Annonce


Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

Interview med aftenens hoveddommer

La Liga - 24. november 2018




I aften skal Gil Manzano en tur til Madrid for at dømme Atletico Madrids kamp mod FC Barcelona. Forud for kampen har han svaret på en række spørgsmål som Sport har noteret sig - her får du hele interviewet i sit fulde drag.

Er Atletico Madrid mod Barcelona en speciel kamp?
- Ja, selvfølgelig. Vi taler om to vigtige hold i toppen af tabellen. Derudover er de også på toppen i Europa. Det er en god mulighed for at vise, at man som dommer kan tackle så stor en kamp.

Det er første kamp mellem de to med VAR. Bliver det anderledes?
- Måden, man går ind til kampene på, er de samme. Med eller uden VAR, dømmer du det bedste, du kan. Der er små forskelle, som VAR giver dig, men som dommer har du fortsat samme job. Som dommer skal du stadig tage beslutninger.

Hvordan forbereder du dig til kampen?
- Jeg ser typisk 3-4 af de seneste kampe, de to hold har spillet. Jeg analyserer deres spilsystem, måden de presser på, det taktiske system, omstillingen når de erobrer bolden og spillernes positioner. Rent individuelt analyserer jeg også spillerne hver for sig. På den måde kan man lettere læse kampen.

Er det en luksus at dømme spillere som Messi og Griezmann?
- Det er helt klart en luksus, ingen tvivl om det. Men det er det også med hvilken som helst anden ligakamp. At kunne dømme en La Liga-kamp er en luksus i sig selv. Vi har hold af høj klasse og jeg mener, at hvis man dømmer en ligakamp hver uge, så lever man i luksus.

Er VAR et godt tiltag for nutidens fodbold?
- Uden tvivl. Vi går en stor tid i møde i forhold til fodboldens spil. Der har aldrig været så stor en ændring i fodbolden.

Kan du lide VAR?
- Det har været fantastisk. Dommernes tilvænning har været god. Men jeg tror også at spillere, trænere og medierne har accepteret tilkomsten af VAR. Derfor mener jeg, at det er godt med VAR.

Gil Manzano fløjter kampen på Wanda Metropolitano i gang klokken 20.45 i aften. Kampen kan kun ses på Strive Sport - se med her. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Interview med aftenens hoveddommer

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder