La Liga: FC Barcelona 4-2 Valencia

La Liga - 29. april 2024

FC Barcelona har nærmest kun andenpladsen at spille om. Selvom det matematisk ikke er slut i toppen at La Liga, så er Real Madrid så langt foran, at Barca gør klogt i at fokusere på andenpladsen. Derfor var kampen mod Valencia meget vigtig, da Girona henover weekenden havde overtaget positionen i tabellen. Og Lewandowski var i målhumør.

Ter Stegen, Koundé, Araujo, Cubarsi, Cancelo, Gundogan, Christensen, Fermin, Yamal, Lewandowski og Raphinha

46' Christensen Roberto
46' Cubarsí Martinez
65' Raphinha Felix
73' Fermin Pedri
81' Cancelo Ferran

- 1-0 22' - Fermin
- 1-1 27' - Duro
- 1-2 38' - Pepelu
- 2-2 49' - Lewandowski
- 3-2 82' - Lewandowski
- 4-2 90+3' - Lewandowski

Indledningsvist var der intet at skrive hjem om. Barcas tilgang til kampen var at have kuglen i fødderne. Der blev ikke skabt det store og samtidig lukrerede Valencia på omstillinger. Der skulle gå et kvarter før der kom en lille smule, da Cancelo blev overløbet på sin kant og så kunne et indlæg finde Hugo Duro inde foran mål, men Ter Stegen tog sig fint af forsøget. 20 minutter inde var Valencia igen tæt på, da keeper Mamardashvili greb bolden på et indlæg og sparkede den op på Barcas banehalvdel, hvor Peter kom på den rigtige side af Cubarsí og så var der frit løb mod Ter Stegens mål, men Peter leverede et skud, som han nok helst vil glemme.

To minutter efter Valencias store chance kom Barca på måltavlen, da Raphinha sendte et knivskarpt indlæg ind i boksen, hvor Fermin Lopez var løbet ind og smukt kom han højt og pandede kuglen i kassen. Et rigtigt flot mål, som ikke var ufortjent, da det trods alt var Barca, som forsøgte mest og sad mest på bolden, men som så ofte før mangler der individuel klasse til at levere det afgørende. Det kom denne gang fra Raphinha med det stærke indlæg. Glæden varede dog kort, da Ter Stegen kort tid efter kiksede fælt på kanten af feltet. En lang aflevering op til Duro kom Ter Stegen først på og normalt ville den slags bolde blive sparket ud af kommunen, men Ter Stegen ville i stedet vippe bolden over Duro - men han kiksede og gav Duro bolden lige i brystet og så kunne Los Che-bomberen let sende bolden i mål til 1-1.

Barca var spillemæssigt langt under niveau. Der var alt for mange boldflyttere på banen og for få med individuel klasse. Lamine Yamal var mange meter fra mål selv efter hans vævre driblinger mens Cancelo på den anden kant var meget, meget alene og nærmest aldrig havde nogen til at kunne kombinere med. Raphinha faldt ofte ned omkring midten for at bygge op, men det efterlod altså Cancelo nøgen ude på kanten og så kom hans kvalitet ikke til syne. Dårligt blev værre for Barca, da Araujo fik en kortslutning og valgte at gå all in på en tackling inde i feltet. Her fik han kun fat i manden og så var der korrekt straffe til Valencia, som omsatte. 1-2 på Montjuic og så havde Barca atter problemer.

Der skulle gå hele 44 minutter før der var en Barca-spiller, som forholdsvist tæt på mål tog sagen i egen hånd. Joao Cancelo modtog bolden og satte lynhurtigt sin mand efterfulgt af et farligt forsøg, som Mamardashvili fik reddet til hjørne. Og netop Mamardashvili fik en hovedrolle kort tid efter, da han ligesom Ter Stegen kiksede felt. Han ville tæmme bolden på jorden, men den sprang fra ham og så kom Lamine Yamal styrtende mod keeperen og forsøgte at gå forbi keeperen, som dog brugte armen til hjælp uden for feltet og selvom den var klokkeklar og tydelig, så skulle dommeren alligevel bruge lang tid på at finde ud af, om bolden havde ramt armen. Det gjorde den - og så var det farvel og tak til Mamardashvili, som blev udvist.

Under et minut inde i anden halvleg var det yderst tæt på at gå galt igen. Xavi havde pillet Christensen og Cubarsí ud for Roberto og Martinez, og sidstnævnte var uhyre tæt på at begå straffespark, men han kom lige præcis først på bolden og heldigvist for det - for fire minutter inde i anden halvleg pandede Lewandowski Gündogans hjørnespark i mål og så stod der 2-2. Efter 65 minutters spil blev Raphinha klappet af banen efter en til dels anonym indsats udover ved det første mål, men han havde kæmpet hårdt som altid, men fik ikke meget mere ud af de. Joao Felix kom på banen i stedet.

Med 20 minutter igen havde Fermin spillet færdig for at give plads til Pedri. Og han kom på prøve lige med det samme. Araujo headede et hjørnespark mod mål og så satte Valencia fart, hvor Pedri i et raseri af et tilbageløb kom ned i en glidende tackling og fik vundet bolden. I jagten på sejrsmålet blev Cancelo pillet ud med 10 minutter igen for at give plads til Ferran Torres. Og målet kom da også! Og igen var det efter et Gündogan-hjørnespark, da Araujo kom op til bolden, men ikke fik træf på den hårdt presset af Valencias keeper. Bolden landede tæt på Lewandowski, der hårdt headede bolden ned i jorden og i mål til 3-2 og så brød jublen ellers løs hos de 30.000 Barca-fans på lægterne denne mandag aften.

I overtiden havde Ferran Torres en agenda: Han ville ind og vise sig, drible og skyde på mål. Og det lykkedes. Tre minutter før tid afdriblede han et par mand før han blev lagt i jorden og så var der frispark til Barca. Det tog Lewandowski sig af og med et køligt spark scorede han direkte på frispark, sikrede sig et hattrick og lukkede og slukkede således at Barca vandt 4-2 og kunne genvinde andenpladsen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder