La Liga: FC Barcelona 1-0 Atletico Madrid

La Liga - 3. december 2023

Inden opgøret skulle Inigo Martinez have startet på banen, men under opvarmningen gik han i stykker og derfor måtte Xavi kort inden kick off ændre på sin opstilling og i stedet sende danske Andreas Christensen på banen fra kampens start.

Peña, Araujo, Koundé, Christensen, Cancelo, Pedri, Gündogan, De Jong, Raphinha, Lewandowski og Felix

77' Felix Ferran
77' Raphinha Yamal
88' Pedri Fermin

- 1-0 28' - Felix

Kampen var blot 59 sekunder gammel før Raphinha pludselig fik en stor chance, da han modtog bolden fra Pedri inde i feltet og kom forbi sin direkte modstander før han stod alene med keeper Jan Oblak. Brasilianeren var dog uhørt uskarp, da han valgte en blanding mellem et skud og et fladt indlæg - og endda med sit højre ben. Bolden gled roligt forbi mål uden yderligere fare. Bare minuttet efter opsnappede Joao Felix en aflevering fra madrilenerne og fandt Lewandowski, som dog fik sit skud blokeret. Barca var startet rigtig godt og satte sig tungt på kuglen mens Atletico Madrid kom for at spille kontrabold. De havde ingen intentioner om at holde bolden ved fødderne - det var erobre og spille frem i en omstilling og intet andet.

12 minutter inde fik Lewandowski en ny stor chance, da Jules Koundé, som i øvrigt var outstanding som højreback, smækkede bolden ind til polakken, der flugtede til kuglen, men den gik langt forbi. Barca sad stadig tungt på kampen og man ventede blot på, at de skulle score. Iñaki Peña havde nærmest intet haft at lave, og efter en lille halv time kunne han se Raphinha spille en sløv bold ud til Joao Felix, der alligevel fik den med og på smukkeste vis vippede bolden over Jan Oblak og i mål til 1-0. Det var fuldt fortjent og der var i den grad jubel at spore hos Joao Felix, der altså er ejet at Atletico og kun på låns i Barca. Med 10 minutter til pausen satte Atletico Madrid gang i en omstilling, hvor Araujo tabte et skridt og blev sat af. Det endte med at Griezmann fik bolden inde i feltet, men hans skud blev blokeret af en hårdtkæmpende Frenkie de Jong, der tacklede ned i afslutningen og reddede sit hold.

Få minutter før pausefløjt blev bolden spillet op til Lewandowski, der bare skulle tage bolden med sig og så ville han være alene med keeperen, men hans teknik svigtede og chancen blev aldrig stor. Lige inden pausen kom der så drama, da Barca erobrede bolden og Lewandowski spillede den ind til Gündogan, der smart fandt Felix. Han forsøgte sig med en lumsk ydersideafslutning, men Oblak reddede flot. Her ville Barca gerne have haft straffespark, da Hermoso trådte direkte ned på foden af Felix, men dommerens fløjte var tavs. Det var den også minuttet efter, da dommeren af uforstående årsager ikke gad at flytte sig, da Gündogan kom driblende, og da dommeren ramte bolden og bremsede tyskeren, snuppede Atletico Madrid bolden. Kampen blev ikke stoppet, der var ikke dommerkast - dommeren hjalp rent fysisk Atletico Madrid til at erobre bolden fra Gündogan og så fortsatte spillet bare. Decideret pinligt af dommeren.

Barca satte sig tungt på kampen fra anden halvlegs start og kom hurtigt forbi de pause-ændringer, som Atletico Madrid havde foretaget sig. Et kvarter inde i anden halvleg var det tæt på 2-0, da Raphinha driblede tværs over banen foran Atleticos felt før han trykkede af, men bolden ramte stolpen og gik ud i banen igen. Brasilianeren har ramt træværket en del på det seneste, så det er kun et spørgsmål om tid før han får tur i den. Atletico Madrid tog dog hurtigt bolden til sig og satte fart hvilket resulterede i, at Griezmann fik en fin mulighed, som han dog bankede i sidenettet.

Med 10 minutter igen kom der drama. Kampen var ellers gået ind i en periode, hvor Barca-spillerne begyndte at virke trætte og sende sløsede afleveringer afsted mens Atletico Madrid havde svært ved at udnytte opløbet til chancerne. Men med 10 minutter igen fik Atletico et frispark på kanten af feltet. Memphis sendte et superskud afsted, men Iñaki Peña var helt oppe i målhjørnet og pille bolden med hjælp fra træværket. To minutter senere fik Atletico frispark på samme position, men denne gang skød Griezmann i muren. De appellerede hurtigt for straffespark, da bolden ramte Frenkie de Jong på armen, men VAR afviste. Tre minutter senere skulle Lewandowski have lukket kampen, da han inde i feltet afdriblede sin direkte modstander og fik en gylden chance, men igen ramte han ikke engang målet.

Ferran, Araujo, Xavi og Cancelo fik alle et gult kort i løbet af 10 minutter. Det var et tegn på frustration og træthed. Barca forsvarede i slutminutterne og den dominans, som Pedri, Gündogan og De Jong havde skabt på midtbanen i 75 minutter var totalt forduftet. Med ét minut igen blev Pedri pillet ud for Fermin Lopez. Barca bed lidt fra sig til sidst på deres kontrastød mens Atletico Madrid manglede den sidste offensive kvalitet. Der skete ikke mere i kampen og således vandt Barca topkampen med 1-0 efter at Iñaki Peña igen reddede Barca i sidste minut på et skud fra Correa. Barca kunne have gjort det til 2-0, da de på det efterfølgende angreb faktisk var tre mod én, men Yamal turde ikke selv tage turen og fandt Fermin, der blev overmatchet rent fysisk. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder