La Liga: FC Barcelona 3-5 Villarreal

La Liga - 27. januar 2024

Mål, mål og atter mål. Barca lukker mange af dem ind i denne sæson og det er som en åben bod, men til gengæld fik catalanerne selv scoret tre mål på 12 minutter. Kampen mod Villarreal viste sig at blive meget målrig.

Peña, Koundé, Araujo, Christensen, Fort, De Jong, Romeu, Gündogan, Yamal, Lewandowski og Felix

46' Fort Cancelo
46' Romeu Pedri
46' Christensen Cubarsí
58' Felix Ferran
77' Lewandowski Roque

- 3-5 90+12' - Morales

FC Barcelona spillede årets første hjemmekamp denne aften, da de tog imod Villarreal, som har været en skuffelse i ligaen indtil videre. Derfor var Barca på forhånd også favoritter, men igen var det et idéløst spil, som blev leveret. Og igen var Lewandowski aldrig involveret i spillet, da Barca ikke havde kreativiteten til at komme igennem midtbanen. I stedet var det konstant ud på kanterne og spille med indlæg. Til gengæld kom der et par skud fra distancen til at starte med uden at de tre midtbanespillere dog rørte en finger når det kom til offensivt spil.

Tre minutter inde i opgøret havde Villarreal bolden i mål, men helt korrekt blev det annulleret for offside og dermed slap Barca for skrækken. Minuttet efter tog Lamine Yamal en af sine signaturløb med bolden og kom til baglinjen hvor han med en aflevering fandt Gündogan, men hans forsøg blev blokeret. Yamal forsøgte sig med et skud fra kanten af feltet efter otte minutter, men det blev reddet. Joao Felix tog sagen i egen hånd et kvarter inde med et skud fra kanten af feltet, men det blev også pillet.

Det var på ingen måde fordi, at Barca var overlegne. De så mest til bolden, men kunne på ingen måde spille sig igennem. Det var kun når Yamal tog et af sine løb, at der kom ubalance hos Villarreal, men det unge talent var ofte alene, da samspillet med Koundé var ikke-eksisterende. De var simpelthen for langt fra hinanden rent offensivt. Villarreal fik faktisk bolden i mål endnu engang i første halvleg, da Moreno klaskede den i kassen, men Sørloth stod så tilpas i vejen, at Araujo automatisk blev forstyrret og derfor blev målet annulleret for offside.

Til gengæld var der intet at sætte en finger på Villarreals spil kort før pausen, da et indkast blev kastet ud til Sørloth. Han havde Romeu på nakken, men formåede alligevel at komme fri og smække den ind i feltet, hvor Christensen sad for langt fra Moreno, som bankede bolden i mål til 0-1. De Jong var også med inde i feltet, men heller ikke han havde tænkt sig at dække op. 0-1 ved pausen efter en forfærdelig første halvleg, hvor det tekniske aspekt i Barcas spil var horribelt og hvor der bare ingen gnist er rent offensivt.

Xavi havde i pausen indset, at han havde begået et par store brølere. Fra anden halvlegs start blev Romeu, Christensen og Fort pillet ud og ind kom Pedri, Cubarsí og Cancelo. En par markante ændringer fra Xavi, som tydeligt ikke var tilfreds med spillet fra de tre. Indskiftningerne hjalp dog ikke - tværtimod, faktisk. En lang aflevering op i banen mistimede Cancelo totalt som sidste mand og så var Ilias alene med Peña og han blev sikkert rundet og så kunne den tidligere Barca-spiller Ilias sparke bolden i mål til 0-2. Katastrofal kamp atter engang for Barca og dermed var det mål nummer 16, som Barca har lukket ind i 2024. Værst af alle i top 5 ligaerne.

Xavi blev nødt til at reagere prompte og sendte Ferran Torres på banen for Joao Felix. Og netop Ferran var involveret i Barcas første mål denne aften, da han modtog den og drev den frem mod Villarreals forsvar, hvor han spillede den videre til Lewandowski, der missede sin tæmning, men bolden faldt hen til Gündogan, som flot sparkede den i mål fra kanten af feltet og så var det 1-2 med en halv time igen. Ferran Torres var uhyre tæt på 2-2 tre minutter senere, da Gündogan igen kom med frem og denne gang lagde den af til Ferran med hovedet, men angriberen fik ikke sparket ordentligt til bolden, der i stedet trillede ud til målspark. Målet kom dog, da Lamine Yamal - igen - valgte at drible og kom til baglinjen. Herfra fandt han - igen - Gündogan der var gået med frem, men bolden fik lidt for meget fart og røg ind på Gündogan, men lige ud til Pedri, der klaskede den i mål med venstreskøjten til 2-2 og så var der kamp igen!

Det blev endnu bedre for Barca lige efter, da Gündogan smed et frisparksindlæg ind i feltet, hvor Araujo var millimeter fra at komme op til bolden, men han fik ikke rørt den, og så sprang den ind på Bailly og i mål. 3-2 til FC Barcelona og så var kampen vendt på 12 minutter fra 0-2 til 3-2. Med et lille kvarter igen havde Lewandowski spillet færdig og blev erstattet af stortalentet Vitor Roque. Han var tæt på at score kort tid efter, da Gündogan smed en genial aflevering i dybden og ind i feltet, vinklen blev lidt skarp, men han fik trykket af og Villarreal-keeperen kunne kun redde til hjørnespark. Med seks minutter igen gik det så galt bagude, da Gündogans aflevering blev opsnappet og da ingen erobrede bolden igen, slog Villarreal til med kynisme, da bolden blev sendt op til Sørloth, som spillede den videre til Guedes, der med et knastørt spark sendte bolden i mål til 3-3.

Netop som uret slog 90 pegede dommeren på pletten i Villarreals felt. Gündogan sparkede til bolden, men Bailly bremsede den med armen, vurderede dommeren. Han blev siden kaldt ud til skærmen, og kunne efter noget tid gå på banen og trække straffesparket tilbage. Det skabte irritation på stadion, og Xavi valgte at kigge direkte ind i kameraet og sige 'Det er en skændsel, en skændsel!'. Han var tydelig vis ikke tilfreds med dommerens beslutning og selvom Barca undervejs havde mere end 20 skud, så var det Villarreal, der løb med sejren, da de i 99. minut kom alt, alt for let forbi De Jong og efter et tilfældigt angreb fejlede Cubarsí, da han smed bolden væk lige som Peña skulle samle op. Barcas forsvar kunne ikke følge med og da Peña igen fik chancen for at samle bolden op, sjattede han i stedet til den og så scorede Sørloth til 4-3 for Villarreal i 99. minut. Og det blev endnu værre i 12 minutters overtid, da Villarreal slog kontra og så kunne Morales let sparke bolden ind bag en skidt Peña. 3-5 på Montjuic og krisen er total i FC Barcelona. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder