La Liga: FC Barcelona 1-0 Athletic Bilbao

La Liga - 22. oktober 2023

FC Barcelona jagtede sejren mod Athletic Bilbao, men det var tydeligt, at catalanerne manglede adskillige spillere, som sad ude med skader. Spillet flød ikke på samme måde og selvom der blev skabt chancer, så var der ikke meget effektivitet over det hele. Marc Guiu fik debut og scorede 23 sekunder senere og blev matchvinder - en utrolig historie.

Ter Stegen, Cancelo, Christensen, Martinez, Baldé, Gündogan, Romeu, Gavi, Fermin, Joao Felix og Ferran Torres

60' Romeu Yamal
60' Christensen Araujo
79' Fermin Guiu
79' Baldé Alonso

- 1-0 80' - Guiu

Sevilla gav FC Barcelona en gave i går, da de snuppede point fra Real Madrid. Dermed var det næppe motivationen, som skulle mange for Barca i deres kamp mod Bilbao, men det var i den grad ikke kynismen, som de havde taget med sig på banen. Med fraværet af adskillige spillere fra startopstillingen var det givet, at de ville mangle noget. Men det var absolut ikke nogen god præstation, som catalanerne leverede i første halvleg.

Efter 10 minutter var det dog tæt på, da Iñigo Martinez sendte en millimeter præcis lang aflevering op i banen til Ferran Torres, der flot tog bolden med og driblede ned mod feltet. Her sendte han bolden på tværs til Joao Felix, der trykkede af, men han måtte se overliggeren redde for baskerne. Fire minutter senere var det så tæt på igen, da Alejandro Baldé blev sendt afsted på sin kant og løb forbi sin modstander før han lagde den fladt indover. Her fik Felix ikke fat i bolden, men i anden række kom Fermin Lopez, som skød til bolden, men Unai Simon reddede flot. 20 minutter inde i opgøret kom Bilbao så bedre med, da Iñaki Williams forsøgte sig med en flugter, men Ter Stegen fik reddet. Herefter gik kampen ind i en ny fase, hvor baskerne var langt bedre med og hvor Barca-spillerne slet ikke fik gang i deres spil. Der kom alt for lidt fra midtbanen og samtidig løb Romeu rundt og uddelte et utal af gaver - han var simpelthen ikke god nok til denne kamp.

Lige inden pause ville Bilbao have straffespark, hvilket også sagtens kunne være dømt, men dommeren afviste. Det var måske for at kompensere en situation med Joao Felix, som også appellerede for straffespark. Lige inden at dommeren fløjtede til pause var Nico Williams tæt på at bringe gæsterne i front, da han blev sendt ind i feltet og sendte en flad afslutning afsted, men Ter Stegen fik foden på og fik flot reddet.

Barca kom ud fra pausen og var lynhurtigt tæt på at score kampens første mål, da Ferran Torres inde i feltet satte sin direkte modstander med en skarp skudfinte, men lige da han skulle skyde blev hans forsøg blokeret og den helt store chance udeblev. Det blev endnu større efter 58 minutter, da Felix med nærmest ingen plads alligevel formåede at sende et kvalificeret forsøg afsted, som Simon kun kunne halvklare. Returen var Fermin over, men der var ikke plads nok til at gøre andet end at sparke lige på og dér var Simon i vejen. Kort efter foretog Xavi sin første ændring, da Romeu og Christensen gik ud for Yamal og Araujo.

Yamal skulle have gjort langt mere ved sit første forsøg tre minutter efter han kom ind, da Joao Felix spillede ham helt fri, men han sparkede simpelthen direkte forbi mål hvilket var en større bedrift end at ramme målet, da han stod i en rigtig god position. Kampen gik lidt i stilstand, hvor de to hold kæmpede om at skabe chancer og med 10 minutter igen valgte Xavi at foretage to ændringer: Baldé fik krampe, og Xavi tog ingen chancer og pillede ham ud for Marcos Alonso mens Fermin Lopez blev erstattet af debutanten Marc Guiu, som fik en hovedrolle bare få sekunder senere: Han havde nemlig ikke været på banen i mere end en minut, da Inigo Martinez sendte en god bold op til Joao Felix, der drejede rundt og sendte Guiu i dybden. Han tog initiativet og drev bolden hele vejen ind mod Simon og sparkede endda bolden i mål! Debut på FC Barcelonas førstehold og så scorede et utroligt vigtigt mål under et minut senere.

Joao Felix var tæt på at gøre det til 2-0 netop som uret havde rundet 90 minutter, da han uimodståeligt sprang op på et indlæg og pandede bolden hårdt mod mål, men Simon fik lappen på og skubbede kuglen til hjørnespark. Der blev lagt fire minutter til, men de to hold kunne ikke finde vej til netmaskerne og dermed blev Marc Guiu den helt store helt for FC Barcelona med sin debutscoring bare 23 sekunder inde i kampen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder