FC Barcelona 3-0 Eibar

La Liga - 13. januar 2019

FC Barcelona foldede sig langt fra ud, men vandt alligevel komfortabelt mod Eibar, som ellers gav catalanerne god modstand i specielt første halvleg. Lionel Messi scorede undervejs i kampen og dermed rundede han voldsomme 400 mål i La Liga. Det giver ham en klar førsteplads på listen over flest mål i ligaen. Ronaldo er helt nede på 311.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Coutinho, Vidal, Messi og Dembélé

- 1-0 19' - Suárez
- 2-0 53' - Messi
- 3-0 59' - Suárez

FC Barcelona bød Eibar velkommen til Camp Nou i noget nær stærkeste opstilling, men det var baskerne, som tog teten og nærmest dikterede spillet på Camp Nou. Catalanerne kunne ikke få gang i boldomgangen, da Eibar gik højt i banen og virkelig spillede frisk til. Men chancerne udeblev i begge ender og der skulle et spektakulært opspil til før bolden for første gang lå i nettet på Camp Nou denne søndag aften. Coutinho og Suárez spillede smukt sammen og til sidst kunne angriberen med en velplaceret inderside skrue bolden rundt om keeper Riesgo og så stod den 1-0 til FC Barcelona - på deres første chance efter 19 minutter.

Eibar var tæt på at svare igen 10 minutter senere, da Enrich trådt væk fra målet og mødte bolden, som han headede i en bue mod det lange hjørne, men bolden sneg sig lige forbi Ter Stegens mål. I den anden ende var også Roberto tæt på med hovedet, da han med et flot spring kom først på kuglen og pandede den ned mod fjerneste hjørne, men også her gik bolden forbi mål. Der var ikke meget at skrive hjem om i første halvleg, som bar præg af rigtig skidt spil fra FC Barcelonas side mens Eibar kæmpede alt, hvad de kunne, for at skabe noget. De havde flere optræk til gode muligheder, men det var kun 'lige ved og næsten' for baskerne.

Få minutter inde i anden halvleg led Eibar endnu et nederlag, da deres friske tilgang til kampen igen ikke gav pote. Coutinho kæmpede sig fri med bolden og fandt Suárez, som lagde kuglen af til Messi. Argentineren tog et træk ud til siden og sparkede fladt bolden i mål til 2-0 og dermed rundede han sit ligamål nummer 400 i karrieren. Det var Messi selv, som startede angrebet, men afleveringen lå forkert. Suárez fik dog kæmpe bolden tilbage på Barca-fødder og startede igen angrebet op. Ihærdigt og effektivt mål.

Efter målet til 2-0 vadede FC Barcelona pludselig i chancer, da Coutinho først kom alene igennem med tøvede alt for længe. Kort efter lagde Suárez bolden af til Messi med hælen, men argentinerens forsøg sad lige på keeperen. Minuttet efter kom målet til 3-0 så, da Roberto tog et hurtigt indkast og fandt Suárez, som med ydersiden vippede kuglen forbi keeper Riesgo og i mål til 3-0. Herefter gik gassen en smule af ballonen i takt med at de to trænere også begyndte at skifte ud. Sergio Busquets blev skiftet ud efter 66 minutter til fordel for Arturo Vidal mens Arthur gik ud for Dembélé fem minutter senere.

Eibar var tæt på at få en enkelt bold i nettet, da Jordan kom først på et indlæg, men han måtte se Ter Stegen stå godt imod og også redde returen foran Enrich. Med en håndfuld minutter igen blev Sergi Roberto skiftet ud og gav plads til Nelson Semedo. Roberto spillede en god kamp, og var vaks omkring Suárez' scoring, da det var ham, som kastede indkastet ud til uruguayaneren, som siden scorede. Dembélés indskiftning gav optræk til flere muligheder, men den generelle skarphed manglede over hele linjen og den afgørende aflevering var også blevet glemt nede i omklædningsrummet.

Der skete således ikke mere i opgøret og efter en noget slap indsats, som dog var nok, kunne FC Barcelona proppe tre nye point ind på kontoen og dermed fortsætter de i spidsen af La Liga. Næste kamp er i Copa del Rey, hvor FC Barcelona skal vende et 2-1-nederlag til en samlet sejr mod Levante. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder