

Mellem de to kampe mod Manchester United skulle FC Barcelona søndag aften forsøge at nedbryde Cádiz, buldre videre i La Liga og bibeholde selvtilliden og det skete da også, da Cádiz blev sendt hjem med et nederlag. Men det var ikke fordi, at Barca sprudlede. Det var kynismen, der udgjorde forskellen søndag aften.

Ter Stegen, Koundé, Garcia, Christensen, Balde, Roberto, De Jong, Gavi, Ansu Fati, Lewandowski og Ferran Torres

68' De Jong Kessié
75' Lewandowski Raphinha
85' Ansu Fati Alarcon

- 1-0 43' - Roberto
- 2-0 45+1' - Lewandowski

Kampene mod Cádiz hjemme på Camp Nou har altid været svære for Barca og denne søndag aften lignede det netop sådan en kamp, hvor Barca ikke kunne score mål, men hvor Cádiz konstant kunne gøre livet svært for catalanerne når de slog til på omstillinger. Egentlig var det en yderst kedelig første halvleg, hvor der ikke rigtig skete noget udover et par kontrastød fra Cádiz og en masse boldbesiddelse til Barca. Efter 20 minutter fik Cádiz annulleret et mål for offside og minuttet efter var Ferran Torres tæt da, han ihærdigt kom forbi to mand før han trykkede af, men kuglen gik forbi målet.

Kort efter chancen fik Roberto også en mulighed, da Gavi og Torres arbejdede flot sammen før Roberto kunne trykke af, men hans forsøg sad lige på keeperen. Ferran Torres havde været det helt store lyspunkt i første halvleg. Han lignede en decideret afgørende spiller, der gav fornemmelsen af, at nu sker der noget, når han får bolden. Han var oplagt, han havde tur i den og lignede ikke en spiller ude af hverken form eller rytme. Med fem minutter igen var han tæt på at modtage en assist, da han smed en bold bagerst i feltet til Lewandowski og da Ledesma ikke kom ordentligt op til bolden, så blev chancen større, men Lewandowski blev så presset, at han ikke kunne få et godt træf på bolden. Men derfra gik det pludselig hurtigt.

Mens mandskaberne ventede på, at dommeren skulle fløjte til pause satte Ferran Torres fart. Han driblede forbi tre mand og kom til baglinjen hvorfra han vippede bolden ind i feltet. Her kom Lewandowski flyvende i hollandsk stil, men hans forsøg blev blokeret. Heldigvis røg returen lige ud til Sergi Roberto, som med indersiden kunne sende Barca i front med 1-0. Og det blev bedre lige efter, da Roberto fandt Lewandowski på kanten af feltet. Herfra var polakken kynisk, da han sparkede bolden mellem benene på sin modstander og i mål til 2-0. Så selvom Barca ikke ramte noget højt niveau, så fandt de altså energi til at lyne to gange inden pausen.

Anden halvleg blev noget i samme stil som første, men det var utvivlsomt på grund af de to sene mål i første halvleg hvilket fik Barca til at stille sig tilfredse, men stadig jagte mål. 10 minutter inde i anden halvleg var det dog tæt på 3-0, da Lewandowski snød offsidefælden og forsøgte at vippe bolden over keeperen mens den var i luften, men bolden tog overliggeren og hoppede ud til målspark. Bare to minutter senere fik Cádiz faktisk bolden i mål for anden gang i kampen, men for anden gang blev målet annulleret - denne gang for et frispark på Ter Stegen. Barca svømmede ikke i chancer og selvom Cádiz fik mere at se til bolden, så var det sporadisk, hvad de kom med. Med 15-20 minutter igen foretog Xavi to ændringer, da Kessié og Raphinha erstattede De Jong og Lewandowski.

Med 10 minutter igen var det tæt på for Cádiz, da Chris Ramos pludselig kunne gå på vandet og driblede sig igennem Barcas forsvar og kom alene med Ter Stegen, men den tyske keeper kom lynhurtigt ned til bolden og fik den skubbet på stolpen og ud til hjørnespark. Minuttet efter var Ramos på spil igen, da han kom forrest til et hovedstød på en bold, som Ter Stegen kom for sent ud til. Ansu Fati forsøgte at score med fem minutter igen, da han efter et godt Raphinha-løb modtog bolden inde i feltet, drejede rundt om sin modstander og trykkede af, men bolden gik langt forbi mål. Det blev Fatis sidste aktion i kampen, da han gav plads til unge Angel Alarcon.

Med fire minutter igen var Cádiz atter engang tæt på, da Choco Lozano stod umarkeret inde i feltet på et indlæg, men uheldigvis for Cádiz ramte han stolpen med sit hovedstød. Der kom ikke flere mål i kampen og dermed kunne Barca glæde sig over, at de fik endnu en sejr i La Liga og igen øger forspringet til Real Madrid til otte point og samtidig fik de endnu et clean sheet. Nu rettes fokus mod Manchester United. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder