La Liga: FC Barcelona 4-0 Real Betis

La Liga - 29. april 2023

FC Barcelona var tilbage på banen lørdag aften, da de tog imod Real Betis på Camp Nou. Barca var foran 1-0, da Edgar dummede sig og fik rødt kort og så blev det en smule lettere for Barca, som endte med at køre andalusierne over. 15-årige Lamine Yamal fik debut.

Ter Stegen, Koundé, Araujo, Christensen, Balde, De Jong, Busquets, Pedri, Gavi, Raphinha og Lewandowski

59' Christensen Alonso
60' De Jong Ansu Fati
73' Raphinha Dembélé
73' Pedri Kessié
86' Gavi L. Yamal

- 1-0 14' - Christensen
- 2-0 36' - Lewandowski
- 3-0 39' - Raphinha
- 4-0 82' - Rodriguez (Selvmål)

FC Barcelona var på jagt efter tre point mod Real Betis lørdag aften og samtidig var de på jagt efter flot spil og en sikker sejr, da holdet de seneste par uger har leveret tvivlsomt spil og resultater. Kampen startede i et kedsommeligt temp, hvor Barca egentligt brugte bere energi og fokus på at dominere bolden end at score mål. Men efter et kvarter kunne de knap 89.000 tilskuere på lægterne juble, da Raphinha blev et smukt indlæg ind i boksen. Her steg Andreas Christensen til vejrs og pandede sit første mål for klubben i netmaskerne. 1-0 til Barca og så var catalanerne ovenpå.

Efter målet gik kampen ind i en periode, hvor begge hold forsøgte at komme frem og dominere og hvor der også var en del boldtab. Der var ikke særligt mange chancer, men med et kvarter tilbage af første halvleg begyndte kampen at få fornyet liv. Efter 33 minutter dummede Edgar González sig, da han så gult. Han var blevet skiftet ind for den skadede Luis Felipe efter 13 minutter og fik et gult kort efter 24 minutter og altså igen efter 33 minutter, og så måtte han forlade banen 20 minutter efter sin indskiftning med et rødt kort. Det satte skub til Barca, som herefter fik scoret to gange inden pausen.

Kort efter det røde kort smed Jules Koundé et indlæg ind i boksen til Robert Lewandowski, der har kæmpet med målformen på det seneste. Han var dog kynisk og sparkede til Koundés indlæg første gang og så gik den i mål til 2-0. Blot tre minutter senere blev det også til 3-0, da Sergio Busquets smed en lækker bold ind i feltet til Raphinha. Han stoppede bolden med højre fod og satte bolden i mål med venstre. Linjedommeren fik dog hejst sit flag, men efter lang tid kunne VAR bekræfte, at der ikke var offside og således stod der 3-0 ved pausen.

I anden halvleg satte Barca sig solidt på bolden og forsøgte at score kampens fjerde mål. Det var tæt på lige inden at uret havde rundet en time, da Balde trak ind i banen og fandt Pedri, der med en førstegangsberøring spillede den ind i feltet til Lewandowski. Han skulle dreje sig på en akavet måde og mistede lidt af sin balance hvorfor han ikke fik skudt bolden perfekt afsted, men det var alligevel tæt på, at bolden gik på stolpen. Få minutter senere blev Andreas Christensen klappet fra banen, da han blev erstattet af Marcos Alonso. Også De Jong gik ud og gav plads til Ansu Fati.

Efter 63 minutter var Camp Nou så på fødderne igen, da Betis-legenden Joaquin blev skiftet ind. Han er en elsket person i Spanien og annoncerede for nyligt sit karrierestop efter denne sæson, så han fik en varm hilsen af Barcas fans denne aften. Med et kvarter igen blev Raphinha og Pedri pillet ud for Dembélé og Kessié. Inden slutfløjt blev det også til 4-0 for Barca, da Ansu Fatis indlæg blev afrettet af Rodriguez, som egentlig bare sørgede for et selvmål fremfor et mål af Lewandowski, som stod klar lige bagved. Og med få minutter tilbage blev der skrevet historie på Camp Nou, da 15-årige Lamine Yamal blev skiftet ind for Gavi og han var faktisk uhyre tæt på at score til 5-0, da han med tre minutter igen opsnappede en dårlig boldberøring af Betis i feltet. Han samlede bolden op og trykkede af, men han fik ikke vinkel på forsøget, som blev reddet.

Der skete ikke mere i kampen og så kunne Barca glæde sig over, at de hentede tre vigtige point i jagten på det spanske mesterskab og at de samtidig - trods en mand i overtal - fik fornemmelsen af, at de altså godt kan presse og dominere et hold samtidig med at de kan score mål. Det har været en sjælden og svær kombination for catalanerne på det seneste. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder