La Liga: FC Barcelona 2-1 Alavés

La Liga - 12. november 2023

FC Barcelona fik den værst tænkelige start, da de hjemme mod Alavés kom bagud efter bare 18 minutter. Barca spillede igen ikke nogen god kamp, men formåede i anden halvleg at ændre resultatet og sikre sig de tre meget vigtige point, da de to tophold Girona og Real Madrid vandt deres kampe lørdag.

Ter Stegen, Cancelo, Araujo, Koundé, Martinez, Fermin, Gündogan, Pedri, Yamal, Lewandowski og Felix

63' Fermin Raphinha
70' Koundé Baldé
70' Felix Ferran
82' Pedri Romeu

- 0-1 1' - Samu Omorodion
- 1-1 53' - Lewandowski
- 2-1 77' - Lewandowski (Straffespark)

Efter en håndfuld dårlige præstationer fra FC Barcelona fik de søndag besøg af Alavés i en kamp, hvor Xavi og hans spillere havde alle forudsætninger for at levere en god indsats. Men 18 sekunder inde i kampen gik det galt. Gündogan mistede bolden og Alavés satte gang i en omstilling som endte med en aflevering fra venstre og ind i feltet til Samu, der sendte bolden i mål. Bagud efter 18 sekunder og så skulle Barca forsøge at rejse sig. Allerede otte minutter inde i kampen begyndte publikum at pifte ned mod spillerne, som på ingen måde kunne svare igen, skabe noget eller brillere. Det var tandløst, der var ingen idé og ingen spillere - udover Joao Felix - der kunne skabe noget. Felix forsøgte ofte på egen hånd for at skabe ubalance, men det gik heller ikke.

Ni minutter inde i opgøret fik Samu en ny, stor chance, da han modtog bolden inde i feltet og drejede rundt før han fik afsluttet, men han bankede bolden direkte i sidenettet. Fire minutter senere fik Samu igen en stor chance, da en simpel aflevering åbenbart var alt for meget for Barcas defensiv og så var Samu alene med Ter Stegen, men angriberen sparkede bolden forbi mål. Der skulle gå 17 minutter før Barca fik en chance. Her var det trods alt efter flot opspil med Gündogan der vippede bolden ind til Lewandowski, der kunne have sendt den på tværs til en fri Araujo, men polakken forsøgte at flugte med venstre og måtte se keeperen redde. Efter 23 minutter kom der noget nær et mirakel, da Joao Felix sendte et yderst kompetent skud afsted fra distancen. Det er som om, at Barca-spillerne har fået besked på, at de ikke må skyde udefra, så det var noget af en befrielse, da Felix tog sagen i egen hånd.

En halv time inde fik Samu atter engang en kæmpe chance, da han i en duel med Koundé kom forbi franskmanden, men denne gang sparkede han over. Altså fik Samu på en halv time tre store chancer udover det mål, som han scorede. Straks fik Koundé og Araujo da også besked på at bytte roller således at Araujo gik ind i midterforsvaret for at tage sig af Samu mens Koundé gik ud på højrebacken. Det var en god idé efter 53 minutter, da Koundé, som faktisk har fødselsdag, smed et fantastisk indlæg ind i feltet til Lewandowski, der opsøgte bolden og med et forrygende hovedstød sendte bolden over i det lange hjørne og så stod der 1-1 på Montjuic foran 38.000 tilskuere.

Efter en time blev en usynlig Fermin Lopez erstattet af Raphinha. En håndfuld minutter senere blev Felix og Koundé spillet færdig og blev erstattet af Baldé og Ferran. Med et kvarter igen kom der ny drama på Montjuic, da Baldé smed bolden i dyben til Ferran Torres, der klart blev nedlagt i feltet og så pegede dommeren på pletten. Lewandowski tog fat i bolden, lagde den på pletten og sendte den i mål til 2-1 og så var Barca foran for første gang i kampen. Få minutter efter målet foretog Xavi endnu en ændring, da Pedri blev erstattet af Romeu. Pedri havde tydeligt haft det svært - specielt fysisk - efter sin skade selvom han til tider viste, hvad han kan inde på midtbanen.

Alavés kom længere frem på banen efter Barcas anden scoring og jagtede en udligning samtidig med at Barca forsøgte at bibeholde presset og holde bolden i egne rækker. Alavés var ikke dygtige nok til at udligne og Barca tog ingen chancer og så endte det hele med en sejr til Barca på 2-1 i en kamp, hvor første halvleg var pinligt dårlig mens holdet i anden halvleg rejste sig, men stadig ikke formåede at levere en bundsolid præstation. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder