Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Hvad gør Xavi på højrebacken?

Skader - 28. september 2022Hvad gør Xavi på højrebacken?

© Getty Images


Landsholdspausen har været ekstrem hård for FC Barcelona. De to formstærke spillere Jules Koundé og Ronald Araujo er begge ude med skader - sidstnævnte blev opereret i dag - mens Hector Bellerin også er ude i et par uger med en skade.

Derudover løb Memphis Depay og Frenkie de Jong også ind i problemer, men det er specielt på højrebacken, at problemerne for alvor hober sig op. I forvejen er positionen svagt besat, da Sergi Roberto også bøvler med en skade. Han vurderes umiddelbart klar til kampen mod Mallorca på lørdag, men han får næppe 90 minutter.Normalt sender Xavi enten Koundé eller Araujo ud på højrekanten og kun i få tilfælde har Hector Bellerin fået spilletid. Han skal stadig lande i klubben og desuden er hans form ikke lige så god som hverken Koundés eller Araujos. Så de tre spillere, som kan spille højreback, er ude med skader hvilket kun efterlader Roberto, som altså ikke er klar til 90 minutter.

Hvis Xavi insisterer på, at Barca skal spille 4-3-3 i den kommende tid, så må han tænke i alternative baner. Han kan enten sende Jordi Alba eller Balde over på højrebacken eller skubbe Eric Garcia eller Andreas Christensen derud. Umiddelbart ligger valget mellem de to centerforsvarer, som tidligere har prøvet at spille højreback.

Marcos Alonso er også en idé med sin alsidighed, men han har dog ikke spillet i højre side før. Der kan blive lagt op til en formationsændring med tre mand i bagkæden, men det betyder også at holdet pludselig skal omstille sig, da 4-3-3 har fungeret så godt for dem i denne sæson.

Det bliver spændende at se, hvad Xavi og hans stab beslutter sig for - første test kommer lørdag mod Mallorca og dernæst venter der kampe mod Inter to gange, Celta Vigo, Real Madrid, Villarreal, Athletic Bilbao, Bayern München og Valencia. Og det er kun i oktober. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyhederSeneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

1 t. Da Lionel Messi forlod Barca på en fri t...
4 t. Gerard Piqué havde muligheden for at tag...
5 t. Van Gaal: "Vi tager ingen chancer med Me...
6 t. Laporta: "Spaniens succes er også på gru...
7 t. Xavi er i Qatar i disse dage for at se V...
8 t. Laporta: "Nye spillere? Vi forstærkede o...
9 t. Frenkie de Jong: "Tæt på Manchester Unit...
10 t. I Spanien føler man, at Ansu Fati fortje...
11 t. Ronald Araujo er så meget i bedring, at ...
12 t. Laporta: "Lewandowskis straf? Det giver ...

Ugens mest læste

Seneste nyheder