Champions League: FC Barcelona 2-1 Shakhtar

Champions League - 25. oktober 2023

Barca så ud til at cuise sejren hjem mod Shakhtar Donetsk, men slutningen af kampen blev mere spændende end ventet, da Romeu snorksov i et ukrainsk angreb, som gav et mål. 2-1 med få minutter igen og så var ukrainerne ovenpå og pressede på for at få et resultat med hjem, men Barca formåede at holde stand og sikre sig sejren.

Ter Stegen, Cancelo, Araujo, Martinez, Alonso, Gündogan, Romeu, Fermin, Yamal, Ferran Torres og Felix

70' Alonso Baldé
75' Felix Guiu
82' Fermin Casado
82' I. Martinez Christensen

- 1-0 28' - F. Torres
- 2-0 36' - Fermin Lopez
- 2-1 62' - Sudakov

FC Barcelona var på jagt efter den tredje sejr i træk i denne sæsons Champions League, da Shakhtar Donetsk kom på besøg. Samtidig havde Xavi utvivlsomt Real Madrid i baghovedet, da madrilenerne venter allerede på lørdag. Xavi valgte at spare et par spillere, da han samtidig råder over en skadesplaget trup, og selvom det spillemæssigt ikke var helt oppe at ringe mod Shakhtar, så skulle catalanerne lige op i omdrejninger før de for alvor satte sig på ukrainerne. Efter otte minutter brændte Fermin Lopez en kæmpe chance, da Romeu pressede godt op og fik prikket bolden fra sin modstander. Bolden landede hos Fermin i feltet og smart lavede han skudfinten på sin modstander og kom fri med keeperen, men hans forsøg sad lige på målmanden.

Et kvarter inde i kampen begyndte Barca at miste grebet om deres ellers fine indledning. Shakhtar spillede frisk til og var rigtig gode til at spille sig ud af Barcas pres og holde på bolden. Indledningsvist havde Barca bolden 70% af tiden, men det skiftede således at boldbesiddelsen hed 48-52 i Shakhtars favør. Til gengæld kunne de ikke gøre noget som helst med bolden rent offensivt, og så begyndte Barca bare at tage over igen. 25 minutter inde sendte en veloplagt Fermin Lopez en fremragende bold i feltet til Joao Cancelo, som lavede skudfinten på sin modstander og kom fri med keeperen, men forsøget sad lige på keeperen. Det blev dog bedre få minutter senere, da Gündogan sendte en fornem bold ind i feltet til Fermin, som lækkert tog bolden ned med brystkassen og skød på stolpen. Returen sprang ud til Ferran Torres, der i overlegen stil flugtede bolden knaldhårdt i mål til 1-0.

Mens Fermins forsøg ved 1-0-målet ramte stolpe og gik ud, var et omvendt kort tid efter. Med få minutter til pausen modtog han bolden på kanten af feltet og trak forbi sin modstander og bragede bolden i kassen via. stolpen og således tilsmilede heldet ham efter en rigtig god første halvleg. Det skulle også have været 3-0 tre minutter senere, da Felix med en genial hælaflevering spillede Ferran Torres totalt fri i feltet, men han var for langsom til at få trykket af og blev blokeret. Der skete ikke mere i første halvleg, hvor Barca klart sad på tingene og skulle have ført i hvert fald 4-0. Kort inde i anden halvleg var Felix tæt på at heade Barca på 3-0, men Shakhtar-keeperen reagerede lynhurtigt og fik lappen på forsøget. Barca fortsatte med at presse og efter en time fik Ferran Torres bolden i mål, men korrekt blev målet annulleret for offside.

Selvom Barca sad på kampen og havde de største chancer, så gav Shakhtar ikke op. To minutter efter Ferran Torres' offside-mål valgte Oriol Romeu at kigge fodbold i stedet for at spille fodbold. Han registrerede overhovedet ikke at Sudokov tog et løb i dybden og så kunne han løbe ind og sparke bolden i mål til 2-1. Her var Romeu bestemt ikke bygget til at spille Champions League og han var tæt på at give en chance kort tid efter, da han igen ikke kunne orientere sig i god nok tid. Her kom Newerton stormende forbi Romeu, men heldigvis for Barca-manden fik Newerton ikke bolden med sig.

Fermin Lopez var her, der og alle vegne og med 20 minutter igen tog han igen sagen i egen hånd. Første sparkede han igen på mål og for tredje gang i kampen ramte han træværket. Barca samlede op og fik sendt bolden ud til Marcos Alonso, der med et knivskarpt indlæg fandt netop Fermin Lopez, der på fremragende vis pandede bolden op i krydset, men målet blev annulleret for offside. Ved samme spilstop blev Alonso erstattet af Alejandro Baldé. Med et kvarter igen gik der et chok gennem stadion på Montjuic, da Joao Felix satte sig i græsset med smerter. Han blev straks skiftet ud for Marc Guiu.

Mod slutningen af kampen mistede Barca grebet om kampen og det var Shakhtar, som begyndte at blive spilstyrende og få flere chancer, da specielt den catalanske midtbane snorksov og slet ikke fik hjulpet nok bagude. Med 10 minutter igen blev Fermin Lopez klappet af banen og han gav plads til Marc Casado. Også Iñigo Martinez gik ud - efter endnu en god kamp - han gav plads til Christensen. Med fem minutter igen gik der et nyt chok igennem stadion på Montjuic, da Ferran Torres var ved at komme helt alene igennem indtil han fik et knæ direkte i maveregionen og måtte ned i græsset i længere tid. Han kom dog op igen og kunne se Ronald Araujo forsøge at sparke frisparket og selvom der var god fart i, så røg den et godt stykke over målet.

Barca fandt nøglen til sidst, hvor de formåede at køre bolden rundt mellem nogle trætte ukrainere og således blev sejren kørt i hus og Barca står nu i en gylden position til at slutte gruppespillet på førstepladsen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder