La Liga: FC Barcelona 4-1 Celta Vigo

La Liga - 9. november 2019

Med et nederlag og en uafgjort i baggagen skulle FC Barcelona bruge en sejr mod Celta Vigo lørdag aften for at bibeholde deres førsteplads i ligaen. Messi scorede hattrick og bidrog på den måde til sejren, som dog ikke kom i hus på grund af flot spil. Spillet halter gevaldigt og det udnyttede Celta Vigo til at gå på banen uden at være bange - de spillede flot til, men døde stille hen som Messi plaffede sine bolde i mål.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Junior, Arthur, De Jong, Roberto, Messi, Griezmann og Ansu Fati

23' Semedo Busquets
46' Dembélé Ansu Fati
73' Griezmann Suárez

- 1-0 23' - Messi
- 1-1 42' - Olaza
- 2-1 45+2' - Messi
- 3-1 48' - Messi
- 4-1 85' - Busquets

Celta Vigo lagde stærkt fra land i opgøret mod FC Barcelona på Camp Nou. Galicierne stod højt på banen og spillede stærkt, men de havde ikke kvaliteten til at skabe chancer og samtidig havde Barca svært ved at få fat i bolden og få kontrol over kampen. Først efter et kvarter kom der lidt hjerte fra Sergi Roberto, som kæmpede sig igennem indtil der kom en nedfaldsbold til Messi, som huggede til den, men keeperen reddede sikkert. Efter 20 minutter blev Junior Firpos indlæg stoppet af en Celta-arm, og så var der straffespark til FC Barcelona. Inden det blev taget, blev Semedo taget ud og Busquets kom på banen. Det betød, at Roberto gik ned som højreback og gav plads på midten til Busquets. Straks efter kunne Messi sikkert konvertere straffesparket til mål. 1-0 til FC Barcelona.

Barca sad langt bedre på spillet efter scoringen og så kunne dommeren overhovedet ikke følge med. Først stjal Roberto helt legalt bolden fra Sisto, men dommeren valgte at give frispark, selvom tacklingen tydeligvis var ren. To minutter senere blev Griezmanns forsøg rettet af med flere meter, men dommeren dømte målspark. Dommeren havde hurtigt fået Camp Nou på nakken, og han fik mere at se til 10 minutter før pausen, da Messi scorede til 2-0, men helt korrekt blev målet annulleret, da bolden havde passeret baglinjen inden at Arthur smed bolden ind til sin argentinske holdkammerat. Det var i øvrigt en flot dribletur af Arthur.

Dommerskandalen voksede sig endnu større kort før tid, da Messi stormede tilbage for at hjælpe defensiven og igen helt legalt stjal bolden, men dommeren takserede det til et farligt frispark og Messi så gult. Frisparket var vigtigt for Celta, da Olaza bragede det i mål til 1-1. Altså en episode, hvor der aldrig var frispark, fik Celta Vigo lov til at udligne - og VAR blev slet ikke taget i brug. Og så var der igen grund til at være bekymret på den catalanske bænk lige indtil at Messi igen dukkede op for sit hold. Arthur blev revet omkuld midt på banen, men formåede at komme til sig selv og driblede tættere på feltet, hvor han blev revet ned. Frispark til Barca, som Messi bankede direkte i mål til 2-1. Celta smagte lidt af deres egen medicin mens dommeren kan glæde sig over, at frisparket til Arthur var korrekt dømt.

Anden halvleg var bare to minutter gammel, da Frenkie de Jong blev nedlagt tæt på Celtas felt og så var der frispark til FC Barcelona. Lionel Messi gik til bolden og bankede sit andet frisparksmål i netmaskerne og scorede dermed hattrick. 3-1 til FC Barcelona og så var Celta Vigo nede i sækken - men kampen var langt fra forbi. Efter en times spil var det tæt på 4-1, da Messi fandt Griezmann, som kom alene igennem med keeperen, men franskmandens forsøg sad lige på keeperen. Griezmann var bedre med i spillet i anden halvleg, men blev erstattet af Luis Suárez, som egentlig var spået ude i flere uger, men som kom sig på én uge.

Med en håndfuld minutter igen blev Celtas Fernandez sendt alene ned mod Ter Stegen. Den tyske keeper blev den store vinder i duellen og straks som han havde reddet, blev der fløjtet for offside. Få minutter senere var der så enorm glæde på Camp Nou, da Dembélés indlæg blev sendt lige ud i fødderne på Busquets. Midtbanespilleren tog bolden til sig og sendte den efterfølgende flot i nettet til 4-1. En sjælden scoring fra midtbanespilleren, som også bragte glæde hos holdkammeraterne. Der skete ikke mere i kampen og dermed fik Barca sejren, selvom spillet ikke altid var lige kønt. Sejren giver dog et boost og en pil den rigtige retning efter en skuffende uge. Nu venter der en velgørenhedskamp mod Cartagena i midtugen før Barca møder Leganés på udebane. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder