La Liga: Villarreal 4-4 FC Barcelona

La Liga - 2. april 2019

FC Barcelona fik en drømmestart på opgøret mod Villarreal, da Coutinho og Malcom hurtigt scorede to mål. Men herfra bad Valverde sine spillere om at forsvare resultatet og satse på omstillinger, og det udnyttede Villarreal til fulde. Den Gule Ubåd leverede et flot comeback, men FC Barcelona gjorde det samme og dermed endte det 4-4.

Ter Stegen, Roberto, Lenglet, Umtiti, Alba, Arthur, Busquets, Vidal, Malcom, Suárez og Coutinho

61' Coutinho Messi
73' Arthur Rakitic
73' Busquets Aleña

- 4-4 90+4' - Suárez

Blot to minutter inde i kampen var det tæt på 0-1 til catalanerne, da Coutinho fangede en fejlaflevering og stormede ned mod feltet. Han fandt Suárez, som med et par træk kom fri til en skudmulighed, men Asenjo fik reddet flot med benet og gav et hjørnespark, som FC Barcelona vanen tro ikke er farlige på. Kort efter var det Villarreal som var tæt på, da Cazorla fra hjørnesparket fandt Iborra der hoppede højt og krævede Ter Stegen ud i en stor redning. Ter Stegen måtte igen holde Barca på et clean sheet kort efter, da Umtiti fejlede med en aflevering direkte i fødderne på Chukwueze. Lenglet var sidste mand på ham og turde derfor ikke gå ned i en tackling hvorfor Chukwueze kunne trykke af fra tæt hold, men Ter Stegen stod igen i vejen.

Efter 12 minutters spil kom den vigtige scoring for FC Barcelona, da Sergi Roberto med en præcis og perfekt aflevering fandt Malcom i dybden. Brasilianeren stormede ind foran Asenjo og uselvisk fandt han Coutinho to meter fra mål og herfra kunne han let trille bolden i det tomme mål til stor jubel for begge spillere. Dommeren fik tjekket med VAR og fik bekræftet, at der ikke var offside hvorfor målet stod. 0-1 til FC Barcelona efter 12 minutter. Fire minutter senere blev den også 0-2 og denne gang var Malcom i den anden ende. Vidal sendte en ægte Xavi-aflevering ind i feltet og fandt Malcom i bagrummet som med et perfekt hovedstød lagde bolden over Asenjo og ind i nettet. Et par gyldne minutter for FC Barcelona.

Det var uhyre tæt på 0-3 efter 19 minutter, da Coutinho og Suárez drev gæk med fire Villarreal-spillere. Suárez fandt Coutinho med en genial stikning og Coutinho vippede siden kuglen forbi Asenjo, men stolpen reddede for Den Gule Ubåd. Barca byggede videre og kort efter var det Umtiti som var tæt på, da Coutinho intelligent fandt Malcom med masser af plads. Han forsøgte at finde Suárez inde i feltet, men angriberen hoppede over kuglen og bag ham stod Umtiti klar, som sendte bolden tæt forbi mål. Dommeren vinkede dog forkert for offside - men bolden var aldrig inde og derfor havde det ikke ingen betydning.

Villarreal fik en livlinje efter 24 minutter, da Chukwueze blev sendt i dybden. Han havde ingen problemer med at runde Jordi Alba og så skød han ellers på mål. Stolpen reddede, men uheldigvis for Barca røg bolden direkte ud i fødderne på Chukwueze, som med en skudfinte satte Alba af og så kunne han ellers sparke bolden ind bag en chanceløs Ter Stegen. Efter en halv time gik Clement Lenglet i jorden med en skade tæt ved det lille felt og ophævede dermed offside. Villarreal-spillerne stormede rundt inde i feltet i jagten på at score, men det endte med at bolden trillede forbi Lenglet, som netop kunne losse den væk. Lenglet blev efterfølgende tilset og kom på benene igen.

Kort før pausen var Villarreal tæt på at bringe balance i regnskabet, da Chukwueze blev spillet i dybden og var alene med Ter Stegen, men igen var det den tyske keeper, som måtte hente en stor redning op af ærmet. På dette tidspunkt havde Villarreal fuldstændigt sat sig på kampen mod et defensivtorienteret Barca-mandskab, som konstant satsede på omstillinger. Med tre minutter til pausen fik Lenglet gult kort for at nedlægge sin mand på kanten af feltet og dermed fik Villarreal en gylden mulighed for en udligning. Det var naturligvis igen Chukwueze, som Barca ikke kunne stoppe. Spilleren fra Nigeria havde haft en fortryllende første halvleg og publikum anede chancer hver gang han var på bolden. Frisparket sendte Cazorla dog fladt i muren. Suárez nåede også at sende et frispark afsted, da han fra 30 meter var tæt på at udplacere Asenjo, som lige præcis fik lappen på. Det var sidste aktion i første halvleg.

Bare fem minutter inde i anden halvleg fik Villarreal gevinst for deres ekstreme pres i første halvleg. Chukwueze sendte en forrygende ydersideaflevering ned langs sidelinjen til Ekambi, som blev jagtet af to Barca-spillere. Inde i feltet forventede Ter Stegen et indlæg, men Ekambi valgte simpelthen bare at sparke bolden i mål fra den spidse vinkel. Og så stod den 2-2. Suárez havde kort efter muligheden for at score, da Alba fandt ham med en gylden aflevering, men i stedet for at skyde på mål, begyndte han at drible rundt i feltet og mistede umotiveret kuglen. Efter en time blev Coutinho pillet ud og Lionel Messi kom på banen.

Messi kom på banen netop som Villarreal fik gennemført deres vilde comeback fra 0-2 til 3-2. Umtiti sejlede endnu engang mens Alba ophævede offsiden, og så kunne Iborra sende bolden i mål efter en flot stikning. 3-2 og dermed var FC Barcelona på hælene efter en skandaløs indstilling efter at være kommet foran med 0-2. Det var også tæt på 4-2, da Villarreal nu satsede på omstillinger og havde held med det. Chukwueze var ikke til at stoppe og mens han havde held i sin afslutning, som blev rettet af, kunne han samtidig se Ter Stegen få lappen på og sende bolden på overliggeren. Også Ekambi fik frit skud efter endnu en omstilling, men denne gang sad kuglen lige på Ter Stegen.

Det skandaløse forsvarsspil fra FC Barcelona fortsatte i fuld fart. Mens ni markspillere ventede på at Messi skabte det magiske, så satte Villarreal gang i den ene kontra efter den anden og med 10 minutter igen åbnede Lenglet og Umtiti et gigantisk hul mellem sig og så kunne indskiftede Bacca storme afsted på en aflevering fra Cazorla. Let rundede han Ter Stegen og sendte bolden i mål. Villarreal med kort før tid reduceret til 10 mand, da Alvaro med et svinsk træk trådte ned i sin modstander. Dermed måtte han lidt tidligere i bad og det gav anledning til udskiftninger hos Villarreal, som dermed fik tiden til at gå.

I overtiden bragede Messi atter engang et frispark direkte i mål og dermed jagtede FC Barcelona det næste mål i håbet om at få en uafgjort hjem. Det skete i fjerde tillægsminut, da Villarreal ellers fik headed et hjørnespark væk, men Suárez brugte al sin frustration på at kanonere kuglen i mål fra kanten af feltet og bolden gik i mål og dermed kom FC Barcelona tilbage i kampen og fik 4-4. Næste kamp er hjemme mod Atletico Madrid. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder