La Liga: Elche 0-2 FC Barcelona

La Liga - 24. januar 2021

Barca spillede ikke nogen stor kamp, men man mistede aldrig modet mod Elche, som slet ikke kom med noget som helst. Det var en tam affære og to mål fra De Jong og Puig blev afgørende - og De Jong fik da også assisterede indskiftede Riqui Puig, som fik noget at glæde sig over til trods for at han blev skiftet ind med tre minutter igen. Barca vandt 2-0 og sikrede sig alle tre point.

Ter Stegen, Mingueza, Araujo, Umtiti, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Dembélé, Braithwaite og Griezmann

74' Dembélé Trincao
87' Pedri Puig

- 0-1 40' - De Jong
- 0-2 89' - Puig

Elche indledte med at forsøge at stresse Barcas opspil, men det lykkedes slet ikke - til gengæld fik Barca heller ikke noget ud af deres offensiv i de indledende minutter, der primært bar præg af fejlafleveringer, dårlige driblinger og mangel på kvalitet over hele linjen. Hos Barca var det kun Dembélé, som forsøgte at sætte sig igennem mens Pedri langsomt fik spist sig ind i kampen. Elche blev spillet længere tilbage og Barca forsøgte at spille bolden rundt indtil der kom en åbning, men ironisk nok var det Busquets, som fik den første reelle chance, da Dembélé driblede ude i højre side og spillede bolden ind i feltet til Pedri. Den unge Barca-spiller fandt Busquets på kanten af feltet og midtbanespilleren forsøgte sig med et lumsk skud, men det gav ingen problemer for keeperen.

Overordnet set havde det været en ekstrem kedelig første halvleg uden chancer og med sporadisk enkeltmandspres, hvor Barca som hold ikke formåede at skabe noget nævneværdigt. Det var lige indtil få minutter før pausen, da Braithwaite forsøgte med et knivskarpt indlæg til Griezmann, men Elches Gonzalez kom franskmanden i forvejen og han var ved at styre bolden i eget mål, men De Jong dukkede op og snuppede målet og således stod der 0-1 på måltavlen efter en tam halvleg, men hvor resultatet trods alt var positivt. Elche forsøgte at svare igen med det samme, da Josan pludselig fik fri skud mulighed fra kanten af feltet, men Ter Stegen tog let imod.

10 minuter inde i anden halvleg var begge mandskaber tæt på at score. Mingueza, som igen-igen viste, at han slet ikke hører til som højreback, mistede bolden og gav Emiliano Rigoni frit løb ned mod Ter Stegen, som dog ventede tids nok til at kunne redde den gratis chance. En kæmpe mulighed for Elche til at score, mens også Badia i Elches mål måtte ud og flyve for at redde Dembélés forsøg fra kanten af feltet. Det gav igen anledning til panderynker hos Koeman, da Mingueza totalt umotiveret og sløset mistede bolden - men alternativet er bare ikke bedre da Dest og Roberto er mærket. Dest sad på bænken efter at have fået en klarmelding.

De Jong blev sendt i dybden og forsøgte sig med en hælaflevering ind i midten af feltet, men bolden blev bremset af en klokkeklar Elche-hånd, men end ikke VAR ønskede at kigge situationen igennem. Med et kvarter igen appellerede Pedri så for straffe, da bolden igen ramte en Elche-hånd i feltet, og igen var dommeren totalt afvisende. Straks efter blev Dembélé pillet ud for Trincao. Barca jagtede målet til 2-0 for at lukke kampen og det lykkedes med ét minut tilbage af ordinær spilletid, da Riqui Puig netop var kommet på banen for Pedri, og han stormede med ind i feltet på et angreb og hoppede op til et indlæg fra Frenkie de Jong og pandede bolden i kassen til slutresultatet 2-0. De Jong havde forinden taget et forrygende løb og lagde skabte på den måde selv chancen. I bagrummet af feltet dukkede Puig umarkeret op og med et højt spring fik han sat panden på.

Dermed hentede Barca tre vigtige point i den syvende udebanekamp i træk. I midtugen skal de igen spille ude når de møder Rayo i Copa del Rey. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder