La Liga: FC Barcelona 1-0 Valencia

La Liga - 5. marts 2023

FC Barcelona dominerede bolden mod Valencia og skabte da også en håndfuld chancer, men spillemæssigt var det bestemt ikke catalanernes bedste kamp i sæsonen. Raphinha scorede i første halvleg mens Ferran Torres missede et straffespark i anden halvleg før Ronald Araujo så direkte rødt.

Ter Stegen, Koundé, Araujo, Christensen, Balde, De Jong, Busquets, Roberto, Raphinha, Ansu Fati og Ferran Torres

46' De Jong Kessié
61' Ansu Fati M. Alonso
81' Roberto Garcia
87' Raphinha Alarcon

- 1-0 16' - Raphinha

Der var motivation nok for FC Barcelona søndag eftermiddag, da de hjemme på Camp Nou tog imod bundproppen Valencia. Spillemæssigt dominerede Barca, men det var absolut ikke fordi at Valencia blev spillet ud af banen. Barca-spillerne var flyvske, der var ingen dominans på midten og balancen var ikke-eksisterende. Alligevel var det nok til at være det store hold på banen og skabe mere end Valencia. Barca kom i front efter et kvarter, da Raphinha tog et fremragende løb hvilket Busquets så. Midtbanespilleren sendte en perfekt bold ind i feltet til sin brasilianske kollega, som pandede bolden i mål til 1-0 og så lignede det ellers at Barca havde tænkt sig at køre Valencia over.

To minutter senere fik Ansu Fati en stor chance, da han blev spillet fri inde i feltet, men hans skud sad lige på keeperen. Ansu Fati havde atter engang en miserabel kamp. Han kunne hverken drible, sætte sine modstandere af eller dominere på nogen parametre. Det var helt tydeligt, at angriberen døjer med selvtillidsproblemer. Til gengæld var det tæt på 2-0 kort tid efter, at Alejandro Balde lige pludselig tog et vildt løb fra egen position i venstre side af forsvaret og hele vejen op til Valencias felt, hvor han fandt Raphinha, som forsøgte at skrue bolden i mål, men den gik forbi målet. Valencia fik deres første chance efter en halv time, da et indlæg fandt Correia, der headede forbi. Fem minutter senere fik Los Che så en stor chance, da Ferran Torres snorksov med en uforklarig tilbagelægning til Ter Stegen. Den tyske keeper kunne kun lige nå at tæmme den før han blev nødt til at sparke den væk. Bolden gik hen til Lino, der dog sparkede over målet.

Med få minutter til pausen var det Andreas Christensens tur til at give en chance, da han ville cleare et indlæg inde i feltet, men bolden faldt kun få meter væk fra ham hen til Ilaix Moriba, som dog sparkede bolden forbi. Her var Busquets' pres på Moriba nøglen til en sløv afslutning. Det sluttede 1-0 i første halvleg. Anden halvleg var kun få minutter gammel, da Koundé forsøgte at sparke bolden i mål, men Hugo Guillamon blokerede bolden med armen og så var der straffespark til Barca og det blev startskuddet til fem dødelendige minutter for FC Barcelona - selvom et straffespark burde være positivt.

Efter 55 minutter sparkede Ferran Torres straffesparket på ydersiden af stolpen og missede dermed chancen for at øge til 2-0. Minuttet efter fik Ansu Fati chancen, men hans skud sad på indersiden af den modsatte stolpe og hoppede ud i feltet igen. Fire minutter senere headede Koundé så en høj aflevering tilbage mod Araujo, men bolden landede skævt og så følte Araujo ikke at han kunne gøre andet end at rive sin modstander omkuld og så var der direkte rødt kort til Araujo. Således brændte Barca et straffespark og ramte stolpen efterfølgende og gik et rødt kort på bare fem minutter.

Valencia forsøgte at komme længere frem i banen som tiden skred frem mens Barca kun var 10 mand. Samtidig forsøgte Barca at skabe en gylden mulighed, som kunne lukke kampen, men det var langt fra Barcas bedste kamp og der manglede tydeligvis en leder på banen til at tage temperaturen på kampen når det brændte på. Efter 80 minutter kom Camp Nou på tæerne, da en Valencia-aflevering tydeligt passerede baglinjen til målspark før den blev sendt ind i boksen, men på utrolig vis blev der ikke dømt målspark og så fik Valencia en ny chance til at slå et indlæg, som Ter Stegen dog pillede ned.

Med fem minutter igen appellerede Valencia for et straffespark, da Kessié kom for sent i en tackling og det var da også tydeligt, at den burde være blevet dømt, men hverken kampens hoveddommer eller VAR-teamet ville kigge på den og så gik spillet ellers videre. Slutminutterne var ren overlevelse for Barca, som i forvejen ikke havde domineret Valencia selv med 11 mand. Men med en mand i undertal blev det straks sværere for holdet og Valencia kom frem til en masse angreb, indlæg og flere skud, som dog manglede kvalitet. I kampens slutminutterne havde Barca fem forsvarsspillere på baglinjen: Balde, Alonso, Garcia, Christensen og Koundé. Barca formåede at køre sejren hjem og øger forspringet til 10 point. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder