Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Et hæsblæsende program venter denne uge

Nyheder: Af Søren Nissen - 17. oktober 2021
Et hæsblæsende program venter denne uge

© Getty Images


Søndag aften bliver der igen spillet fodbold på Camp Nou, efter spillerne er vendt retur fra landsholdssamlinger rundt omkring i verdenen. Aftenens kamp mod Valencia bliver startskuddet til en af de mest afgørende uger i denne sæson, hvor forskellen mellem sejr og nederlag kan blive fatal.

Spillerne vender ikke bare tilbage til en helt normal kamp i aften. De næste tre kampe foregår nemlig på mægtige Camp Nou, hvor der igen er tilladt 100% af kapaciteten – dvs. 99.354. Det forventes ikke, at der bliver helt fyldt op til kampene mod Valencia og Dynamo Kiev, men der er som regel statsgaranti for et udsolgt stadion, når El Clasico løber af stablen. Det sker søndag eftermiddag i næste uge.

Efter nogle forfærdelige resultater inden landsholdspausen er publikummet på Camp Nou hungrende efter at se godt spil og ikke mindst resultater. For gode resultater er der brug for, hvis ikke sæsonen skal være ødelagt, inden den nærmest er gået i gang.

I aftenens kamp møder FC Barcelona et Valencia-hold, der spiller en anden omgang fodbold end de ellers har gjort de sidste par sæsoner. De har fået José Bordalás ind som træner, som sæsonerne forinden havde ført Getafe til rigtig gode resultater på baggrund af hårdt fysisk spil med mange gule kort til følge. Det er ikke helt sammenligneligt i Valencia, men man kan godt se lighederne. Også i aften vil Valencia helt sikkert gå til stålet og prøve at frustrere Barca-spillerne.

Dog vender en til flere spillere tilbage fra landsholdspausen med rigtig god form, frem mod de kommende afgørende kampe. Gavi overraskede en hel fodboldverden, da han som den yngste spiller nogensinde startede inde for Spanien, og det gjorde han med manér, hvor han sammen med kaptajn Busquets dominerede midtbanen mod Italien i Nations League. Udover det scorede Dest et pragtmål for USA og Memphis fik leveret mål og assists for Holland, mens andre spillere også fik vist sig godt frem.

I mellemtiden var der plads til, at skadede spillere kunne komme helt i form, og det bærer frugt nu. Ansu Fati ser ud til at starte inde i aftenens kamp, mens vores to venstrebacks, Alba og Balde, igen er klar. Væsentligst er Sergio Kun Aguero, som er med i aftenens trup, og han kan dermed få debut.

Med de gode nyheder går FC Barcelona styrket ind i denne vigtige uge på trods af dårlige resultater forinden. Efter aftenens svære kamp mod Valencia, tager man på onsdag imod Dynamo Kiev i Champions League allerede kl. 18.45. Efter 0 point og en målscore på 0-6, stilles der ikke andre krav end en sejr og en tydelig niveauforskel mod de ukrainske mestre. Alt andet end en sejr både hjemme og ude mod Dynamo kan resultere i et overraskende tidligt exit fra dette års Champions League. Det i sig selv må være motivation for at komme ud på banen onsdag og spille angrebsfodbold.

Sidst men ikke mindst er der den største kamp i verdenen, når FC Barcelona lægger græs til El Clasico næste søndag. Her får vi et klart billede af styrkeforholdet mellem de evige rivaler. Lige nu vil man vurdere Real Madrid til det bedst spillende hold med en Karim Benzema i flyvende form, men rivalerne har også vist svaghedstegn. Ligesom FC Barcelona har de også tabt de seneste to kampe, men mod hold der var væsentligt svagere end Barcas banemænd. De har tirsdag en kamp mod Shakhtar Donetsk i Ukraine.

Udover at det er et El Clasico, så har kampen også stor betydning for stillingen i tabellen efterfølgende. Leger vi med tanken, at Barca vinder aftenens kamp mod Valencia vil der kun være to point op til de to hold fra Madrid. Derfor kan kampen mod Real Madrid altså ende i, at Barca kommer foran rivalerne ved en sejr - modsat kan man også komme fem point bag dem.

Dette er spekulationer, men det viser den umiddelbare sandhed. Hvis ikke Barca lykkes i denne uge, kan det hele være forbi i både Champions League, mens chancerne bliver små for succes i den hjemlige turnering.Lynsøg Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder