La Liga: FC Barcelona 3-2 Almeria

La Liga - 20. december 2023

FC Barcelona tog onsdag aften imod La Ligas bundprop Almeria, men alligevel leverede Barca en trist præstation. Defensivt var det ved siden af sig selv og offensivt var det uskarpt - præcis som tilfældet har været de seneste mange kampe. Barca kom foran to gange, men Almeria kom tilbage begge gange. Blandt andet på en kæmpe brøler i Barcas forsvar omkring Iñaki Peña.

Pena, Cancelo, Araujo, Christensen, Balde, Roberto, Gundogan, Fermin, Raphinha, Lewandowski og Felix

46' Felix Ferran
46' Christensen Koundé
67' Fermin Romeu
76' Raphinha Yamal

- 1-0 33' - Raphinha
- 1-1 41' - Baptistao
- 2-1 60' - Roberto
- 2-2 71' - Gonzalez
- 3-2 83' - Roberto

Barcas kamp mod bundproppen Almeria startede helt som ventet: Almeria gik tilbage i banen og lod Barca diktere spillet. Den taktik har ofte været succesfuld mod Barca og det forsøgte Almeria sig også med. Barca fik dog skabt nogle chancer, men igen var det ikke skarpheden, som prægede det catalanske hold. Efter otte minutters spil stod Sergi Roberto overraskende totalt alene inde i det lille felt efter et hjørnespark. Her skulle han bare heade ud i en af siderne, men headede så tæt på keeperen, at han med en fremragende refleks fik reddet.

Herefter gik kampen ind i en periode, hvor hele bagkæden samt midtbanen hos Barca trillede bolden rundt uden nogen form for kreativitet. Der var ingenting at komme efter. Hver gang, at man forsøgte at spille dybt, var det en uskarp aflevering. Det var pivhamrende ringe af Barcas midtbane og lige så dårligt af angriberne, at de ikke bevægede sig nok. Der skulle en retur til fra keeperen før Barca fik hul på Almeria, da Araujo headede på mål efter et Gündogan-hjørnespark. Keeperen fik reddet, men gav en retur lige ud til Raphinha, der let bankede bolden i mål til 1-0. Et vigtigt mål for Barca - men også et mål, der åbenbart fungerede som en sovepude.

Efter Barcas mål begyndte Almeria at røre på sig og de viste, at de sagtens kan spille fodbold selvom de ikke har vundet en eneste kamp i denne sæsons La Liga. Stille og roligt fik de bidt sig fast, men ud af det blå fejlede deres forsvar som gav Lewandowski en gigantisk chance inde i feltet, men hans uskarpe form blev bevist atter engang, da hans skud blev pillet af keeperen. Med to minutter til pausen skete det, som man frygtede - Almeria fik scoret. Araujo sjuskede i sit defensive arbejde og så blev bolden sendt i dybden til Baptistao, der løb ind i feltet og smart chippede kuglen over Iñaki Peña og i mål. Efter et VAR-tjek blev målet godkendt og dermed 1-1. Almeria var endda tæt på at tage føringen, da Baptistao efter et flot angreb huggede bolden mod mål, men den sneg sig lige uden om kassen.

Fra anden halvlegs start blev Joao Felix og Andreas Christensen flået ud til fordel for Ferran Torres og Jules Koundé. Og det var tæt på at give pote, da Ferran Torres inden for få minutter kom frem til to gode skudmuligheder, men Almeria-keeperen tog det hele - primært fordi, at skuddene oftest sad lige på ham. Efter en times spil burde dommeren have dømt straffespark til Barca, da Cancelo brillerede og trak ud mod baglinjen. Han var i klokkeklar position til at sende et indlæg ind i feltet, men i stedet fik han to hænder i ryggen og blev skubbet udover baglinjen. Men dommerens fløjte var tavs. Dommeren dummede sig igen minuttet efter, da Baldé rørte bolden sidst før den sprang udover baglinjen, men dommeren pegede på hjørneflaget og så kunne anfører Sergi Roberto hoppe op til Raphinhas indlæg og på smukkeste vis heade bolden over i det lange hjørne til 2-1.

Med små 20 minutter igen blev Fermin Lopez erstattet af Oriol Romeu. Fire minutter senere stod der 2-2. Et frispark til Almeria en håndfuld meter inde på Barcas banehalvdel blev pludselig ekstremt farligt, da bolden blev sendt ind i feltet, hvor Iñaki Peña sprang ud for at gribe, men han råbte tydeligt vis ikke til Araujo, at han havde bolden, og så ramlede de sammen og Peña tabte bolden for næsen af Edgar Gonzalez, der let sparkede bolden i mål til 2-2. Et decideret amatørmål at give væk. Araujo var tæt på at rode bod tre minutter senere, da han stærkt kom op til Robertos indlæg og pandede bolden ned i jorden, men lige forbi den ene opstander. Med et kvarter igen gik Raphinha ud og blev erstattet af Lamine Yamal. Raphinhas spil havde været tæt på elendigt, men han stod det rigtige sted til at score til 1-0 og hans hjørnespark fandt Roberto - så han gik fra banen med et mål og en assist.

Med 12 minutter igen skulle Ilkay Gündogan have scoret. Cancelos indlæg landede i bagrummet, hvor Lewandowski på fremragende vis kom forbi sin modstander og nærmest indunder ham for at heade bolden på tværs til Gündogan, der stod helt fri foran målet uden keeper, som var løbet ud til Lewandowski. Men Gündogan fik kun snittet bolden og sendt den ud til målspark. Men heldigvis for Barca var Sergi Roberto på banen denne aften. Selv uden kampform viste han sig at være skarpere end alle de andre spillere, da han med fem minutter igen tog et stærkt løb ind i feltet, som Lewandowski så. Polakken vippede smukt bolden i dybden til Roberto, der tog den ned og sparkede bolden i mål til 3-2 og stor, stor jubel blandt spillerne og ude på bænken.

Da der resterede tre minutter fik Almeria et nyt frispark i samme position som ved deres må. Denne gang kom Peña ikke ud, men så var Embarba lynhurtig, da han kom op til bolden og headede mod mål, men Peña fik rettet op på sin fejl med en monsterredning. Fire minutter inde i overtiden var Sergi Roberto uhyre tæt på hattrick, da han klappede til bolden med venstre, men denne gang stod overliggeren i vejen. Almeria gav Barca kamp til stregen, men catalanerne fik formået at slå bundproppen og sikrede sig tre meget, meget vigtige point. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder