Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Barcas vilde statistik: 228 hjørnespark - 1 mål

Nyheder - 13. februar 2021
Barcas vilde statistik: 228 hjørnespark - 1 mål

© Getty Images


Når modstanderen kan smække ind bold ind i Barcas felt, så opstår der typisk problemer for catalanerne. Spillets højde er ikke i Barcas interesse og derfor er det typisk let for modstanderen at heade indlæg i mål. Man så det bl.a. mod Real Betis, hvor et frispark blev smækket ind i feltet og Ruiz alt for let kunne heade bolden ind.

Det betyder selvfølgelig også at interessen for høje bolde i modsatte ende af banen heller ikke er til Barcas interesse. Hvis modstanderen føler sig truet af Barca, så gør de klogt i at smide bolden ud til hjørnespark. Det kommer der nemlig ingenting ud af, viser en ny statistik i spanske medier.

Således har Barca haft hele 228 hjørnespark i denne sæson og kun én gang har det resulteret i et mål. Det var ude mod Dynamo Kiev i Champions League, hvor Oscar Mingueza i sin debut lige præcis fik sat hovedet på så bolden gik videre til Martin Braithwaite, der fik lagt bolden i mål. Det var således ikke engang et direkte hjørnespark, som assisterede mål - men mere en kombination.

At Barca har haft så mange hjørnespark og kun scoret én gang er der naturligvis også en anden grund til. Selvom man er elendig på alle typer af indlæg - forsvar som angreb - så er Barca udmærket klar over, at deres force ikke ligger i de højere luftlag. Derfor bliver hovedparten af hjørnesparkene taget kort - typisk mellem Dembélé og Messi, som derfra driver bolden videre i spil langs banen.

Ikke desto mindre er det en rystende statistik, at man ikke har formået at få mere ud af de spillere, som trods alt har lidt højde. Piqué måler 194 centimeter, Ronald Araujo er når 191 centimeter, Sergio Busquets er 189 centimeter mens Lenglet er oppe på de 186 centimeter. Det er bestemt ikke de højeste spillere i gamet selvom man sagtens kan få mere ud af det, men det er tydeligt, at man prioriterer bolden ved fødderne fremfor indlæg. Det kan desuden give anledning til kontrastød fra modstanderen, som Barca typisk har svært ved at stoppe og derfor er det også en faktor, som man vil undgå ved at spille hjørnespak kort.


Den nye eksklusive trøje til El Clásico er på hylderne nu
Barca El Clásico trøje


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder