La Liga: Las Palmas 1-2 FC Barcelona

La Liga - 4. januar 2024

FC Barcelonas første halvleg i 2024 var lige til glemmebogen. Hullet som en si i defensiven og uskarpe i det chanceskabende spil. Bagud 1-0 til Las Palmas kom Barca dog bedre ud til anden halvleg, hvor Ferran Torres stod for FC Barcelonas første mål i 2024. Barca vendte kampen på hovedet i tillægstiden.

Peña, Cancelo, Araujo, Koundé, Baldé, Roberto, Gündogan, De Jong, Ferran Torres, Lewandowski og Raphinha

11' Cancelo Christensen
72' Lewandowski Felix
72' Raphinha Yamal
78' F. Torres Roque
78' Roberto Fermin

- 1-0 12' - Munir
- 1-1 56' - F. Torres
- 1-2 90+3' - Gündogan (Straffespark)

FC Barcelona havde haft rig mulighed for at komme ud af presset efter en omgang juleferie, hvor alle historier primært gik på ankomsten af Vitor Roque. Alligevel løb de ud på banen mod Las Palmas og leverede en horrible første halvleg, hvor det stadig ikke slog igennem, hvad der foregår på træningsbanerne hjemme i Barcelona. Efter tre minutter var Barca dog uheldige, da Joao Cancelo i et forsøg på at sparke på mål blev tacklet og kom til skade. Han fik lidt behandling på sidelinjen før han kom ind igen, men efter 11 minutter bad han om at blive udskiftet. Andreas Christensen kom ind på grønsværen i stedet.

Barca var pivringe. I alt. Defensivt var der huller og offensivt kom der - vanen tro fristes man til at sige - ingenting. Efter 12 minutter gik det så galt, da Sandro Ramirez modtog bolden og da Christensen ophævede offsidefælden med flere meter, så kunne Sandro finde Munir inde midt foran mål, som sendte bolden i nettet. Hverken Christensen eller Peña så gode ud i den situation. 1-0 til Las Palmas og så var Barca atter engang bagud i denne sæson. Efter 20 minutter fik frustrationerne af gode grunde frit løb hos Sergi Roberto, der jagtede en dybdeaflevering midt på banen. Men han blev revet i trøjen bagfra og skulle 10/10 gange have haft frispark, men dommeren valgte at uforklarlige årsager ikke at fløjte. Det fik Roberto til at storme hen til dommeren og bede om frispark. Xavi var også rasende og brokkede sig. Resultat: Gult kort til anfører Roberto og træner Xavi.

Det var klart Las Palmas, der var farligst mens Barca gang på gang kludrede i opspillet og de afgørende afleveringer. Efter en halv time virkede Peña rystende ringe, da han ikke kunne gribe en bold og i stedet gav retur, som Sandro sparkede til og ramte stolpen med. Det var tæt på 2-0 og det var det også fem minutter før pausen, da Munir snød Barcas forsvar med sit løb og fik en direkte friløber ned mod Peña, men heldigvis for Barca mistede Munir et skridt i det han ville tage bolden med sig og så kunne De Jong og Araujo sammen forvandle chancen til et hjørnespark i stedet. En yderst pinlig indsats uden skud på mål sluttede efter 49 minutters spil. Og så fik Xavi 15 minutter til at tale sine spillere op nede i omklædningsrummet.

10 minutter inde i anden halvleg kom forløsningen for Barca, da en Las Palmas-clearing endte med at blive kanoneret i hovedet på Lewandowski. Returen faldt ned på kanten af feltet til Roberto, der med en hurtig aflevering to meter til siden fandt Ferran Torres. Han sendte en lumsk afslutning afsted, som lige præcis gik i mål selvom der ikke var meget fart i afslutningen. 1-1 og så var Barca på måltavlen. Med 20 minutter igen foretog Xavi sin ændring nummer to og tre, da Lamine Yamal erstattede Raphinha mens træneren højst overraskende tog Lewandowski ud og sendte Felix på banen. Det er sjældent set, at Lewandowski bliver pillet ud selv i kampe, hvor han er langt fra sit højeste niveau - som han var mod Las Palmas.

Med et kvarter igen var det uhyre tæt på 2-1, da Mika Marmol kom foran Araujo på et hjørnespark og fik en kæmpe chance, som han dog headede lige forbi målet. Minuttet efter kom der så debut til Vitor Roque, da han erstattede Ferran Torres. Samtidig gik Roberto ud for Fermin. Netop som uret havde passeret 90 minutter dumpede bolden ned foran Gündogan to meter fra mål. Han hoppede op for at heade bolden i mål, men blev skubbet væk fra bolden og det udløste et straffespark til Barca og rødt kort til Sinkgraven. Ilkay Gündogan tog ansvaret og scorede stensikkert og således sluttede det hele 1-2 til Barca, som sikrede sig tre point i årets første kamp og lige inden at de skal ud og spille Copa del Rey og Super Cup mod henholdsvis Barbastro og Osasuna. Lige inden at kampen blev fløjtet af fik Vitor Roque en stor chance, som han dog skød forbi - bolden hoppede akavet op tæt foran mål, men sigtekornet var forbi målet. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder