Annonce


Annonce

Annonce

Hvorfor kan Barca hente Gündogan men ikke Messi?

Transfermarked - 26. juni 2023




Mandag formiddag kom der gode nyheder fra FC Barcelona, da klubben endelig kunne bekræftet, at de har indgået en aftale med Ilkay Gündogan for de kommende to sæsoner med mulighed for en tredje. Men mange spørger sig selv lige nu: Hvorfor kan Barca hente Gündogan gratis når de ikke kunne hente Messi gratis? Det er der et klart svar på.

Lionel Messi ville tilbage til FC Barcelona denne sommer og klubben ønskede også at hente ham. Men pludselig kunne Messi selv bekræfte, at han skifter til Inter Miami. Det lå i kortene, at hvis ikke Barca kunne hente Messi, så ville han tage ud af Europa og til Inter Miami. Men her få uger senere har Barca så bekræftet Ilkay Gündogan.



Der er primært to ting, som står i skærende kontrast: Tid og registrering. Gündogan er ikke registreret som FC Barcelona-spiller endnu. Klubben har overtalt ham til at tro på, at de nok skal få plads til at registrere ham, og hvis ikke, så har han en klausul i sin kontrakt der gør, at han kvit og frit kan løsrive sig fra Barca-kontrakten for at tage til en anden klub.

Derfor skal Gündogan altså vente lidt endnu før han er registreret. Og netop det ønskede Lionel Messi ikke. Barca kunne ikke garantere Messi - lige som Gündogan - at de kan registrere ham, og derfor valgte Messi at rykke til Inter Miami. Hvis Messi havde underskrevet en kontrakt med Barca denne sommer, så ville det stadig ikke være garanteret, at han kunne blive registreret.

Barca skal sælge ud denne sommer for at gøre plads til Gündogan. Hvis ikke de formår det, så kommer Gündogan heller ikke til at bære Barca-trøjen i næste sæson. Selvom han rent officielt er bekræftet som ny mand, så er der altså ingen garanti for, at han spiller i Barca i næste sæson.

Barca har skåret gevaldigt ned på lønudgifterne siden Joan Laporta kom til, men man er ikke i mål endnu. Der mangler stadig mange millioner euro før man kommer ned på den velkendte 1:1-regel, som betyder, at man kan købe ind for det, som man sælger ud for. Det kan Barca ikke lige nu. De er oppe på 4:1-reglen på grund af deres enorme lønninger, som der dog er kommet mere styr på de seneste to år.



Gündogan har dog en tro på, at Barca nok skal få solgt ud for at gøre plads til ham denne sommer. Det var også noget af det, som Messi kommenterede på i sit interview, hvor han bekræftede, at han rykker til Inter Miami. Han ville ikke være grunden til, at nogle spillere skal ned i løn eller forlade klubben bare for at gøre plads til ham. Det ville han ikke byde spillerne.

I 2021 fik Messi besked på, at klubben kunne give ham en ny kontrakt, men så dukkede La Liga op og sagde, at selvom klubben ville give ham en ny kontrakt, så ville de ikke kunne registrere ham medmindre de fik solgt urealistisk meget ud - derfor endte det med, at Barca ikke kunne tilbyde ham den nye kontrakt alligevel. Og den situation ville Messi ikke igennem igen i år og han valgte derfor at rykke til Inter Miami i stedet for at det måske ville ende som i 2021, hvor han pludselig alligevel ikke kunne blive i Barca.

Så selvom Gündogan i dag er ny mand i Barca, så skal han først registreres hos La Liga før han kan spille med i næste sæson. Og det kommer til at tage hele sommeren før Barca får ryddet godt op i truppen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Hvorfor kan Barca hente Gündogan men ikke Messi?

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder