La Liga: FC Barcelona 5-0 Real Betis

La Liga - 16. september 2023

Barca har det ofte svært lige efter en pause med landskampe, men det var absolut ikke tilfældet lørdag aften, da de tog imod Real Betis på Montjuic. Catalanerne vadede henover andalusierne og der var mål fra både Joao Felix og Joao Cancelo. Det var spil mod et mål og Barca-sejren var fuldt fortjent efter en rigtig god fodboldkamp.

Ter Stegen, Cancelo, Koundé, Christensen, Baldé, De Jong, Romeu, Gavi, Ferran Torres, Lewandowski og Joao Felix

64' Felix Raphinha
64' F. Torres Lamine Yamal
64' Romeu Gündogan
76' Christense I. Martinez
76' Baldé Alonso

- 1-0 25' - Felix
- 2-0 32' - Lewandowski
- 3-0 62' - F. Torres
- 4-0 66' - Raphinha
- 5-0 81' - Cancelo

Der var lagt op til en kamp mellem to hold, der typisk set ønsker at holde fast i bolden og spille langs jorden og derfor indledte Barca også kampen med at køre den roligt rundt i egne rækker og sende Betis-spillerne ud på løbeture. Det var helt tydeligt, at Xavi inden opgøret havde talt om bevægelse, da spillerne bevægede sig langt mere end i de foregående kampe. Det var dog ikke de helt store chancer, som der prægede første halvleg. Barca sad på halvlegen og dominerede klart, men den første helt store chance stod Betis for.

Efter et kvarters spil fejlede Koundé nemlig som sidste mand og selvom Barca egentlig fik reddet situationen, så samlede Betis den løse bold op og straks blev den sendt ud til højre, hvor Luiz Henrique var løbet med frem mens Baldé ikke var nået tilbage. Henrique forsøgte sig, men hans skud gik lige forbi den ene opstander. Til gengæld var der mere kynisme 10 minutter senere, da Cancelo med flot forarbejde og en tackling sikrede, at Barca genvandt bolden og da Romeu fik bolden, så han lynhurtigt et løb fra Joao Felix og midtbanemanden smed straks bolden ind i feltet. Felix forsøgte sig med en first-timer, men hårdt presset fik han ikke ramt bolden. I stedet nåede han lige præcis at prikke returen forbi forsvar og keeper og fra en spids vinkel fik han smukt sparket bolden i mål til 1-0. Startdebut og sidst første mål for FC Barcelona for Joao Felix.

Bare syv minutter senere var der mere at juble for hos de 45.000 tilskuere, da Andreas Christensen sendte bolden afsted til Felix, som smart lod bolden køre igennem sine ben og så var Lewandowski ellers fri i feltet og køligt sparkede han læderet i mål til 2-0. Lige inden pausetid rørte Betis på sig, da et lumsk indlæg fandt Willian José, som fik en kæmpe chance, men Ter Stegen viste hvorfor, at han lige nu er verdens bedste målmand med en flot redning. Inden dommeren fik fløjtet af fik Felix en ny chance, da Barca erobrede bolden efter et Betis-hjørnespark og så blev Felix sendt afsted. Han afventede Ferran Torres på sin side, og da han kom med frem modtog han bolden, og han sendte den straks tilbage til en fri Felix, der trykkede af, men keeperen fik med en flot redning holdt bolden ude af målet og således stod der 2-0 til Barca ved pausen.

Kort tid inde i anden halvleg fik Joao Felix scoret sit andet mål i kampen, men da Gavi var offside i opspillet, blev målet annulleret til stor ærgrelse for portugiseren. Efter en times spil blev FC Barcelona tildelt et frispark på kanten af feltet og noget så anderledes var det formstærke Ferran Torres, som fik lov til at tage sig af sparket og det gjorde han til perfektion, da han med et lumsk skud sparkede fladt rundt om muren og i mål til 3-0. På samme tid gik Romeu, Felix og netop Ferran Torres ud for at give plads til Gündogan, Raphinha og Lamine Yamal. Brasilianske Raphinha skulle kun bruge to minutter på banen før han sparkede bolden i mål til 4-0. Efter flot spil omkring Betis' felt sendte Lewandowski bolden hen til Raphinha på kanten af feltet og han rullede lige bolden frem med knopperne før han tæskede bolden fladt i mål til 4-0.

Med et kvarter igen foretog Xavi to ændringer, da Martinez og Alonso kom på banen for Baldé og Christensen. Selvom Barca skiftede flere spillere ud, så fortsatte målene med at vælte ind. Med 10 minutter igen tog Cancelo sagen i egen hånd, da han på kanten af feltet lavede en skudfinte på sin direkte modstander, som faldt til jorden, og så kunne portugiseren ellers trække bolden over til højrebenet og hugge kuglen i mål til 5-0. Dermed fik begge Joaos scoret i deres startdebut for FC Barcelona. Netop som uret havde rundet 90 minutter smed Alonso et knivskarpt indlæg ind i feltet til Gündogan, der dog ikke kunne styre bolden i mål. Efter en rigtig flot kamp af Barca og en fuldt fortjent sejr kunne catalanerne trække sig med de tre point efter dommerens sidste fløjt denne aften. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder