La Liga: Valencia 1-4 FC Barcelona

La Liga - 20. februar 2022

Barca spillede en fremragende første halvleg mod Valencia søndag og gik til pause med tre mål oppe. Valencia fik godt nok to mål annulleret undervejs, men Los Che kunne ikke hamle op med Barcas kynisme og dermed vandt Barca tre uhyre vigtige point eftersom at Atletico Madrid og Villarreal havde vundet deres kampe denne weekend.

Ter Stegen, Dest, Araujo, Garcia, Alba, De Jong, Busquets, Gavi, Dembélé, Aubameyang og Ferran Torres

46' Garcia Mingueza
60' F. De Jong Pedri
71' Dembélé Nico
81' Gavi Adama
81' Aubameyang L. De Jong

- 0-1 23' - Aubameyang
- 0-2 32' - F. De Jong
- 0-3 38' - Aubameyang
- 1-3 53' - Soler
- 1-4 63' - Pedri

Barca satte sig tungt på spillet og i løbet af de første 20 minutter sad gæsterne på bolden 70% af tiden. Barca-spillerne var opsøgende, bevægelige og forsøgte at skabe chancer, men de komme ikke i kampens indledning. Der var optræk til et mål efter 18 minutter, da Ferran Torres blev spillet ind i feltet hvorfra han med en skarp aflevering forsøgte at finde Aubameyang, der kom få centimeter for sent fra at prikke bolden i det tomme mål. Kort forinden havde Valencia et kontrastød med to mand mod Eric Garcia, men Barca-manden fik en fod på afleveringen og stoppede kontrastrødet.

Efter 23 minutter fik Barca gevinst af det tunge pres, da Jordi Alba tog den simple løsning og sendte en høj bold over samtlige Valencia-spillere og om bag forsvaret, hvor Aubameyang udnyttede sin fart, kom først på bolden og knaldede den så ellers op i hjørnet og dermed stod der 0-1. Aubameyang kvitterede med sin karakteristiske jubelscene og der var højt humør blandt Barca-spillerne. Bare få minutter efter kom Valencia faktisk på 1-1 efter en drop af dimension af Ter Stegen, men heldigvis for tyskeren blev han reddet af offside og målet blev annulleret. Her blev et indlæg smækket ind i feltet og totalt fri satte Ter Stegen lappen op i vejret for at slå bolden væk, men han slog den i stedet ind i eget net. Fortsat 0-1 og kampen blev sat i gang igen.

Da kampen havde rundet en halv time kom Barca yderligere i front efter et mønsterangreb, hvor Valencia-spillerne blot var statister. Bolden blev spillet rundt på fremragende vis før Jordi Alba smækkede den om i bagrummet af feltet til Dembélé, som havde taget et perfekt løb. Herfra smækkede han den ind midt for mål, hvor De Jong var lusket med og han kunne hårdtpresset få sparket bolden i kassen og så stod der 0-2 til Barca.

Med 10 minutter til pausen kom der dårligt nyt, da Jordi Alba egentlig slog sin fod og hoppede rundt indtil bolden landede tæt på ham. Han forsøgte at clear bolden med et hårdt spark, men ramte i stedet sin modstander og fik gult kort. Dermed er han oppe på fem gule kort i sæsonen og det betyder karantæne i næste kamp: Hjemme mod Athletic Bilbao. Glæden i Barca kom dog tilbage igen, da endnu et flot angreb blev udnyttet af en kynisk Aubameyang. Her løb Gavi i dybden i højre side af feltet og smækkede den hårdt ind i det lille felt til Aubameyang, som sikkert sørgede for 0-3. Men den glæde varede kort, da Barca for anden gang i kampen lukkede et mål ind straks som de havde scoret. Guillamon luntede ind i feltet uden af nogen fulgte ham op og så kunne han heade mod mål. Men bolden blev bremset af en Barca-arm før bolden faldt ned for fødderne af Soler, der smukt flugtede den op i krydset. Men der var stor polemik omkring scoringen - for den var egentlig god nok, men i opspillet havde bolden sluppet sidelinjen så efter et kig på VAR-skærmen blev målet annulleret og Barca fik sig et indkast i stedet. Dermed fortsat 0-3 på Mestalla.

Straks fra anden halvlegs start blev Eric Garcia pillet ud og ind kom Oscar Mingueza. Og der gik kun ganske få sekunder før Barca var tæt på 0-4, da Dembélés aflevering fandt Gavi i dybden. Han satte sin modstander af og forsøgte med et velplaceret skud, som Valencia-keeperen lige præcis kom ned til. Efter 53 minutter fik Valencia for tredje gang i kampen bolden i mål, og denne gang fik den lov til at stå, da et indlæg blev smækket ind i feltet, hvor ingen rigtig gad at dække Soler op, og så kunne han med enorm kraft heade bolden i kassen og så stod der 1-3.

Valencia kom klart bedst ud af starthullerne til anden halvleg og trykkede Barca i bund med et par nærgående forsøg. Efter en time blev Frenkie de Jong pillet ud og ind kom Pedri. Og han skulle ikke bruge lang tid på at markere sig, da han tre minutter senere opsnappede en løs bold et par meter uden for feltet. Herfra kanonerede han kuglen i målet fuldstændig uden chance for Valencia-keeperen og så stod der 1-4 på Mestalla.

Med 20 minutter igen foretog Xavi endnu en udskiftning, da Dembélé blev erstattet af Nico. Kort tid efter var Valencia tæt på at komme på tavlen, da Duro puffede Pedri væk på et indlæg og fik et godt træf på sit hovedstød, men Ter Stegen fik reddet flot ligesom han kort forinden forhindrede Valencia i at score direkte på et hjørnespark. Med ni minutter igen, hvor Barca kørte på omstillinger og Valencia pressede på - foretog Xavi sin fjerde og femte udskiftning, da Gavi og Aubameyang gik ud og blev erstattet af Adama og Luuk de Jong. Barca fik rørt bolden en smule mere oppe på Valencias banehalvdel i slutningen af kampen og det handlede bare om, at følge kampen til dørs uden at pådrage sig skader eller et unødvendigt mål imod. Og det lykkedes. 1-4 stod der på Mestallas måltavle da dommeren fløjtede af og det var den bedste optakt til kampen mod Napoli på torsdag, hvor Barca kæmper om en billet videre i turneringen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder