La Liga: FC Barcelona 2-4 Girona

La Liga - 10. december 2023

Med en sejr over Girona kunne FC Barcelona søndag spille sig inden for to points afstand til topholdet Real Madrid mens Girona selv med en sejr kunne gå alene på førstepladsen. Der var meget på spil denne søndag på Montjuic - men det var ikke til at se på Barca-spillerne i første halvleg.

Peña, Araujo, Koundé, Christensen, Cancelo, De Jong, Gündogan, Pedri, Raphinha, Lewandowski og Felix

65' Raphinha Yamal
65' Felix Torres
65' Christensen Baldé
80' Pedri Fermin

- 0-1 12' - Dovbyk
- 1-1 19' - Lewandowski
- 1-2 40' - Gutierrez
- 1-3 80' - Valery
- 2-3 90+2' - Gündogan
- 2-4 90+5' - Stuani

Der var lagt op til en lækkerbisken søndag aften, da FC Barcelona hjemme tog imod Girona. To hold fra toppen, som skulle dyste efter at Real Madrid satte point til i går. Men for FC Barcelona var det bestemt ikke fordi, at spillerne kom ud med nogen form for intensitet, ihærdighed eller decideret lyst til at spille. Det var pivhamrende ringe rent defensivt og specielt på midtbanen var der pinlige indsatser fra De Jong, Gündogan og specielt Pedri når det kom til at hjælpe til nede i forsvaret. Oppe i angrebet forsøgte både Felix og Raphinha at finde hullerne og Lewandowski var tæt på 1-0 kort inde i opgøret, men afleveringen fra kanten af Koundé landede hos keeperen.

Det var så den chance, som Barca kunne skabe velvidende om, at kampen absolut skulle vindes. I stedet snorksov de rent defensivt og efter et utal af afleveringer, som ikke førte til noget for Barca, så smed Girona én bold fra forsvaret og op i angrebet og så kunne bolden fra kanten blive sendt fladt ind til Dovbyk, som let sendte Girona i front. Skammeligt forsvarsspil på dette niveau. Barca blev nødt til at svare igen og det kom da også, da Raphinha først var tæt på efter et Cancelo-indlæg før Raphinha sekunder senere sendte et hjørnespark ind i feltet, som Lewandowski pandede i mål til 1-1. Barca dominerede bolden, som Girona tillod, men det var ikke meget, som der kom fra dem. Der skulle et par genialiteter til fra de to lejede Joaos før det var tæt på. Felix sendte Cancelo i dybden med hælen og Cancelo lavede en knivskarp skudfinte, men hans forsøg efterfølgende blev reddet.

Herefter gik Barca totalt i stå. Der var ingen bevægelse når Barca havde bolden, Pedri var totalt ugideligt rent defensivt og efterlod masser af huller mens han ikke formåede at kreere noget frem i banen. Med fem minutter til pausen blev han afdriblet som en kegle og det endte med at Gutierrez smaskede bolden i mål og så stod der altså 1-2 på Montjuic. Havde Pedri løbet med sin mand, så kunne han have hjulpet De Jong, der dækkede sin mand til dørs, men desværre måtte efterlade masser af plads bag sig, som Pedri aldrig kom ned og fik forsvaret. Lige inden pausen mistede Barca bolden på midtbanen og i stedet for at spurte hjem for at hjælpe, kiggede Pedri op i den catalanske nattehimmel i irritation over ikke at have fået bolden med sig. Det var slutningen på en skandaløst ringe forsvarshalvleg af Barca.

Xavi havde været tilfreds i pausen, for han foretog sig ingen ændringer fra første halvlegs start. Barca var igen dominerende i anden halvleg, men Girona var skarpe på deres omstillinger, som Barca havde meget svært ved at lukke ned for. Med 25 minutter igen foretog Xavi et par ændringer, da Felix, Raphinha og Christensen gik ud for Torres, Yamal og Baldé. Gündogan begyndte at komme med længere frem på banen hvilket resulterede i et par afslutninger - blandt andet et der sneg sig lige forbi stolpen. Med 10 minutter igen havde Xavi set nok af Pedri, som tydeligt var hæmmet af et eller andet - han var simpelthen ikke god. Fermin Lopez kom på banen i stedet.

Med ni minutter igen sparkede Gironas keeper bolden helt op til Barcas felt, hvor Araujo ikke vandt sin duel. Her kunne indskiftede Stuani heade bolden videre til Valery, der fik prikket den forbi Koundé og sikkert sparkede bolden i mål til 1-3. Det lå længe i luften, at Girona bare manglede den afgørende aflevering før målet ville komme, mens Barca satsede på mange afleveringer før de ville afslutte - og så var det uden kvalitet. To minutter efter Gironas mål var det tæt på 1-4, da hele holdet opgav og Araujo måtte stå alene med to modstandere. Det endte med at Couto skød på mål, som Peña fik reddet. Lige inden uret slog 90 var Girona uhyre tæt på 1-4, da de spillede rundt om Barca-spillerne som var de kegler før bolden blev sparket tæt over. I 92. minut kom Gündogan på tavlen, da Ferran Torres fandt tyskeren i feltet. Han tog bolden til sig, drejede rundt og sparkede bolden i mål til 2-3.

Sekunder senere skulle Lewandowski have udlignet, da Yamal smed et perfekt indlæg ind i feltet, hvor polakken steg op, men han ramte bolden på skulderen og det blev aldrig farligt. Det var chancen - for bare minuttet efter snorksov Barcas forsvar for 117. gang i kampen og så blev et indlæg sendt ind i feltet til Stuani, der scorede. 2-4. Dermed sluttede det hele og Barca tabte til Girona, som er nyt tophold mens Barca mister et vigtigt skridt i topstriden. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder