La Liga: Real Betis 2-4 FC Barcelona

La Liga - 21. januar 2024

FC Barcelona spillede en fornuftig første halvleg, kom foran og var i kontrol. De indledte anden halvleg med et brag og kom på 0-2, men så spillede de langt under niveau og lukkede Betis tilbage med 2-2 hvilket længe lignede, at ville blive slutresultatet. Men i de døende minutter fik Barca udnyttet et par muligheder og hentede sejren.

Peña, Araujo, Koundé, Cubarsi, Baldé, Gündogan, De Jong, Pedri, Yamal, Lewandowski og Ferran

63' Lewandowski Roque
71' Pedri Fermin
81' Cubarsí Felix

- 0-1 21' - Ferran Torres
- 0-2 48' - Ferran Torres
- 1-2 56' - Isco
- 2-2 59' - Isco
- 2-3 90' - Joao Felix
- 2-4 90+2' - Ferran Torres

Ovenpå en skandale-kamp på Bernabeu kom nyheden om Real Madrids tvivlsomme sejr naturligvis også frem til Barca-spillerne få minutter før kick off mod Betis, men det lignede ikke, at det gjorde Barca det store. De spillede en fornuftig første halvleg, hvor de fik lukket godt af bagude mens de virkelig forsøgte at trykke hårdt på offensivt. Der skulle dog en god mængde tid til før man begyndte at få afsluttet angrebene. Efter et kvarter vippede De Jong bolden ind til Pedri, som drejede rundt om sig selv og forsøgte at vippe bolden over keeperen og i mål, men bolden gik over målet. Til gengæld gik bolden i mål kort tid efter.

Her skulle en aflevering egentlig ud på kanten til Baldé, men en Betis-spiller ramte den og så røg den i dybden til Pedri inde i feltet. Han spillede den på tværs til Ferran Torres, der var løbet i ryggen af Hector Bellerin og så kunne Ferran let sende bolden i mål til 0-1. Med 10 minutter til pausen forsøgte Isco sig med et skud fra distancen, som Peña dog sikkert tog sig af. Men det var helt sikkert noget, som Betis havde øvet sig på - løbene omkring Pedri, hvor der er masser af plads og minimal kropskontakt fra Pedri, som altid trækker sig fra duellerne. Derfor kom Isco da også helt fri med bolden ved fødderne, men skudkvaliteten manglede. Kort efter var Lamine Yamal tæt på at øge, da Gündogan fandt ham på kanten af feltet og herfra tog det unge talent sagen i egen hånd, da han driblede udenom to mand og trykkede af, men stolpen reddede for Betis.

Barca fik faktisk bolden i mål lige inden pausen ved Lewandowski og igen var Yamal involveret, da han på smukkeste vis kom forbi sin modstander og vippede bolden ind til Lewandowski, hvorefter bolden faldt ud til Ferran Torres som fandt Lewandowski igen. Polakken fik scoret, men VAR annullerede for offside og således stod der 0-1 på måltavlen på Benito Villamarin ved pausen. Anden halvleg var kun tre minutter gammel da Yamal atter engang tog sagen i egen hånd. Han driblede forbi sin modstander, kom ned til baglinjen og ville smide bolden ind i feltet. Den ramte dog stolpen - for anden gang fra Yamal - og hoppede ud til Ferran Torres, der køligt sparkede første gang til den med venstreskøjten og så gik den i mål til 0-2.

Inden der var rundet en time havde Betis scoret et mål. Ligesom efter det første mål, så gik Barca igen langt ned i banen for at forsvare fremfor at trykke på og gå efter endnu et mål. Betis overtog totalt styringen og var først på alt. Også da Gündogan spillede til Pedri, som alt for tilbagelænet ville vippe den videre, men Betis var først på bolden uden at begå frispark og så endte det med at De Jong blev totalt tørret af Luiz Henrique. Hans indlæg gik både Peña og Araujo til, og så faldt bolden ned til Isco, der kanonerede bolden i mål til 1-2. Katastrofalt forsvarsarbejde af Barca, som slet ikke var færdige. Få minutter efter kom der nemlig et indlæg, hvor Isco igen stod klar og flot fik den sendt over Peña og i mål. Dermed var kampen lige pludselig helt lige efter et par søvnige minutter fra Barcas forsvar, som igen-igen blev udstillet. Frenkie de Jong hang og ophævede offsiden ved det andet mål og var derfor direkte involveret i begge mål, da det var ham, der blev hængt til tørre af Luiz Enrique ved det første mål.

Kort efter målet måtte Lewandowski betale prisen for sin usynlige præstation, da han blev erstattet af Vitor Roque. Lewandowski var tydeligt utilfreds på vej ud af banen, men det var nok mere sin egen præstation end noget andet - der kom absolut ingenting fra hans fødder. Debutanten Pau Cubarsí gik ned i en stærk tackling i feltet efter at Betis havde flået Barcas kæder i stykker med bare to afleveringer. Her måtte Cubarsí viste sin store kvalitet og det fik han gjort på flotteste vis. Med 20 minutter igen havde Pedri spillet færdig og blev erstattet af Fermin Lopez. Med 10 minutter igen gik 16-årige Pau Cubarsí i stykker og lod sig erstatte med Joao Felix. Det betød, at Frenkie de Jong gik ned i centerforsvaret.

Det var en god beslutning fra Xavi, for Felix er netop en af de spillere, der kan på egen hånd. Og skyde kan han også. Barca havde kun haft to skud på mål i kampen, men i det 90. minut lykkedes afleveringerne for Barca, og så fik Felix bolden på kanten af feltet og med en fræk yderside sendte han bolden i mål til 2-3. Vitor Roque var med til at skabe pladsen til Felix, da han løb i dybden netop som Felix fandt Ferran, der spillede den tilbage til portugiseren - i det rum, som Roque havde skabt med sit løb. Netop som dommeren havde annonceret, at der var lagt 8 minutter til, så fik Betis hjørnespark, men de fik intet ud af det og i stedet blev bolden sendt ud til Lamine Yamal, der smed bolden i dybden til Ferran Torres, der kom alene med keeperen. Her var Ferran kølig, da han vippede bolden over den fremstormende målmand og så stod der 2-4 på Benito Villamarin. Det blev slutresultatet og Barca hentede dermed tre point hvilket også var fortjent set over hele kampen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder