Super Cup: Real Sociedad 1-1 (2-3) FC Barcelona

Spansk Supercup - 13. januar 2021

Der var spansk Super Cup på programmet onsdag aften, da Real Sociedad og Barca mødtes i Córdoba. Her måtte Barca på spilledagen indse, at Messi ikke kunne holde til at spille kampen, og derfor måtte Koeman omrokere i front hvilket blandt andet gav plads til Braithwaite, som deltog i catalanernes mål i første halvleg. Både ordinær og forlænget spilletid sluttede 1-1 og derfor måtte man ud i straffesparkskonkurrence.

Ter Stegen, Mingueza, Araujo, Lenglet, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Griezmann, Braithwaite og Dembélé

79' Braithwaite Trincao
90' Pedri Puig
90' Busquets Pjanic
114' Mingueza Junior

- 0-1 40' - De Jong
- 1-1 51' - Oyarzabal

Barca fik en spillemæssigt skidt start på kampen, da Real Sociedad helt bevidst gik højt i banen og stressede catalanernes opspil. Det resulterede i adskillige boldtab og midtbanen formåede slet ikke at sætte sig igennem. Det var Real Sociedad der skabte de første store chancer - specielt ved Isak, som først headede tæt over mål før han kom alene igennem med Ter Stegen, men den tyske keeper kom lynhurtigt og stærkt ud af kassen og fik reddet. Dembélé rørte lidt på sig i den anden ende, da han tog en dribletur og trykkede af, men bolden blev blokeret før den nåede helt ind til keeperen. Barca så mest til bolden, men det var sjældent der kom kreativitet ud af det.

Efter en halv time var Martin Braithwaite tæt på at sende Barca i front, da Dembélé sendte Mingueza ud mod baglinjen hvorfra han slog et knaldhårdt og perfekt indlæg lige ind til Braithwaite, som kun kunne heade lige over mål. Han havde dog også en aggressiv modstander hængene på sig i samme øjeblik. Med fem minutter til pausen fik Barca udnyttet deres store overtag, som de havde snuppet fra baskerne efter deres ellers gode indledning. Martin Braithwaite modtog bolden med rykken til mål, men brugte boldens fart til at kunne vende sig og smed så en perfekt bold ind i feltet til Griezmann, som vippede kuglen ind til Frenkie de Jong, som var listet med, og han pandede kuglen i mål til 0-1 og så var Barca på sejrskurs.

Mindre end fem minutter af anden halvleg skulle der gå før Real Sociedad fik udlignet. Et indlæg ramte Frenkie de Jong på armen og dommeren pegede på pletten. Oyarzabal gik til bolden og scorede stensikkert til 1-1 og så var kampen helt åben igen. Minuttet efter udligningen fik Frenkie de Jong en gylden chance, da han blev spillet igennem og rundede sin mand totalt med en sparkefinte. Men han var alt, alt for længe om at få afsluttet alene med keeperen, og så sparkede han i stedet sin modstander ned fremfor at ramme bolden og så begik han frispark. En kæmpe chance, som absolut skulle omsættes. Barca begyndte at blive lidt farligere - primært på omstillinger - men enten fejlede den afgørende aflevering eller også var det forsøget, som gik forbi.

Spillet gik meget frem og tilbage og det lod til at Real Sociedad var skarpest selvom der ikke for alvor kom noget. Med 10 minutter igen forsøgte Ronald Koeman med en ændring, da Martin Braithwaite blev pillet ud og Trincao kom ind. Barca spillede uhørt ringe i anden halvleg og formåede på intet tidspunkt at sætte baskerne under pres. Midtbanen var ikke-eksisterende og det var kun når De Jong eller Pedri drev bolden frem, at der skete noget. Dembélé var lukket godt af og når han endelig kom fri, var hans afslutninger eller indlæg langt under niveau. Der kom ingenting fra Trincao, som da også blev placeret i venstre side af angrebet, hvor han ikke er vant til at spille. Derfor skulle man ud i to gange 15 minutter.

Straks som den forlængede spilletid blev sat i gang, kom Riqui Puig og Pjanic ind for Busquets og Pedri. Blot tre minutter inde var Real Sociedad tæt på føringen, da da Zaldua kanonerede kuglen op mod hjørnet fra distancen, men Ter Stegen reddede i flyvende stil. Netop som uret havde rundet 100 minutter skulle Dembélé have scoret, da han modtog bolden fra Griezmann og satte sin direkte modstander før han fik frit syn til at sparke på mål, men han sendte en svag bold afsted, som keeperen let tog sig af. Efter 10 minutter var det tæt på i begge ender, da Griezmann stod klar ved bagerste stolpe og bare skulle udplacere keeperen, men den store chance fik han sendt lige på målmanden, som straks sendte Januzaj ud i et langt løb ned mod mål. Han smækkede bolden over i bagrummet til Oyarzabal, som lige præcis ikke fik et ordentligt træf på kuglen. Real Sociedad var tættest på sejren i den forlængede, da Januzaj sendte et frispark på stolpen, som Ter Stegen lige præcis fik lapperne på. Der skete ikke mere og så var det tid til straffesparkskonkurrence.