La Liga: FC Barcelona 1-0 Las Palmas

La Liga - 30. marts 2024

FC Barcelona fik en stor mulighed mod Las Palmas, som blev reduceret til 10 mand i første halvleg. Alligevel formåede de ikke at presse Las Palmas i bund og banke mål ind - der kom kun ét mål, men det viste sig at være nok til at sikre sig sejren.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Koundé, Martinez, Cubarsí, Cancelo, Roberto, Gündogan, Fermin, Yamal, Lewandowski og Raphinha

55' Fermin Felix
20' Yamal Ferran
80' Lewandowski Roque
80' Roberto Romeu

- 1-0 60' - Raphinha

Barca-spillerne var tilbage på banen lørdag aften, hvor de tog imod Las Palmas. Og det blev en begivenhedsrig første halvleg på Montjuic. Allerede tre minutter inde kom Lewandowski fri til en stor mulighed, men han havde lige sneget sig for lidt langt frem og blev vinket offside. To minutter senere erobrede Fermin bolden og fandt Lewandowski, som typisk set havde afsluttet, men han ville spille på tværs til Raphinha, som blev hårdt presset. Bolden røg tilbage til Lewandowski, der så fik trykket af og scoret, men målet blev annulleret for offside på polakken i første omgang.

Las Palmas kom tydeligt til Barcelona for at spille fodbold. De gik frisk til sagerne og pressede i perioder Barca, men det var Barca, som skabte det meste. Også et kvarter inde, da Pau Cubarsí pludselig diskede op med en gylden aflevering op til Lewandowski, der kom fri til en god skudmulighed, men keeper Valles fik flor afværget. Fem minutter senere var der så drama for alle pengene, da en bold blev sendt i dybden til Lewandowski, der var onside, og hårdt presset i duellen om bolden fik Las Palmas-spilleren prikket bolden hen til Raphinha, der var offside ved den første aflevering, og brasilianeren fik scoret. Til stor undren blev målet annulleret selvom Lewandowski aldrig rørte bolden.

Raphinha var igen involveret få minutter senere, da han løb bolden op, men keeper Valles troede, at han kunne nå at cleare bolden - det kunne han ikke og i stedet gik han ind i en så hård tackling på Raphinha, at dommeren takserede hændelsen til et direkte rødt kort og så var Barca en mand i overtal. 10 minutter senere var Lewandowski tæt på at sende bolden i mål, da han tog et godt løb på Cancelos indlæg og fik afsluttet med skulderen hvorefter bolden ramte overliggeren. Lige inden pausen var det igen uhyre tæt på efter et mønster angreb. Gündogan drejede rundt på en tallerken, fandt Cancelo i dybden, som straks spillede bolden bagud i feltet, hvor Raphinha stod klar til at sparke, men hans forsøg gik forbi mål. Her skulle han som minimum have ramt indenfor målrammen. Las Palmas sluttede af med den største chance, da Coco sendte et kanonhug afsted direkte på frispark, men bolden gik i sidenettet.

10 minutter inde i anden halvleg havde Fermin Lopez spillet færdig og blev erstattet af Joao Felix. Fermin havde været meget aktiv og meget direkte i sit spil, men formåede ikke for alvor at sætte sig igennem. Og det var godt set. For fem minutter senere vippede Felix en genial bold over Las Palmas-forsvaret og ind i feltet til Raphinha, der headede den direkte op i målhjørnet til 1-0 og denne gang var der ikke noget, som dommeren kunne komme efter. 1-0 til FC Barcelona. Med 20 minutter igen var det Lamine Yamal der gik ud og blev erstattet af Ferran Torres. Yamal havde ikke haft nogen kamp selvom han flere gange viste prøver på sit talent - han var ofte langt fra målet og der stod altid mange modstandere foran ham.

Med et kvarter igen skulle der have stået 2-0. Gündogan spillede en genial bold i dybden til Koundé, der spillede den tværs i feltet til en totalt fri Joao Felix, som bare ville sætte indersiden på og sende bolden i mål, men lige inden, at han fik foden på, hoppede bolden og så fik han ramt bolden på undersiden og sendte bolden op på overliggeren, ned på det ene lår af keeperen, ind på stolpen og ind på det andet lår af keeperen og så ud i spil igen. En gigantisk chance, som da også heldigt blev reddet. Med 10 minutter igen blev Lewandowski pillet ud for Vitor Roque mens Sergi Roberto gav plads til Oriol Romeu. I forbindelse med Lewandowskis gule kort kom han i tanke om, at han skulle have et gult kort for at gå i karantæne mod Cádiz, men så være klar mod Real Madrid. Derfor forlod han ikke banen ved sin udskiftning og stod bare og ventede indtil dommeren gav ham et gult kort for at trække tiden - og så gik han ellers ud.

Med tre minutter igen blev Ter Stegen rasende nede i målet, da Moleiro pludselig fik fri passage og alt for let snød Romeu mens hverken Felix eller Cancelo hjalp til og så kunne Moleiro banke bolden direkte i sidenettet i et farligt forsøg. Sekunder senere fik Cancelo Barcas femte gule kort i kampen - Gündogan, Roberto, Martinez, Lewandowski og Cancelo. Alle sammen i anden halvleg, hvor Barca spillede dårligere end i første halvleg. Barca var til tider presset i overtiden og det var som om, at energien ikke var der til at dominere bolden og sikkert køre sejren hjem, men med kun 1,69 xG vidnede det om en kamp, hvor Barca altså ikke var skarpe på den sidste tredjedel af banen - men catalanerne holdt stand, vandt 1-0 og er nu fem point bag Real Madrid, der i morgen møder Atheltic Club. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder