Real Madrid tager førstepladsen fra Barca

La Liga - 27. januar 2020

FC Barcelona har helt som fortjent denne weekend mistet førstepladsen til Real Madrid. Catalanerne har ikke spillet godt i flere måneder og trænerskiftet har ikke givet nogen chok-effekt, men håbet er, at Setién på sigt kan få spillet på rette vej.

Hjemme mod Granada dominerede man klart, men her scorede man kun ét mål og havde generelt set svært ved at kreere de åbne chancer. Mod UD Ibiza var det tæt på at gå galt, da man først sikrede sig i 95. minut. I weekenden var det tid til en svær opgave, og den klarede man overhovedet ikke.

Barca spillede en skamfuld kamp med et idéforladt angreb kombineret med en gavebod i forsvaret. Der var ingen struktur eller klar plan og det blev straffet. Barca tabte 2-0 og i aftes havde Real Madrid mulighed for at snuppe førstepladsen.

Real Madrid mødte Valladolid og skulle trods alt bruge næsten 80 minutter af kampen før de sikrede sig sejren. Det var Nacho, som blev matchvinder og som sendte Real Madrid foran Barca i tabellen. Dermed kan man ikke længere bruge undskyldningen med at man er videre i Champions League og indtager førstepladsen i La Liga.

Faktum er, at Champions League-kampene mod Napoli kan blive endestationen for Barca, da de slet ikke har tur i den for tiden. Til gengæld er Napoli på vej op igen senest med deres sejr mod Juventus i aftes. Derudover har man intet at give af i La Liga, hvor man nu pludselig skal jagte.

Du kan se stillingen i La Liga 2019/2020 her. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder