Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Champions League: FC Barcelona 5-1 Viktoria Plzen

Champions League - 7. september 2022Champions League: FC Barcelona 5-1 Viktoria Plzen

© Getty Images


Der var ingen problemer for FC Barcelona onsdag aften, da de hjemme på Camp Nou tog imod Viktoria Plzen. Lewandowski scorede hattrick mens også Kessié og Ferran Torres kom på måltavlen. Christensen var tæt på at se rødt, men VAR reddede danskeren.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Roberto, Christensen, Koundé, Alba, Kessié, De Jong, Pedri, Dembélé, LEwandowski og Ansu Fati

45' Roberto Piqué
65' Ansu Fati F. Torres
75' Dembélé Memphis
75' Pedri Gavi
81' Kessié P. Torre

Mål
- 1-0 13' - Kessié
- 2-0 34' - Lewandowski
- 2-1 44' - Sykora
- 3-1 45+3' - Lewandowski
- 4-1 67' - Lewandowski
- 5-1 71' - F. TorresFC Barcelona indledte kampen præcist som ventet med en masse boldbesiddelse og ikke mindst bevægelse for at finde de frie rum. Det gav optræk til flere gode chancer i kampens indledning, men uden at det blev helt farligt. Det gjorde det dog efter et kvarters tid, da Dembélé smækkede et hjørnespark ind i feltet, hvor Jules Koundé kom op og headede på tværs af feltet, hvor en fri Franck Kessié dukkede op og headede Barca på 1-0 og så var kampen for alvor i gang og på et roligt stadie. Det var tæt på at blive endnu bedre kort tid efter, da Kessié erobrede bolden og lagde den af til Pedri, som fandt Ansu Fati. Han var hurtig i tanke og handling, da han tog et par træk, lagde den over til højre og knaldede ellers til den, men bolden gik forbi målet.

Efter 24 minutters spil kom der så drama på Camp Nou, da Andreas Christensen gik i duel med en modstander i feltet. De begge faldt til jorden og dommeren pegede straks på pletten og stod klar med det røde kort til Christensen i hånden. Mens Christensen fik behandling omkring mundtøjet blev dommeren kaldt ud til TV-skærmen for at gense situationen. Her stod det dog klart, at Christensen fik en hård arm lige i ansigtet og så annullerede dommeren straffesparket, gav Barca frisparket og gult kort til Plzen-spilleren.

Da dramaet havde lagt sig satte Barca hånden på gearstangen og satte mere fart i maskineriet, da Sergi Roberto efter 34 minutter drev bolden frem fra midtbanen. Han afleverede kuglen roligt til Lewandowski på kanten af feltet - polakken lagde bolden til rette og smaskede bolden i nettet til 2-0 og så var der jubel og glæde på Camp Nou atter engang. Det skulle have været blevet meget bedre fem minutter senere, da Lewandowski med hælen smukt spillede Pedri totalt fri med keeperen, men Pedris vip henover den fremstormende målmand blev reddet tæt på stregen. Og i stedet gik det galt i den anden ende, da en aflevering blev rettet af på Koundé og mens alle troede, at Barca ville samle kuglen op, så skyndte Jemelka ud på den for at sende et indlæg ind, hvor ingen havde dækket Sykora op. Han kunne let heade bolden i mål, da Alba var for langsom til at komme op til ham.

Lige inden lukketid på første halvleg kom der dog mere ro over situationen, da Dembélé først legede med tre forsvarsspillere før han forsøgte sig, men hans skud blev blokeret og samlet op af en modstander. Dembélé opgav dog ikke og stormede ud på Plzen-manden i en glidende takling og vandt bolden. Herfra sendte han bolden smukt ind i feltet til Lewandowski, der med hovedet var sikkerheden selv og øgede til 3-1 hvilket var pauseresultatet.

Fra anden halvlegs start kom Gerard Piqué på banen og erstattede Sergi Roberto. Det betød, at Jules Koundé gik ud på højrebacken således at Piqué og Christensen pillede inde centralt. Men det var oppe i den anden ende, at fokus lynhurtig kom, da Ansu Fati efter 40 sekunder blev spillet ind i feltet, men hans forsøg på at sparke bolden op i det lange hjørne var så skævt, at bolden både gik over og forbi. Ansu Fati lod sig erstatte af Ferran Torres efter en lille time og kort efter fik Robert Lewandowski sit hattrick, da Alba spillede bolden op til Torres, der lagde bolden af til Lewandowski. Angriberen var sikkerheden selv, da han med et kynisk spark sendte bolden i nettet til 4-1 og fik sit hattrick.

Få minutter efter var Ousmane Dembélé på spil - som han havde været hele aftenen - da han lagde en høj bold ind i feltet, som Ferran Torres på smukkeste viser bankede op i nettaget til 5-1 og så fik også han tanket noget selvtillid. Fem minutter senere blev Dembélé klappet fra banen for at give plads til Memphis mens Pedri gik ud og gav plads til Gavi. Franck Kessié havde også spillet færdig og dermed kom Pablo Torre ind til sin Champions League-debut.

Der skete ikke mere i de sidste sekunder af opgøret og dermed fik Barca en perfekt start på Champions League denne sæson. I den anden gruppekamp var Bayern München på besøg hos Inter og her vandt tyskerne med 2-0. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyhederSeneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

33 min. Ronald Koeman: "Vi spillede et år uden t...
1 t. Ronald Koeman: "Når en præsident tvivler...
3 t. Vitor Roque vil til Barca, men hans fami...
4 t. Barcas lægehold er overraskede over hvor...
4 t. Gabriel Sans: “Selvfølgelig venter Messi...
4 t. LIGE NU: Messi venter på at Barca finder...
5 t. Ronald Araujo ventes at sidde ude mod El...
6 t. Robert Lewandowski....
7 t. Xavi og hans stab er bekymrede for holde...
8 t. LIGE NU: Tottenham og Barca er i avancer...

Ugens mest læste

Seneste nyheder