Getafe 1-2 FC Barcelona

La Liga - 6. januar 2019

Årets første FC Barcelona-kamp blev her til aften spillet i Madrid, hvor Getafe tog imod. Første halvleg bød på dramatik, tre mål og et annulleret mål. FC Barcelona styrede begivenhederne i første halvleg, men blev spillet tilbage i banen i anden halvleg.

Ter Stegen, Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Vidal, Arthur, Messi, Suárez og Dembélé

- 0-1 20' - Messi
- 0-2 38' - Suárez
- 1-2 43' - Mata

Der gik et chok gennem FC Barcelona-spillerne 10 minutter inde i kampen. Catalanerne sad solidt på bolden med en masse korte afleveringer og forsøgte at skabe noget. Det var tæt på ved Dembélé efter en forrygende tur af franskmanden, men pludselig lå bolden bag Ter Stegen. Et indlæg blev sendt ind i boksen og herfra bragte Getafe sig i front, men målet blev annulleret, da Lenglet blev skubbet i ryggen. Dommeren fløjtede for frispark i stedet for mål. Kort efter var Getafe tæt på, da Arturo Vidal ud af det blå valgte at sende en tilbagelægning til Ter Stegen, som var tæt på at gå i mål helt oppe i krydset. Ter Stegen hentede dog kuglen ned med brystet og fik sikret situationen.

Efter 20 minutters kom forløsningen for FC Barcelona. Getafe var kommet bedre med, men Messi ville det anderledes. Han jagtede en nærmest umulig og meget høj bold inde i feltet. Han stormede ind mellem to Getafe-spillere og fik prikket bolden gennem keeperens ben og sendte derefter bolden over stregen til 0-1. Bare fem minutter efter skulle Piqué have gjort det til 0-2, da Messi fandt Alba med en forrygende aflevering. Alba sendte bolden ind i feltet til en helt fri Piqué, som trykkede af, men keeper Soria fik reddet. Også Suárez ville lege med, da han pludselig modtog bolden inde i feltet i en helt fri position, men han ramte slet ikke målet med sit forsøg.

Med få minutter til pausen fik FC Barcelona endnu mere luft, da Lionel Messi sendte et frispark ind i feltet. Bolden blev headet væk, men landede foran Luis Suárez, som med en fuldstændig fantastisk flugter bragede kuglen i netmaskerne til 0-2 på måltavlen. Getafe var meget tæt på at svare lynhurtigt tilbage, da de to minutter senere ramte stolpen. Det var et wake-up call for FC Barcelona, men de vågnede ikke nede i forsvaret. Minuttet efter kom Getafe nemlig på måltavlen, da Jordi Alba slet ikke fulgte med Angel på et indlæg. Og inde midt foran mål fulgte Piqué ikke med Mata, som let prikkede Angels aflevering over stregen og i mål til 1-2.

Anden halvleg bød på endnu flere chancer, men også mere aggressivt spil. Getafe gik tydeligvis længere op i banen og var tæt på 2-2, da Leandro Cabrera kom flyvende ind på et hjørnespark og headede kraftfuldt mod mål, men Ter Stegen reddede flot. Kort efter var det tæt på at gå galt igen, da Barca-forsvaret blev spillet tynde af en flot aflevering i dybden til Jorge Molina, som rundede Ter Stegen og egentlig bare skulle prikke bolden i mål, men han kom for skævt ind under bolden og bragede den over. Det chanceskabende spil forsvandt mere og mere hos FC Barcelona, som stod længere tilbage i banen. Valverde kvitterede ved at pille Vidal ud og sende Busquets på banen. Det betød, at Rakitic kom længere frem i banen.

Et kvarter før tid fik Messi chancen for at lukke kampen, da han blev sendt i dybden af en god Dembélé-aflevering. Messi var presset bagfra, men kom frem til en skudåbning. Desværre for ham, gættede Soria rigtigt og hoppede ned og fik reddet. Messi var tæt på at revanchere sig kort efter, da han fra kanten af feltet trykkede af. Soria kunne kun halvklare og returen forsøgte Dembélé at sende ind i det lille felt til Suárez, men en Getafe-fod kom ham i forkøbet. Det var sidste aktion fra Ousmane Dembélé, som blev erstattet af Philippe Coutinho. Også Arthur havde spillet færdigt, da han efter en fornuftig kamp blev erstattet af Carles Aleña.

Kampen sluttede med 1-2 på måltavlen og dermed vandt FC Barcelona tre meget vigtige point, da Sevilla og Atletico Madrid tidligere på dagen delte i deres indbyrdes kamp. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder