Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Status: Hvem er favoritten til mesterskabet?

La Liga: Af Søren Nissen - 30. april 2021
Status: Hvem er favoritten til mesterskabet?

© FC Barcelona


Atletico Madrid, Real Madrid, FC Barcelona og Sevilla. Det er de fire hold, der lige nu udgør en af de tætteste dueller i La Liga i mange år. Efter 33 runder er der kun tre point mellem de fire hold. Den seneste sammenlignelige sæson var i 2013/2014 sæsonen, hvor mesterskabet blev vundet i sidste runde af Atletico Madrid, som sikrede titlen ved at spille 1-1 på Camp Nou.

Her var Real Madrid også med i kampen om mesterskabet, indtil de tabte i andensidste spillerunde. I år kan opløbet blive endnu tættere, og alle fire hold har en reel chance for at vinde mesterskabet.

Atletico Madrid ligger lige nu på førstepladsen med 73 point og har længe lignet den oplagte vinder af La Liga. I efteråret blev ”los rojiblancos” ved med at vinde deres kampe, hvorimod både Barca og Real Madrid var i både resultat- og spillemæssige kriser. Første gang man så svaghedstegn hos Atletico var i pointabet mod Celta Vigo i 22. runde. Det blev efterfulgt af to dårlige kampe mod Levante, hvor holdet tabte fem point.

Derefter gik det nedad, og lige nu er det Atletico Madrid, der er i en resultat- og spillemæssig krise. Atletico har først en udekamp mod pressede Elche, der søger livsvigtige point i bundkampen, derefter den altafgørende topkamp ude mod FC Barcelona, en hjemmekamp mod svære Real Sociedad, hjemme mod Osasuna der stort set er sikret overlevelse, mens de slutter af mod Valladolid, der højst sandsynligt kæmper for overlevelse. Med Atleticos nuværende form kan der godt ligge flere pointtab i blandt disse kampe.

Real Madrid har ligesom FC Barcelona haft en blandet sæson. De havde også mange pointtab i efteråret, men har, ved hjælp af især Karim Benzema, sat mange sejre sammen og har 71 point. De har den indbyrdes fordel over både Barca og Atletico, som må siges at være deres største fordel. Modsat har de en semifinale i Champions League i næste uge og en eventuel finale, de skal koncentrere sig meget om. Det vil blandt andet vise sig i weekendens kamp mod et fint-spillende Osasuna, hvor det forventes, at flere bærende kræfter vil blive sparet.

Derefter har de deres topkamp hjemme mod Sevilla, udekamp mod Granada der muligvis kan nå Europa League, en udekamp mod altid svære Athletic Bilbao og slutteligt en hjemmekamp mod Villareal, der har haft et rigtig godt 2021. Umiddelbart et svære program end Atletico, hvor også CL-kampen(e) kan være vigtigere.

FC Barcelona har ligesom Real Madrid 71 point. Det kommer efter 15 sejre i de seneste 18 kampe, hvilket har banet vejen til et comeback af de helt store dimensioner, eftersom Barca var 13 point bag Atletico tidligere i sæsonen. Det comeback led dog et alvorligt knæk i torsdagens nederlag til Granada, som ellers kunne have sendt Barca på førstepladsen.

Barca møder først et meget svagt Valencia, der stadig ikke er sikret overlevelse. Herefter den føromtalte kamp mod Atletico, som meget vel kan afgøre det hele, såfremt resten af kampene vindes. Så møder Barca meget formsvage Levante, efterfulgt af Celta Vigo der højst sandsynligt ikke har noget at spille for, mens catalanerne slutter af mod Eibar, der meget vel kan være rykket ned. FC Barcelona må siges at have det bedste program og har også formen med sig på trods af nederlaget til Granada.

Til sidst har vi underdogen, Sevilla, med 70 point. Det er en forholdsvis stor overraskelse, at holdet er kommet med i mesterskabskampen. Mange regner ikke med holdet, men deres form siger noget andet. De har vundet deres seneste 7 ud af 8 kampe, bl.a. en sejr over Atletico. De har Bilbao først, hvorefter kampen mod Real Madrid er en eksamen. Hvis de er heldige, så er den tredje modstander, Valencia, sikret til den tid, mens de til sidst har Villareal og Alaves. Sidstnævnte kæmper sandsynligvis stadig i bundkampen. Sevilla har også et udfordrende program, men Julen Lopeteguis tropper har vist godt spil og kan med lutter sejre gøre sig gode forhåbninger om mesterskabet.

For hvert hold er der både fordele og ulemper, og lige nu er man mere i tvivl end nogensinde. FC Barcelona har umiddelbart kampprogrammet og spillet med sig, men lykkes det ikke at vinde over Atletico Madrid i den kamp, kan det nærmest være ligegyldigt. Atletico Madrid har dog været langt fra overbevisende, og flere pointtab er ikke usandsynlige. Real Madrid skal igennem det sværeste slutprogram krydret med Champions League. Deres La Liga skæbne er i høj grad også forbundet med kampen mod Sevilla. Vinderen af den kamp vil højst sandsynligt være førsteudfordreren til vinderen af den anden topkamp. Begge topfire-dueller finder sted i næste weekend, så du kan allerede sætte et fedt kryds i kalenderen, for her får vi uden tvivl svar på, hvem der er favorit til at tage mesterskabet.
Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder