Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Første semifinale uden Barca og Real Madrid i 10 år

Copa del Rey - 7. februar 2020Første semifinale uden Barca og Real Madrid i 10 år

© Valenti Enrich


Det nye format i Copa del Rey har kostet kassen for FC Barcelona og Real Madrid. Ved at spille én kamp fremfor to i alle runder frem til semifinalen, tillader man at de mindre hold får en større og mere fair chance for at konkurrere med de klare favoritter. Og de små hold har i den grad sat sig på turneringen.

Langt de fleste mandskaber i spansk fodbold er godt klar over, at de har størst mulighed for succes i Copa del Rey, da La Liga som regel går til Barcelona, Real Madrid eller - engang - Atletico Madrid. Og med det nye pokalformat har de små hold virkelig forsøgt alt, hvad de kan, for at få succes - og det er lykkedes.

Mirandés har slået Celta, Sevilla og senest Villarreal. Det sker blandt andet fordi, at de har haft held med hjemmebanelodtrækning og fordi, at der kun er tale om én kamp. Havde der været returkamp, så ville Mirandés have sværere ved at hamle op på de større klubber.

Tager man et kig på statistikken så er det første gang i et årti, at både Real Madrid og Barca er røget ud af Copa del Rey inden semifinalen. Det fortæller sit tydelige sprog selvom begge mandskaber i går stillede stærkt op. Real Madrid tabte hjemme med 3-4 til Real Sociedad, mens Barca tabte 30 sekunder før tid ude mod Athletic Bilbao. I tilælde af returkampe, så havde Barca og Real Madrid haft langt større chance for at vende det.

Det nye format er spændende og giver anledning til nye vindere. I semifinalen finder man Mirandés, Real Sociedad, Athletic Bilbao og Granada. Så vi får ikke en typisk vinder at se. I hvert fald baseret på de sidste mange år.


FC Barcelona webshop


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder