La Liga: FC Barcelona 2-0 Leganés

La Liga - 16. juni 2020

Efter en 4-0-sejr ude over Mallorca var det tre dage senere tid til kamp hjemme på Camp Nou mod Leganés, som er Martin Braithwaites tidligere klub. Danskeren kom dog ikke i spil og blev sparet til fredagens vigtige udekamp mod Sevilla - mod Leganés kunne Barca dog uden Braithwaite.

Ter Stegen, Roberto, Piqué, Lenglet, Junior, Rakitic, Busquets, Arthur, Messi, Griezmann og Ansu Fati

54' Roberto Semedo
54' Ansu Fati Suárez
63' Busquets Vidal
73' Piqué Umtiti
73' Arthur Puig

- 1-0 42' - Ansu Fati
- 2-0 69' - Messi (Straffespark)

Barca åbnede kampen bedst med hurtigt og nærgående spil, men man formåede ikke at komme frem til chancer i kampens indledning. Det var primært Messi og Ansu Fati, som forsøgte, mens Griezmann atter engang ikke for alvor formåede at komme med ind i spillet. Til trods for spilovertaget var det Leganés, som var tættest på i to omgange inden der var spillet et kvarter. Først blev hele Barcas forsvarskæde snydt af en aflevering og det gav en chance til Miguel Guerrero, som fik bolden forbi Ter Stegen, men Clement Lenglet var løbet godt tilbage og reddede inde på stregen. Nærmest et minut senere snorksov Junior Firpo ved bagerste stolpe hvor Miguel Guerrero dukkede op og hamrede kuglen tæt forbi. Leganés fik blod på tanden og stod pludselig 20 meter højere i banen.

Der skulle gå en halv time hjemme på Camp Nou mod lille Leganés før Barca fik den første chance. Og ironisk nok skulle der et indlæg til før Griezmann fik sat panden på, men bolden gik over målet i en ellers god chance. Barca sad tungt på bolden men havde svært ved at dirigere madrilenernes betondefensiv op - det skete dog kort før pausen, da Junior Firpo kæmpede flot i venstre side og netop fik prikket bolden videre til Ansu Fati, som smadrede kuglen fladt i mål til 1-0 og stor forløsning blandt spillerne. 10 minutter inde i anden halvleg forsøgte Setién med ny energi, da Ansu Fati og Roberto gik ud til fordel for Suárez og Semedo. Her holdt Setién helt sikkert Griezmann på banen, da han havde spillet en skidt kamp hidtil - med håbet om at han kunne ændre på situationen.

Efter en halv times tid sendte Messi en genial bold i dybden til Semedo, som fløj ned af flanken og sendte en perfekt flad bold ind i feltet til Antoine Griezmann, som sikkert scorede til 2-0. VAR ville det dog anderledes, da Semedos højre storetå var for langt fremme og således blev målet annulleret. Det holdt dog ikke Messi fra at brillere, da han kort tid efter tryllede sig igennem Leganés-defensiven og blev nedlagt i feltet og dermed fik han straffespark, som han omsatte og så stod der 2-0 på Camp Nous måltavlen.

Det bølgede godt frem og tilbage i slutminutterne, da Leganés satsede på muligheden for at skabe kaos til slut mens Barca holdt lidt igen men samtidig ønskede at lukke til 3-0. Udover det annullerede mål, så spillede Griezmann en pivringe kamp og på den baggrund skal rigtig meget gå galt hvis ikke Braithwaite spiller fra start mod Sevilla fredag aften. Sejren mod Leganés kom i hus - men den skulle have været 3-0, da Riqui Puig i slutminutterne var alene med keeperen, men ikke formåede at styre bolden i nettet, og dermed sender Barca pres over på Real Madrid før deres kamp mod Valencia på torsdag. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder