Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Gary Neville tordner mod Barca: Laporta svarer igen

Nyheder - 30. juli 2022Gary Neville tordner mod Barca: Laporta svarer igen

© Getty Images


Når Gary Neville tænker på Barca, så bliver han ikke glad. Han blev maltrakteret som cheftræner for Valencia af netop Barca i sin ultrakorte tid som fodboldtræner og i disse dage er han begyndt at være godt irriteret på klubben. Men det handler måske i virkeligheden om, at hans Manchester United ikke har formået at gøre det store væsen af sig.

Således har Neville på det seneste været på sociale medier og kritiseret Barcas forsøg på at vende tilbage til troppen ved at sælge ud af klubbens aktiver for at kunne få råd til fodboldspillere. Desuden har han 'retweetet' et tweet, som slet ikke er korrekt. Nu har Joan Laporta svaret ham igen.Gary Nevilles tweets
Da Barca annoncerede Jules Koundé i torsdags kunne den velkendte journalist Fabrizio Romano fortælle om det. Her valgte Neville at kommentere 'Ved han (Koundé) at han ikke får sin løn hvis klubben vælger at de ikke vil have ham mere?' skrev Gary Neville hvilket naturligvis er med hentydning til Frenkie de Jong-sagen.

Desuden skrev SportBible, at registreringen af Lewandowski og Raphinha ikke er garanteret såfremt De Jong vælger at blive i Barca til sin nye, høje løn. Her smækkede Neville to emojis op: En emoji med to øjne samt en hånd, som peger ned mod beskeden fra SportBible. Situationen er bare den, at De Jongs salgs eller lønreduktion kun er én mulighed for at kunne registrere de nye spillere. Den er langt fra afgørende, hvilket Laporta også tidligere har udtalt.

Retssag mod Barca
Det måske største tweet i historien for Neville kom den 25. juli, da han pludselig mente, at De Jong skulle sagsøge Barca. Således skrev han: 'De Jong skulle overveje at sagsøge Barca og alle spillerne burde stå bag ham! En klub, som bruger kæmpe summer på nye spillere uden at betale de spillere, som allerede har en kontrakt er umoralsk og et brud.'

Situationen er bare den, at Barca aldrig nogensinde har bremset en betaling til De Jong. Informationen er slet ikke korrekt og hollænderen står ikke og venter på nogen betalinger. Så igen udstiller Gary Neville sig selv og fordi, at Manchester United har haft problemer med at komme ovenpå siden Sir Alex Ferguson forlod klubben, begræder Neville helt sikkert, at Laporta og co. har fundet en metode til at opbygge holdet igen meget kort tid efter, at Lionel Messi har forladt klubben.Lionel Messi er historiens bedste fodboldspiller og uden ham på holdet efter så mange sæsoner var det kun naturligt, at en stor del af Barcas spil forsvandt. Det forsøger man at rette op på og mens klubben opbygger et nyt hold, har Neville altså været ude med spydige kommentar. Disse kommentarer er også nået hele vejen til New York, hvor Laporta overfor CBS er blevet bedt om at kommentere på dem.

- Jeg har intet svar. Jeg respekterer hans mening. Men min mening er, at han ikke har ret. Jeg insisterer: Vi respekterer alle vores spillere. Vi følger kontrakterne. Hvis vi investerer i en ny spiller er det for at øge konkurrencen på holdet, forklarede Laporta og fulgte op:

- Det er ikke andet end en cirkel: Man investerer i nye spillere, fansene bliver glade og engagerede og det kan hjælpe med at forbedre økonomien i klubben. Gary var en god spiller for Manchester United. Jeg respekterer hans mening. Det er alt, jeg kan sige.

Når Laporta fortæller, at klubben følger kontrakterne er det et direkte svar på, at klubben har udbetalt de penge, som den skal til De Jong. Hollænderens kontrakt fortæller, at han fra og med denne sæson stiger i løn, og da klubben netop har lavet et lønloft, så ønsker man at De Jong accepterer at ændre sin løn for at følge klubbens nye lønloft.At der har været udsat nogle betalinger er en aftale mellem spiller og klub - præcis som man så det med Gerard Piqué, som klubben skal udbetale penge til på et senere tidspunkt. Men fordi, at parterne har valgt at udsætte en betaling betyder det absolut ikke at klubben tilbageholder en udbetaling.

Ydermere skal man huske på, at ved at sælge De Jong får man mere luft i lønbudgettet. Men klubben har naturligvis ikke valgt at gå ind og handle store spillere, som kun kan blive registreret hvis De Jong forlader klubben. Det hjælper - men der er også muligheden for at sælge yderligere aktiver for at åbne op for endnu en indtægt. Barca har vist, at klubben stadig er enorm, da spillerne med glæde vælger at gå ned i løn for at skifte til klubben - og afvise høje lønninger for at komme til klubben. Det har man set denne sommer med Raphinha, Lewandowski og Koundé.

Slutteligt kunne Laporta i går fortælle, at klubben nu er nede på 1:1-reglen hvilket betyder, at det beløb, som de sælger ud for, må de også bruge til spillerindkøb. For bare få uger siden lå klubben under 3:1-reglen hvilket ret beset betyder, at hvis klubben sælger for 100 millioner euro, så må de kun bruge 33 millioner euro til at købe ind for. Så det går den rigtige vej - samtidig med at man opbygger et stærkt mandskab.

At Neville er uenig i Barcas måde at forsøge at genopbygge på er én ting, men som man også kan læse under hans spydige kommentarer, så har han altså ikke ret i, at klubben gør noget, som den ikke må. Og Laporta slår da også fast, at alle kontrakter bliver fulgt. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyhederSeneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

2 t. Gerard Piqué: "Mit 2022 hold? Courtois, ...
3 t. Hvis det ender med at Hector Bellerin fo...
4 t. Real Madrid spiller 0-0 hjemme mod Real ...
4 t. Det 'positive' omkring Ousmane Dembélés ...
5 t. Sporting Lissabon forbereder et bud på H...
6 t. Marçal Lorente har udgivet en artikel om...
7 t. Ousmane Dembélé er ude i 6 uger. Barca v...
8 t. Las Palmas modtager 5 millioner euro fra...
9 t. Med Ousmane Dembélé ude i hele februar e...
10 t. Barca er det bedste udehold i Europas to...

Ugens mest læste

Seneste nyheder