Annonce


Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

18 eller 22 år? Barca-emnet Moukoko i modvind

Transfermarked - 13. januar 2023




Mange europæiske topklubber har kig på Dortmunds Youssoufa Moukoko, som på papiret er 18 år. Han har spillet 59 kampe for Dortmunds førstehold og det siges, at han drømmer om at skifte til FC Barcelona og den mulighed kan han få til sommer, hvor hans kontrakt i det tyske udløber.

Nu er de interesserede klubber dog blevet gjort opmærksom på en mærkværdig detalje. I Tyskland har man nemlig fundet ud af, at Youssoufa Moukoko er 22 år og ikke 18, som ellers står på hans fødselsattest. Han er født i Yaoundé i Cameroun og flyttede til Tyskland i 2014, hvor han blev adopteret.



I Tyskland mener man dog, at fødselsattesten fra år 2000 med navnet Yousouffa Mohamadou tilhører Dortmund-angriberen Moukoko. Det østrigste medie Laola1, som har hovedkvarter i Wien, fortæller, at Moukokos adoptivfar sendte papirene til en journalist, som er kommet i besiddelse af fødselsattesten.

En undersøgelse i aldersbedrageri i Cameroun har ført til spørgsmålet om Moukoko i virkeligheden er 18 eller 22 år. Desuden påpeges det, at Moukoko har veninder, som er noget ældre ham selv - altså hvis han er 18 år. Sagen falder på samme tid med at Camerouns U17-hold forberedte sig til en kamp, hvor det blev opdaget, at 21 ud af 30 spillere havde indgivet en falsk alder.

Cheftræner Jean Pierre Fiala måtte derfor udtage en masse nye spillere, men for at gøre historien mere vild, så viste det sig at 11 ud af de nye spillere også havde leget med alderen og i virkeligheden var ældre end hvad de først indgav papir på.



At lyve om sin alder er ikke nyt på disse kanter, men for de europæiske klubber håber man helt sikkert, at Moukoko ikke er en af disse spillere, da det gør en stor forskel i fodboldens verden om en spiller er 18 eller 22 år. Hvad sagen munder ud er lige nu et stort spørgsmål.

Moukoko har kontraktudløb i Dortmund til sommer og derfor er han en interessant spiller for Barca, som ikke har mange penge at jonglere med. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


18 eller 22 år? Barca-emnet Moukoko i modvind

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder