La Liga: Granada 2-2 FC Barcelona

La Liga - 8. oktober 2023

FC Barcelona kom i den grad på arbejde ude mod Granada søndag aften, da catalanerne bare 17 sekunder inde i kampen kom bag. De var også bagude med 2-0, men i løbet af kampen formåede Xavis mandskab at komme tilbage med en udligningsmål af Roberto med fire minutter igen mens Felix fik sejrsmålet annulleret i 93. minut.

Ter Stegen, Cancelo, Koundé, Christensen, Baldé, Fermin, Gündogan, Gavi, Yamal, Ferran og Felix

44' Koundé Araujo
61' Fermin S. Roberto
76' Yamal Romeu

- 1-0 1' - Zaragoza
- 2-0 29' - Zaragoza
- 2-1 45+1' - Yamal
- 2-2 86' - S. Roberto

FC Barcelona skulle forsøge at levere en god kamp mod Granada søndag aften efter kampen mod FC Porto, hvor catalanerne godt nok vandt, men slet ikke ramte niveau. Til gengæld startede de opgøret mod Granada ved at lukke et mål ind efter bare 17 sekunder, da Gavi mistede bolden på midten og så kunne Boye sende Zaragoza i dybden og han sparkede bolden ind bag Ter Stegen til 1-0 og så havde Barca ryggen mod muren. I de efterfølgende minutter kom der et par løse skud fra Joao Felix, Cancelo og Gavi, men ikke noget, som for alvor gav værterne problemer.

Barca forsøgte at spille sig ind i kampen imod et Granada-hold, som absolut ingen interesse havde i at have bolden. I løbet af de første 45 minutter havde de kun bolden ved fødderne i 18 procent af tiden, men til gengæld var de effektive. For efter en halv time øgede de til 2-0, da en aflevering splittede Barca fra hinanden og så var Zaragoza i løbeduel med Koundé og den vandt Granada-spilleren, som tilmed fik scoret til 2-0 og dermed skulle Barca atter engang forsøge at bestige et bjerg. Det blev værre for Barca kort inden pausen, da Jules Koundé blev skadet og måtte lade sig udskifte med Ronald Araujo. Der kom dog et lyspunkt inden dommeren fløjtede til pause, da Joao Felix i glidende stil forsøgte at sparke på mål, men i stedet blev det til en genial aflevering hen til en helt fri Yamal, som sikkert scorede sit første mål for FC Barcelonas førstehold. 2-1 stod der ved pausen.

Syv minutter inde i anden halvleg fik Ferran Torres en kæmpe chance, da han fandt et sjældent hul i Granadas bagerste kæde, og det så Araujo, som smed en perfekt aflevering i dybden, men Ferran Torres' nedtagning var så dårlig, at bolden gik hele vejen ind til keeperen. Med en skadesramt trup foretog Xavi sin anden ændring efter en time, da Fermin Lopez gik ud og gav plads til anfører Sergi Roberto. Fermin fik sig et par skud på mål og kombinerede flot inde på midten, men led også under det faktum, at der altså var 11 modstandere foran ham.

Ferran Torres fik en ny, stor chance med 22 minutter igen, da et frisparksindlæg blev slået om i bagrummet til Araujo, som kom højt og planlagt headede den ind foran mål, hvor Ferran Torres havde taget plads og skulle forsøge at udplacere keeperen, men han var ikke skarp nok og fik ikke udnyttet muligheden selvom han stod ganske få meter fra målet. Der skete ellers ikke rigtig noget - kampen foregik på Granadas banehalvdel, hvor Barca forsøgte at spille sig igennem den defensive mur, men det var sparsomt med plads og Granada følte sig helt sikkert tilpas og med et kvarter igen foretog Xavi endnu en ændring, da Romeu kom ind for rekordmageren Lamine Yamal.

Med 10 minutter igen var Araujo tæt på, da han som en vaskeægte angriber tog et træk på kanten af feltet og kanonerede bolden mod mål, men den sneg sig lige præcis forbi. Sekunder senere var det Gavi, som sendte Barcas forsøg nummer 19 afsted, men den nærmest trillede ind til keeperen uden saft og kraft. Fire minutter før tid kom der endelig en forløsning for Barca, da bolden blev sendt ud til Baldé, der forsøgte sig med et knaldhårdt fladt indlæg, som Sergi Roberto fik sendt i mål til 2-2. Det var dog straks tæt på at gå galt, da Gavi mistede bolden og så blev Zaragoza sendt afsted og han var uhyre tæt på et hattrick, men han måtte se bolden gå af på stolpen. I 93. minut pandede Felix bolden i mål, men dommeren valgte at annullere, da Ferran Torres var i offside, da han gik efter et indlæg, selvom han ikke ramte bolden.

Der skete ikke mere i kampen og dermed måtte Barca nøjes med 2-2 efter en håbløs start, hvor holdet lukkede et mål ind efter 17 sekunder. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder