Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

La Liga: FC Barcelona 1-0 Real Sociedad

La Liga - 7. marts 2020La Liga: FC Barcelona 1-0 Real Sociedad

© FC Barcelona


Barca skulle forsøge at rejse sig fra søndagens nederlag i El Clásico, da de lørdag fik besøg af baskerne fra Real Sociedad, som kom til Camp Nou efter netop at have sikret sig en plads i pokalfinalen. Der var dog ikke forbedring i spillet at spore hos Barca, som spillede en skuffende og ekstremt ringe kamp. Det var kun et sent straffespark, som kunne redde Barca.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, De Jong, Messi, Braithwaite og Griezmann

74' Rakitic Vidal
85' Griezmann Fati
89' Braithwaite Junior

Mål
- 1-0 81' - Messi (Straffespark)
Barca havde Martin Braithwaite med fra start mod Real Sociedad, men det var defensiven, som skulle i gang før offensiven begyndte at røre på sig. Setién insisterer på at spille bolden ekstremt farligt ud af bagkæderne og det fungerer bare ikke altid. Real Sociedad stod højt i deres pres og fremtvang adskillige fejl fra Barca i kampens indledning indtil catalanerne fik mere kontrol over begivenhederne på Camp Nou. Det betød også at Braithwaite begyndte at få noget at arbejde med - han viste flere gange glimt på sin ustyrlige fart. Først da han satte Llorente helt af og fik et hårdt skud reddet af keeperen. Kort efter tog han ét langt træk forbi sin modstander og trykkede på mål, men igen stod keeperen i vejen. Kort tid efter sparkede han bolden i mål, men korrekt blev det annulleret for offside.

Real Sociedad var livlige og florerede ofte rundt om Barcas felt. Efter et kvarter måtte Lenglet bremse en omstilling og så kom han i dommerens bog og med det gule kort har han nu samlet fem af slagsen og han er dermed i karantæne til udekampen mod Mallorca. Efter en halv times spil tog Messi et voldsomt løb, da han pressede sin direkte modstander fra kanten af feltet helt ud til sidelinjen, hvor han fik erobret bolden. Herefter kombinerede han med Busquets og kom fri til en stor chance, men for tredje gang i kampen stod Remiro det rigtige sted og tog flot imod.

Kampen bar præg af et uskarpt Barca-hold, som slet ikke kunne få gang i spillet. Messi blev på ingen måde sat op og han skulle konstant søge langt ned i banen for at modtage bolden. Taktikken fejlede helt klart - men til gengæld havde Real Sociedad svært ved at skabe åbne muligheder, så det var en halvleg, hvor Braithwaite var tættest på sammen med Messi, som havde et skud lige forbi målet. Anden halvleg var ikke meget anderledes, men Barca fik skabt flere nærgående chancer og lod til at tage støre chancer i spillet for at komme frem til mulighederne - men skarpheden var tydeligvis en mangelfaktor - specielt når Antoine Griezmann på ingen måde kom frem til noget som helst i sit spil. På intet tidspunkt i kampen havde han fungeret som en decideret angriber og han fik heller ikke lov til at spille som playmaker. I stedet blev han isoleret ude i højre side, hvor han kom til kort.

Efter 65 minutter var det tæt på for Piqué, da han var med oppe i et angreb og fik en stor chance på hovedet, men igen stod Remiro det rigtige sted. Med små 10 minutter igen skete der endelig noget dramatisk i en ellers kedeligt fodboldkamp. Efter et Real Sociedad-angreb og en stor chance til Nacho Monreal, blæste dommeren i fløjten, da der skulle kigges på en episode få øjeblikke tidligere oppe i Real Sociedads felt. Dommeren tjekkede videoskærmen og kunne se, at en Real Sociedad-spiller ikke headede bolden væk, men i stedet ramte bolden på armen i eget felt og derfor pegede dommeren på pletten og tildelte catalanerne et straffespark. Situationen var hårdfin, men burde aldrig nogensinde være blevet dømt - der var nemlig offside i episoden forinden; men VAR har aldrig fungeret optimalt, så dette var bare endnu en fejl i rækken. Messi gik til bolden og selvom Remiro gik til den rigtige side, så kunne han ikke redde forsøget og argentineren sendte dermed Barca på sejrskurs.

Real Sociedad gjorde alt, hvad de kunne, for at bringe balance i regnskabet på Camp Nou, men Barca holdt stand i de døende minutter og kunne dermed juble over tre vigtige point - men absolut ikke over præstationen, som var langt, langt fra tilfredsstillende - også selvom Alba fik scoret til slut, omend det blev annulleret for offside.Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

FC Barcelona webshop

Spar 26%

Barcelona Hjemmebanetrøje 2019/20

679,- DKK

Spar 46%

Barcelona Hjemmebanetrøje 2019/20 Kvinde

679,- DKK

439,- DKK

Spar 50%

Barcelona Målmandstrøje Europa 2019/20 Børn

599,- DKK

Ugens mest læste

Seneste nyheder