La Liga: Osasuna 2-2 FC Barcelona

La Liga - 31. august 2019

Efter en forrygende omgang fodbold mod Real Betis hjemme på Camp Nou, skulle FC Barcelona lørdag vise, at de også kan ramme niveauet på udebane. Det skete ikke i første halvleg mod Osasuna, da de spillede den måske værste halvleg i flere år. I anden halvleg kom de dog op i gear og blev pandet ind i kampen af et flot mål af bare 16-årige Ansu Fati.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Roberto, Busquets, De Jong, Rafinha, Griezmann og Perez

46' Semedo Ansu Fati
54' Rafinha Arthur
82' De Jong Vidal

- 1-0 6' - Torres
- 1-1 51' - Ansu Fati
- 1-2 64' - Arthur
- 2-2 81' - Torres (Straffespark)

Præcis som det skete mod Real Betis, så kunne Barca ikke modstå det første pres fra et mindre hold. Bare seks minutter skulle der gå, uden at Barca havde været i angreb, til de kom bagud. Semedo blev trukket langt ind i feltet hvilket efterlod Torrest totalt fri bagerst i feltet, hvor Carles Perez reagerede alt for langsomt i sit pres. Helt fri og med en hård inderside, kunne han scoret il 1-0 og dermed kom Barca bagud for tredje ligakamp i træk. FC Barcelona svarede på ingen måde tilbage igen. Deres idéløse fodbold fortsatte i takt med at minutter gik og kun sporadisk kom de op til Osasunas felt.

På intet tidspunkt i løbet af de første 45 minutter blev Osasuna-keeperen testet og det var til dels på grund af hjemmeholdets stærke defensiv, men så sandelig også på grund af Valverde mangel på taktiske evner. Spillerne skabte intet, der var flere hovedløse løb og strukturen hang ikke sammen i spillet. Der skete reelt set ingenting i første halvleg udover Osasunas mål og en lille episode dybt inde i overtiden af første halvleg. Her gik Jordi Alba i jorden, men han var hurtigt til at vifte med fingeren og afvise, at der var tale om straffespark. I stedet kunne dommeren fløjte en skammelig første halvleg af.

Straks fra anden halvlegs start kom Ansu Fati på banen til fordel for Nelson Semedo, som havde spillet sine klart 45 dårligste minutter i Barca-trøjen. Det var en rigtig god idé, at da Ansu Fati kun skulle bruge seks minutter på at markere sig. Han hoppede op til Perez' indlæg og pandede kuglen i mål til 1-1 og dermed var Barca rent resultatmæssigt tilbage i kampen. Kort efter fik Valverde et gult kort for at brokke sig og gestikulere ude på sidelinjen og således viste han også tænder, da han ellers normalt er meget rolig uden at vise for meget af sig selv.

10 minutter inde i anden halvleg blev en skidt spillende Rafinha pillet fra banen og ind kom Arthur, som kun skulle bruge 10 minutter på at finde netmaskerne - og igen var det Perez, med assisten. På kanten af feltet fandt han Arthur, som tryk over til sit højre ben og med et perfekt følt skud sendte han FC Barcelona i front og nu stod der 1-2 på måltavlen på El Sadar. Et kvarter senere var Osasuna tæt på at svare igen, da de så småt havde fået et mindre overtag efter Barcas mål, men Roberto Torres' flotte langskud blev pillet ned af Ter Stegen, som ikke for alvor blev testet. Det blev han til gengæld kort efter, da han måtte hive en stærk redning ud af ærmet på Juan Villars kanonhug.

Med ni minutter igen dummede Piqué sig gevaldigt. En Osasuna-spiller havde ryggen til målet og forsøgte med et liggende indlæg bagom sig selv. Piqué kom flyvende højt ind i duellen med armen oppe i luften. Han bremsede boldens vej og gav straffespark til Osasuna, som Torres sikkert omsatte til mål. 2-2 og Barca måtte bøde for deres arrogante spil efter at være kommet foran - Osasuna havde presset i flere minutter forinden mens Barca nærmest intet havde skabt.

Med to minutter igen skulle FC Barcelona have været i front. Arthur krøllede Osasunas forsvar med en genial aflevering ind i feltet til Perez, som bare skulle trille kuglen til siden, hvor Griezmann kunne have lagt bolden i det tomme net. Men Perez, der tydeligvis mangler erfaring, ville selv, og fumlede bolden i favnen på keeperen. En gigantisk chance, som skulle være omsat til mål. Der skete ikke mere i kampen og dermed smider Barca point mod oprykkerne fra Osasuna i en kamp, hvor Perez kunne - og skulle - have lavet et hattrick af assists i de døende minutter af opgøret.

Barca møder Valencia om to uger - lige efter en pause med landskampe. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder