Copa del Rey: Linares 1-2 FC Barcelona

Copa del Rey - 5. januar 2022

Barca var onsdag draget sydpå for at spille mod Linares i Copa del Rey. Her fik Barca nok at lave inde på banen, da Linares spillede frisk til og i den grad bød Barca op til dans selvom catalanerne klart var bedre overordnet set. Linares kom foran i første halvleg, men i anden halvleg dukkede indskiftede Dembélé op og udlignede før Jutgla sørgede for, at Barca gik direkte videre.

Neto, Dani Alves, Mingueza, Araujo, Eric Garcia, Alba, Riqui Puig, Busquets, Nico, Akhomach, og Jutgla

46' Araujo Piqué
46' Puig F. De Jong
46' Akhomach Dembélé
74' F. De Jong Sanz

- 1-0 19' - Diaz
- 1-1 63' - Dembélé
- 1-2 69' - Jutgla

Linares lagde ud med høj fart og intensitet, som Barca-spillerne havde svært ved at kapere igennem deres normale spil. Typisk ville Barca tage bolden til sig og lade modstanderen løbe efter den, men Barca havde svært ved for alvor at sætte sig på kampen. Barca havde bolden klart mest, men de afgørende faser af spillet haltede efter og samtidig havde Barca ofte svært ved at håndtere Linares' kontrangreb.

På forhånd var Barca udmærket klar over, at Linares ikke ville stille op med målet om at vinde på boldbesiddelsen. I stedet satsede de deres chance ved at stille en forsvarsblok op og sende raketterne afsted. Det var dog ikke engang deres spidskompetence på aftenen, som skabte kampens første mål. Barca havde egentligt slået Linares kontrachance i stykker og da Ronald Araujo modtog bolden, valgte han at drible for meget til han mistede kuglen. I stedet tog Linares sig af den og spillede den faktisk flot rundt omkring Barcas felt i et halvt minuts tid før et indlæg blev sparket mod bagerste stolpe hvor Mingueza tog sig en blunder og lod Hugo Diaz komme foran ham så han kunne heade bolden i mål til 1-0.

En spand kold vand i hovedet på Barca-spillerne, som da også havde deres chancer. Kort inden målet skulle Akhomach have scoret, men han blev generet i skudøjeblikket og fik ikke nok vinkel på sit forsøg. Derudover havde Dani Alves, Riqui Puig og Nico også gode forsøg, men det var ikke skarpheden, som Barca-spillerne havde med sig på banen fra første fløjt.

Xavi brød sig ikke om, hvad han så, og derfor foretog han tre ændringer i pausen da Araujo, Riqui og Akhomach gik ud for Piqué, De Jong og Dembélé. Indskiftningerne kunne man straks mærke - specielt Dembélés indtræden. Han tog teten fra start og var Barcas farligste mand med sine hurtige vendinger, driblinger og skud på mål. Han var konstant en trussel og efter en times spil gav det pote, da han fra distancen trykkede flot af med venstrebenet. Bolden fik lov til at hoppe under keeperens arme og i mål til 1-1 og så var Barca tilbage i opgøret mod de ellers flotkæmpende Linares-spillere.

Blot seks minutters efter Dembélés udligningsmål dukkede Ferran Jutgla pludselig op ude i venstre side. Han drev bolden ind i feltet, tog et hurtigt træk over til højre og så bankede han ellers bolden i nettet til 1-2 og så var det pludselig Barca, som var foran. Lige inden Jutglas mål havde Linares faktisk bolden i mål, men det blev korrekt annulleret for offside, da Netos udsyn var spærret af en Linares-spiller. Herefter måtte Frenkie de Jong udgå med ubehag og ind kom Alvaro Sanz. De tapre værter gav dog ikke op selvom de var kommet bagud. Med et kvarter igen sparede Carracedo på stolpen og viste, at de stadig gik efter det.

Dembélé var med 12 minutter igen tæt på at øge til 1-3, da han med én sparkefinte satte to mand af og trak bolden ind i feltet hvor han kanonerede kuglen direkte på overliggeren. Dembélé var tydeligvis i spillehumør med det i tankerne, at han ikke havde mange defensive opgaver så han bedre kunne fokusere på det offensive. Barca jagtede det tredje mål mens Linares ligeledes satsede offensivt og håbede på miraklet. Det udeblev dog og Barca kunne trække sig med sejren som betyder, at de går direkte videre til næste runde. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder