Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Så meget kan Barca tjene på navneskift af Camp Nou

Nyheder: Af BarcelonaFC.dk - 9. november 2019Så meget kan Barca tjene på navneskift af Camp Nou

FC Barcelonas nuværende ledelse har et seriøst emne oppe lige for tiden. Der bliver arbejdet på muligheden for at sælge navnerettighederne til Camp Nou for at skrabe endnu flere penge sammen og det er ikke småpenge, som catalanerne kan få ind ved at sælge navnerettighederne.

Et amerikansk studie viser således, at både FC Barcelona og Real Madrid kan forvente op mod 260 millioner kroner hvert år for at sælge navnerettighederne til deres hjemmebane. Hos Manchester United kan de 'kun' forvente op mod 225 millioner kroner, men det er ikke typisk i England, at sælge navnerettighederne til sit stadion. Det er dog mere typisk i Tyskland.

80% af mandskaberne i Bundesligaen har solgt navnet på deres stadion, mens 30% har fulgt op i Premier League. I Serie A er det hele nede på 10% mens La Liga kun står inde for 5%. Til gengæld kan FC Barcelona og Real Madrid tjene mere end alle andre mandskaber i Europas top 5 ligaer ved at sælge deres navnerettigheder på stadion.

Hvad man finder ud af internt i FC Barcelonas ledelse er ikke til at vide, men kender man Josep Maria Bartomeu godt, så er han en person, som gerne ser en stabil økonomi før noget andet. F.eks. var der ikke noget stærkt økonomisk fundament under Joan Laporta, som dog til gengæld fik resultater på banen. Under Bartomeu er der bedre styr på økonomien og der vil komme endnu mere styr på det ved at sælge navnerettighederne til Camp Nou. Det er dog noget, som tilhængerne helst ikke ser ske. Men for Bartomeu og co. kan det være nødvendigt.
Læs også
- Camp Nou: Den stærkeste hjemmebane i et årti
- Paco vender tilbage til Camp Nou
- Bliver Griezmann præsenteret for et tomt Camp Nou?
- Camp Nou viste sin utilfredshed
- Spydig Klopp: Camp Nou er bare et stadion


Ugens mest læste

Seneste nyheder