La Liga: FC Barcelona 1-2 Osasuna

La Liga - 16. juli 2020

Endnu engang leverede Barca en skandaløst ringe indsats, da de tog imod Pamplona-holdet Osasuna torsdag aften. En sejr var påkrævet for at jagte den spinkle mulighed der var for at vinde mesterskabet, men der var mere brok og ringe spil på banen end jagten på et mesterskab og en kickstarter til Champions League. Real Madrid slog Villarreal og er spanske mester - efter et show med VAR.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Junior, Rakitic, Roberto, Riqui Puig, Messi, Braithwaite og Ansu Fati

59' Semedo Vidal
59' Braithwaite Suárez
67' Rakitic Busquets
79' Puig De Jong
79' Junior Alba

- 0-1 16' - Arnaiz
- 1-1 62' - Messi
- 1-2 90' - Torres

Som så ofte før i sæsonen havde modstanderen ingen respekt for Barca. Barca har absolut ikke ramt niveau og det betyder, at modstanderen ikke pakker sig på samme måde som tidligere. Osasuna spillede frem i banen og satsede på sin chance og det gav fuld gevinst efter et kvarter, da Piqués arrogante spil tillod Arnaiz at score. Først var Piqué rykket alt for langt ud mod Semedo, som pludselig blev spillet inden om. Mens Semedo stormede ned for at fange Estupinan, bevægede Piqué sig pludselig væk fra farezonen og blev fanget mellem Estupinan og Arnaiz. Piqué forsøgte at stoppe bolden med hælen, men den strøg hele vejen ind til Arnaiz, som kynisk bankede bolden i mål til 0-1.

Messi forsøgte at svare igen kort tid efter, da han blev nedlagt på kanten af feltet efter en flot solotur. Han tog sig selv af frisparket, men han måtte se overliggeren tage fra og redde Osasuna. Barca skabte overhovedet ingenting og spillet gik voldsomt langsom - der var absolut ingen motivation i spillerne og Setién stod på sidelinjen og kunne intet ruske frem i spillerne. Messi fik et nyt forsøg på frispark, som dog gik over. Undervejs i første halvleg kom Real Madrid foran mod Villarreal i deres kamp,og dermed var Barcas resultat mod Osasuna ligegyldigt, da Real Madrid med en sejr selv kan afgøre mesterskabet.

Der var kun spillet ét minut af anden halvleg, da Barca havde lavet mere end 45 minutter i første halvleg. Et godt løb af Messi ind i feltet og godt observeret af Puig, som også fik sendt bolden ind til Messi. Han tog den til sig og lagde den af til Braithwaite, som bankede bolden i mål, men helt korrekt blev målet annulleret for offside på Messi. Kort efter blev Braithwaite og Semedo pillet ud og ind kom Vidal og Suárez og to minutter senere fik Barca frispark på kanten af feltet, som Messi denne gang lagde køligt i mål til 1-1 og så var Barca med igen - på måltavlen, spillet var stadig rystende ringe.

Undervejs kom Busquets, De Jong og Alba også ind for Rakitic, Puig og Junior og i mellem tiden kunne Barcas bænk lytte med mens Real Madrid atter engang blev hjulpet til et straffespark hjemme mod Villarreal. I første omgang fejlede Real Madrid, da Benzema løb for tidligt ind i feltet, og så blev det tid til omspark, som Benzema lagde i mål til 2-0 og så var den madrilenske VAR-fest ellers igang igen. Modsat i Barceloan fik Gallego direkte rødt kort for en svinsk handling, da han med fuld overlæg plantede en albue direkte i ansigtet på Lenglet. Som den spanske dommerstandard er, fik Gallego kun gult kort, men efter et kig med VAR, blev det omstødt til direkte rødt kort.

Suárez fik et mål annulleret undervejs i kampen og Barca jagtede da også føringsmålet, da Villarreal med 10 minutter igen fik scoret mod Real Madrid således at der stod 2-1. Lige lidt hjalp det. Barca tabte nemlig nemlig efter sæsonens mest elendige tilbageløb i fire minutters overtid, da Busquets forsøgte med en header op i banen. I stedet erobrede gæsterne bolen og satte fart og Albas enlige tilbageløb var ikke nok. Mål til Osasuna og 1-2 på Camp Nou - og da Real Madrids VAR-kendelse hjalp dem til sejr mod Villarreal, er de hvide spansk VAR-mester 2019/2020. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder