La Liga: Mallorca 2-2 FC Barcelona

La Liga - 26. september 2023

Det var igen ikke det gode spil, som Barca leverede tirsdag aften, da de på udebane mødte Mallorca. Underlaget var heller ikke til det flydende spil, og det blev i stedet til en masse nærdueller, flere gule kort og en masse mål. Barca var bagud to gange og måtte nøjes med 2-2.

Ter Stegen, Cancelo, Araujo, I. Martinez, Baldé, Gavi, Romeu, Gündogan, Raphinha, F. Torres og Joao Felix

58' F. Torres Lewandowski
64' Felix Yamal
64' Romeu Fermin
78' I. Martinez Koundé

- 1-0 8' - Muriqi
- 1-1 41' - Raphinha
- 2-1 45+3' - Prats
- 2-2 75' - Fermin

Efter en hæsblæsende kamp mod Celta Vigo havde Barca brug for en mere tålmodig kamp uden at skulle til at bestige et bjerg igen. Men det varede ikke længe før catalanerne selv gav Mallorca en gave og så var Barca pludselig presset igen. Efter bare otte minutter misforstod Ter Stegen og Romeu hinanden, da Ter Stegen afleverede ud mod Romeu. Men bolden blev opsnappet og selvom Ronald Araujo egentlig fik tacklet kuglen i hjertet af det lille felt, så landede bolden i siden hos Sanchez, der straks headede bolden ind foran mål til Muriqi, der umarkeret kunne prikke bolden i mål til 1-0 og så var Barca atter engang bagud.

Barca var slet ikke kommet ind i kampen og kæmpede med at spille sig igennem midten mens kanterne havde store udfordringer med at spille sig fri. Raphinha var med afstand den bedste og mest energiske mand, mens Felix og Baldé i venstre ikke kunne komme igennem Mallorca-spillerne. Efter 25 minutter smed Raphinha en sukkerbold ind i feltet til Ferran Torres, der uforståeligt ikke fik timet sit indgreb godt nok og så smuttede bolden bare forbi ham. Ferran fik en ny, stor chance et kvarter senere, da Gavi fandt ham inde i feltet, men alene med keeperen fik Ferran en for lang berøring på, så han kunne kun skyde lige på keeperen.

Med fem minutter til pausen tog Cancelo initiativ, da han forsøgte at drible på kanten af Mallorcas felt, men bolden blev tacklet og gik højt op i luften og landede for fødderne af Raphnha. Brasilianeren tog et træk på kanten af feltet og drejede knaldhårdt bolden i mål til 1-1 og det var på et meget vigtigt tidspunkt inden pausen. Til gengæld gik det atter engang galt bagude - men inden da fik Raphinha faktisk også en friløber direkte ned mod keeperen, men hans sparketeknik svigtede totalt, da han nærmest bragede bolden ud af øen.

To minutter inde i dommerens tillægstid fik Joao Felix en god chance, da Gündogan smed en god bold i dybden til Raphinha, som fandt Felix inde i feltet, men Felix' forsøg blev på smukkeste vis reddet af Rajkovic i Mallorca-målet. Og så gik det ellers galt for Barca. Mallorca havde målspark. Bolden blev sparket op i banen. Muriqi headede videre i dybden til Prats, som fik prikket bolden forbi Ter Stegen og i mål til 2-1. Skandaløs opdækning af Barca, der snorksov og slet ikke forudså hverken den ene eller den anden situation. Bagude 2-1 ved pausen var der brug for store ord i pausen fra Xavi.

10 minutter inde i anden halvleg var Joao Felix uhyre tæt på at bringe balance i regnestykket, da han selv erobrede bolden og med et kort aftræk kanonerede kuglen på stolpen. Få minutter efter havde Ferran Torres spillet færdig og så kom Barcas topscorer Robert Lewandowski på banen. Kort tid efter foretog Xavi endnu en ændring, da Romeu og Felix forlod banen for Yamal og Fermin Lopez. Yamal gik direkte ind og udfordrede og blev nedlagt i feltet således at dommeren pegede på pletten, men så blev dommeren kaldt ud til skærmen og valgte at annullere det givne straffespark.

Det manglende straffespark tog ikke modet af Lamine Yamal, der med et kvarter igen tog et træk forbi sin mand og smed bolden i dybden til Raphinha. Han kvitterede med et aflevering på tværs af feltet, hvor Lewandowski smart hoppede over bolden og lod den trille videre til en totalt fri Fermin Lopez, der sendte bolden i mål til 2-2. To minutter senere blev Iñigo Martinez pillet ud til fordel for Koundé. Martinez havde overordnet spillet en fin kamp, men havde tydeligt svært ved at finde balancen i forsvaret sammen med sine medspillere. Med otte minutter igen var det tæt på at gå galt for Barca, da Cyle Larin blev sendt igennem. Egentlig så det ud til, at Koundé havde fint styr på situationen, men Larin havde masser af fart og stormede forbi Koundé med bolden. Til gengæld blev han presset ud i en spids og svær vinkel, så Ter Stegen let kunne redde.

Der blev lagt syv tillægsminutter til den ordinære spilletid, men Barca formåede ikke at komme tættere på en scoring og dermed måtte catalanerne skuffende gå fra banen med bare ét point. Det eneste lyspunkt var, at et par af spillerne ikke fik fuld tid og dermed ikke brugte al energien denne aften. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder