Champions League: PSG 2-3 FC Barcelona

Champions League - 10. april 2024

Der var mål og til tider flot spil for alle pengene, da PSG onsdag aften tog imod FC Barcelona. Catalanerne kom i front ved Raphinha i anden halvleg mens PSG på ganske få minutter inde i anden halvleg vendte kampen til 2-1. Så dukkede Raphinha op og udlignede til 2-2 før Andreas Christensen straks efter sin indskiftning fik scoret.

Ter Stegen, Koundé, Araujo, Cubarsi, Cancelo, Gundogan, De Jong, Roberto, Yamal, Lewandowksi og Raphinha

61' Yamal Felix
61' Roberto Pedri
75' Raphinha Torres
75' De Jong Christensen
86' Gündogan Fermin

- 0-1 37' - Raphinha
- 1-1 48' - Dembélé
- 2-1 51' - Vitinha
- 2-2 62' - Raphinha
- 2-3 77' - Christensen

FC Barcelona startede meget svagt mod et oplagt PSG-hold, som tydeligt søgte Mbappé og Dembélé på kanterne til at skabe noget rent offensivt. Barca kom slet ikke ud af starthullerne før de var presset tilbage. Fire minutter inde opstod der dog en spøjs situation, da Mbappés ufarlige forsøg trillede til målspark, som Ter Stegen sparkede langt. Her truede Lewandowski med at gå op til bolden, men han lod den gå videre til Raphinha, der allerede havde startet sit løb forinden. Han stormede mod bolden ligesom Donnarumma, men hans forsøg på at få den forbi keeperen missede. To minutter senere kom det første skud på mål, da Lee sendte et ufarligt forsøg i handskerne på Ter Stegen.

Barca var stadig ikke kommet i gang rent spillemæssigt og 11 minutter inde var det Asensios tur til at skyde, men igen var det ufarligt. Barca havde nærmest ikke haft kontrol på bolden over midtbanen og et kvarter inde havde PSG haft tre hjørnespark og tæt på 75% boldbesiddelse. Barcas forsvar var dog gode til at blokere PSG's skud og først 20 minutter inde begyndte Barca at få bedre fat da PSG's enorme pres begynde at dale hen. Det var så til gengæld også tæt på for Barca, da Gündogan slog et hjørnespark ind i feltet, som Donnarumma kom skidt ud til og i blinde hoppede Lewandowski op og fik headet på mål, men Mendes fik reddet på stregen.

Raphinha begyndte også at melde sig ind i kampen og havde et tørt hug fra distancen, som PSG-keeperen måtte give hjørnespark på. En halv time inde dummede Roberto sig, da han stoppede en omstilling og fik et gult kort. Dermed er han ude af returkampen, men han fik sig lidt at glæde sig over tre minutter senere, da Lewandowski vendte flot på midtbanen, drev bolden frem og smækkede den ud til Yamal. Den unge angriber forsøgte at finde Lewandowski i feltet med en smart yderside, men den var læst af Donnarumma, som hoppede ud og boksede bolden væk for fødderne af polakken. Til gengæld landede bolden hos Raphinha, der køligt sparkede bolden i mål med højre fod og så stod der 0-1 på Parc des Princes. PSG forsøgte at svare igen, men det var Barca, som var ovenpå - og hele tre gange måtte Lewandowski opgivende slå ud med armene, da Cancelo af to omgange valgte at sparke på mål i stedet for at spille polakken, som var fri - og tredje gang var en dårlig beslutning af Raphinha, som var helt inde i feltet og han valgte at sparke den helt over til Yamal fremfor til Lewandowski, der stod i skudposition. Yamal bankede bolden langt over mål. 0-1 ved pausen.

5 indlæg 4

Der var ikke engang gået tre minutter af anden halvleg før PSG havde udlignet. Barca fumlede med bolden midt på egen banehalvdel og ingen havde i sinde at sparke den langt væk. I stedet opbyggede PSG et hurtigt angreb, som endte med at Dembélé smadrede bolden op i nettaget til 1-1 - hans andet mål i 36 kampe for PSG. PSG havde ikke engang fået hænderne ned før de havde vendt kampen totalt. To minutter senere var der ingen, som fulgte med Vitinha ind i feltet og så lagde han bolden i mål til 2-1 og så havde PSG vendt kampen på hovedet - og lige som i første halvleg var Barca slet ikke kommet ud til anden halvleg.

Lewandowski fik en god chance på hovedet kort tid efter de hurtige mål, men på forunderlig vis formåede han at heade tilbage i banen fremfor mod målet. 10 minutter inde i anden halvleg brændte det på igen, da Raphinha umotiveret smed bolden væk på midtbanen og så slog PSG kontra, da Barcola gik ind og sparkede hårdt på mål. Ter Stegen fik skubbet bolden op på overliggeren og ud til hjørnespark. Efter en time havde Xavi set nok og sendte Pedri og Felix på banen for Roberto og Yamal. Den unge Yamal havde været ganske udmærket, men på ingen måde domineret i angrebet. Han havde brugt meget energi på defensiven, hvor han var med til at holde Mbappé nede.

Og så var han der igen. Raphinha. Ud af det blå og lige efter, at han var kommet ind, smed Pedri en høj bold ind i feltet til Raphinha, der havde bolden i ryggen, men ventede til den kom ned til ham og så klappede han den i mål til 2-2. Barcola fik en friløber med 20 minutter igen efter en god aflevering, men Araujo løb ham op og satsede hele butikken med sin tackling - og vandt duellen på fremragende vis. Kort efter erobrede Vitinha bolden lige uden for Barcas felt og sendte den i feltet til Dembélé, der trykkede af - han ramte stolpen og bolden gik ud til målspark. Ved samme spilstop gik De Jong og Raphinha ud. De blev erstattet af Christensen og Torres.

Og det var en god beslutning fra Xavi. For Andreas Christensen scorede på sin første boldberøring, da Gündogan smækkede et indlæg ind i feltet, og her kom danskeren op og pandede kuglen i mål. 2-3 på Parc des Princes og kampen blev ved med at give. PSG pressede hårdt på til sidst men formåede ikke at udplacere Ter Stegen igen og dermed sluttede det hele 2-3 og Barca fik sig dermed en uhyre vigtig sejr inden tirsdagens returkamp på Montjuic. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder