La Liga: Villarreal 3-4 FC Barcelona

La Liga - 27. august 2023

Der var masser af mål i både første halvleg og anden halvleg, da Barca på udebane mødte Villarreal. Catalanerne var oppe 0-2 før Villarreal kom tilbage og fik 3-2. Siden kom Barca dog tilbage og var oppe 3-4 da dommerens sidste fløjt kunne lyde.

Ter Stegen, Roberto, Koundé, Christensen, Alonso, De Jong, Romeu, Gündogan, Gavi, Lamine Yamal og Lewandowski

46' Christensen Garcia
63' Romeu F. Torres
76' L. Yamal Ansu Fati
86' Gündogan Fermin

- 3-4 71' - Lewandowski

Der var lagt op til en spændende fodboldkamp mellem to hold, som typisk set elsker at have bolden ved fødderne i store dele af kampen. Forinden havde Xavi også påpeget Villarreals boldbesiddende kvalitet under Quique Setién og det var Xavi, som var den første af de to trænere til at tage sig til håret, da Sørloth fik udplaceret Ter Stegen efter bare fire minutter, men målet blev annulleret for offside. Bare otte minutter senere var Sørloth igen i aktion, da han modtog en strålende aflevering ind i feltet og heldigvis for Barca valgte han at sparke lige på Ter Stegen, som fik reddet, fremfor at spille den på tværs til en umarkeret Moreno.

Det var Villarreals gode periode og så tog Barca ellers over. Efter 12 minutter samlede Lamine Yamal en bold op på kanten af Villarreals felt, og han sendte den smukt ind i feltet til Gavi, der pandede Barca i front. Armene var knap nok kommet ned fra jublen før Frenkie de Jong havde sparket bolden i mål til 0-2. Her var det netop De Jong, som fandt Gündogan. Tyskeren lagde en smuk aflevering igennem benene på sin modstander og videre til Lewandowski, der dog spiller totalt uden selvtillid. Han forsøgte at drible på kanten af feltet, men en tilfældig tackling betød, at bolden røg hen til De Jong, der pludselig var helt alene med værternes keeper - og den sparkede han i kassen til 0-2.

Med de to hurtige mål begyndte Barca at falde fra hinanden. Defensiven var allerede faldet fra hinanden forinden, men det gik vildt for sig efter. Specielt Marcos Alonso tonsede rundt på banen uden at vide, hvad han skulle. Med 25 minutter på uret blev Pedraza sendt igennem i Sergi Robertos side og kom helt ind mod mål, hvor han trykkede af, men Ter Stegen reddede og gav et hjørnespark. Det udnyttede den gule ubåd, da Juan Foyth kom højt og sendte bolden i mål til 1-2. Alex Baena var også tæt på med et lumsk frispark før Sørloth endelig fik sit mål fem minutter før pausen. Her så Andreas Christensen ikke godt ud i Villarreals opspil og siden gik det lynhurtigt, hvor Barcas defensiv blev gennemspillet før Sørloth sendte bolden i mål. Specielt De Jong og Alonso kostede dyrt, da de snorksov og ikke gik op på Moreno på kanten af feltet. Det var nemlig Moreno, der upresset kunne vælge, hvem han ville aflevere til, og så smed han en Messi-agtig aflevering i dybden til Pedraza, der fandt Sørloth alene midt for mål.

Barca fortsatte det pivringe forsvarsspil i anden halvleg som om, at de slet ikke havde påpeget det i pausen. Fem minutter inde i anden halvleg kunne Pedraza let drive bolden op til Barcas felt og sende bolden ud til en totalt umarkeret Baena, der smukt sendte bolden over i modsatte side af målet og så var Villarreal foran 3-2 efter at have været nede 0-2. Barca havde endda pillet Christensen ud i pausen for at sende Garcia ind, men lige lidt hjalp det.

Fem minutter efter Villarreals føring var Lamine Yamal tæt på at bringe balance i regnskabet med et tordenskud med højre fod, men træværket hjalp værterne. Med en halv time igen blev der foretaget en offensiv indskiftning, da velspillende Oriol Romeu gik ud og gav plads til Ferran Torres. Det betød, at midtbanen bestod af De Jong, Gündogan og Gavi mens Ferran Torres gik op i angrebet sammen med Lewandowski og Lamine Yamal. Og det gav pote. Ferran Torres kom ind med energi og bevægelse, som i den grad manglede i Barcas offensiv - Lamine Yamal havde fået besked på at stå limet til kanten mens Lewandowski kun arbejder inde omkring feltet. Med 20 minutter igen dukkede Ferran Torres op inde midt i feltet og fik knaldet bolden i mål til 3-3.

Det blev endnu bedre bare tre minutter senere, da Lamine Yamal tog initiativ og drev bolden fra sin kant og ind på kanten af feltet, hvor han trykkede af. Keeperen fik hånden på bolden og skubbede bolden ud på stolpen, men returen faldt ud til Lewandowski, der endelig kunne få sig et mål - men det var måske dét, som han havde brug for. Et let mål til at styrke selvtilliden. 3-4 til Barca og så var kampen vendt rundt igen. Lamine Yamal ramte stolpen to gange og bragte liv til angrebet med sine skærende løb til trods for, at han kun er 16 år. Da der blev taget hul på det sidste kvarter foretog Oscar Hernandez en ændring, da Lamine Yamal blev erstattet af Ansu Fati. Villarreals fans valgte at klappe 16-årige Yamal ud af banen efter en fantastisk flot præstation.

Med seks minutter igen fik Barca en stor chance, da Ansu Fati drev bolden ned mod Villarreals mål og sugede den eneste forsvarsspiller til sig således at Lewandowski var totalt fri, men Ansu Fati valgte at skyde lige på Villarreal-manden fremfor at aflevere til polakken - hvilket Ansu Fati også fik lov at høre efter situationen var overstået. Netop som uret havde rundet 90 minutter var rollerne byttet om: Ferran Torres lavede en smart finte på sin modstander og sendte bolden i dybden til Lewandowski, der var helt alene med keeperen, men han havde også Ansu Fati med. Men skarpheden var langt væk - Lewandowski blev pillet. Der skete ikke mere i de sidste minutter og dermed formåede Barca at hive sejren hjem i en kamp, hvor defensiven i den grad var til at tale med og samtidig var det sidste kamp uden både Xavi og Raphinha, som fik rødt kort i ligaåbneren mod Getafe. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder