La Liga: Alavés 1-1 FC Barcelona

La Liga - 31. oktober 2020

Barca kom fra en god sejr i Torino mod Juventus, da de lørdag aften mødte Alavés på udebane efter en skuffende start i ligaen. Kampen mod Alavés var ikke bedre - man kom bagud efter en kæmpe fejl og havde svært ved at få spillet til at flyde ligesom der blev brændt en håndfuld chancer. Det betød, at tre mand blev flået ud i pausen af Koeman, og så måtte man ellers klatre bjerget i anden halvleg.

Neto, Roberto, Piqué, Lenglet Alba, De Jong, Busquets, Messi, Dembélé, Griezmann og Ansu Fati

46' Dembélé Trincao
46' Busquets Pedri
46' Lenglet Pjanic
69' Alba Dest
80' Ansu Fati Braithwaite

- 1-0 31' - Rioja
- 1-1 63' - Griezmann

Barca indledte kampen mod Alavés i lavt tempo, men med en smule mere boldbesiddelse end værterne. Der skulle gå 12 minutter før kampens store chance kom, da Clement Lenglet med en genial aflevering fandt Ansu Fati i dybden. Fødselaren var alene med keeperen og havde også Messi på tværs af feltet, men noget så uskarpt forsøgte han at placere bolden over i den lange side, men han sendte bolden forbi mål. En kæmpe chance, som skulle være omsat til mål - og det gav Ronald Koeman også udtryk for ude på bænken. Bare få minutter senere slog Alavés kontra efter en dårlig aflevering fra Dembélé. To afleveringer senere og så var Alavés afsted. Det endte med en genial tværaflevering fra venstre side, hvor Roberto blev spillet tynd, og ind på midten til Edgar, som skød mod mål. Neto samlede dog op i to omgange.

Barcas offensiv begyndte at røre på sig og efter 20 minutter brillerede Messi, som lagde bolden op til Griezmann. Han sendte den ud på kanten til Ansu Fati, som denne gang valgte at spille bolden tilbage i feltet, hvor Griezmann kom med, men franskmanden mistimede sit forsøg, som hoppede ud af banen uden at blive farlig - men han var der, og han var med i angrebet ligesom han var yderst aktiv i kampens indledning. Efter en halv time gik det dog ikke længere for Barcas clean sheet. Lenglet tacklede ellers et kontrastød, men kuglen gik videre til Deyverson, som prikkede den i dybden til Rioja. Piqué erobrede dog og spillede bolden tilbage til Neto, som bare skulle sparke den langt ud af kommunen. I stedet ville han tage bolden til sig, og så fumlede han med kuglen så meget, at Rioja let tog den fra ham og sparkede bolden i mål til 1-0. Præcis det, som Alavés havde håbet: At forsvare sig igennem kampen og slå til på fejl og kontrastød.

Koeman tog konsekvensen i pausen og og skiftede hele tre mand ud. Clement Lenglet, Busquets og Dembélé gik ud mens Trincao, Pjanic og Pedri kom på banen. Efter en times spil begyndte der at ske lidt. Barca havde presset Alavés totalt i bund med en masse offensive spillere på banen, men det var oppe på Barcas banehalvdel, at der først kom drama, da Jota med for højt et ben mod Piqué fik sit andet gule kort og dermed rødt kort. Bare minuttet efter kom der balance i regnskabet, da en tilfældig bold landede tæt på Griezmann inde i feltet. Her var han sikkerheden selv, da han vippede kuglen forbi keeperen og i mål til 1-1. Et drømmescenarie taget omstændighederne i betragtning: Alavés reduceret til 10 mand og man fik et lynhurtigt mål. I angrebet efterfølgende sendte Messi et velplaceret skud afsted, men Alavés-keeperen var vågen og reddede på fornem vis argentinerens forsøg.

Med 20 minutter igen foretog Koeman endnu en udskiftning, da Alba gav plads til Dest, som efter en god kamp mod Real Madrid startede på bænken mod Juventus og altså i aften mod Alavés. Griezmann fik bolden i nettet igen lige efter på flot oplæg af De Jong og Trincao, men målet blev korrekt annulleret, da Trincao var løbet i offside på De Jongs flotte aflevering. Efter 80 minutter og 145 angreb, blev Ansu Fati pillet ud og Martin Braithwaite kom ind. Med fem minutter igen reagerede Trincao alt for langsom, da Messi var flere meter offside før Trincao fik afviklet bolden. Godt nok kom der et flot vip og Messi flugtede bolden i mål, men korrekt blev målet igen annulleret for offside. Pjanic forsøgte sig kort tid efter med et knækkende langskud, men Pacheco i Alavés-målet reddede flot - som han havde gjort kampen igennem.

Der skete ikke mere i kampen og dermed måtte Barca igen-igen skuffende gå fra en ligakamp med hovedet hængende ned. Det er ikke godt og selvom Alavés pakkede sig totalt, så manglede man det sidste for at kunne dirigere værterne op. Det betyder, at Barca nu halter otte point efter topholdet i La Liga - dog med én kamp i hånden. Men det ser ikke godt ud. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder