Annonce


Annonce

Annonce

La Liga: FC Barcelona 1-2 Real Sociedad

La Liga - 20. maj 2023
Tømmermændene sad måske stadig i Barca-spillerne, for det var tåkrummende, hvad de leverede lørdag aften hjemme mod Real Sociedad i den første kamp efter mesterskabet blev sikret. På intet tidspunkt var Barca dominerende eller tætte på sejren. Det endte med et stensikkert nederlag mod et velspillende Real Sociedad-hold.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Baldé, Koundé, Christensen, Alba, De Jong, Busquets, Kessié, Raphnha, Lewandowski og Dembélé

46' Koundé Alonso
63' Kessié F. Torres
63' Raphinha Ansu Fati
84' Busquets E. Garcia
86' Dembélé P. Torre

Mål
- 0-1 5' - Merino
- 0-2 72' - Sørloth
- 1-2 90' - LewandowskiMed mesterskabet sikret var det udelukkende rekorderne, som Barca gik efter - som flest clean sheets og topscorertitlen - men det var bestemt ikke et motiveret hold, som Xavi sendte på banen. Som set før i denne sæson: Når der bliver pillet bare en smule ved den stærkeste opstilling, så lider Barca. Det samme var tilfældet lørdag aften.

Bare fem minutter inde i kampen var spillet så stillestående, at Koundé ikke kunne finde en mand at spille bolden til og da han var for ubeslutsom til bare at banke bolden op i banen, så mistede han bolden til Alexander Sørloth, som drev bolden helt ind i feltet og spillede på tværs til Merino, som sendte bolden i mål. 0-1 på Camp Nou efter fem minutter og så var Barca pludselig på en endnu sværere opgave.

Bare formåede ikke at komme ind i kampen efterfølgende. Det var Real Sociedad, som sad på spillet og som let kom op til catalanernes felt. Baskerne virkede mere friske og energiske, men alligevel var Dembélé tæt på, da han fik sit hovedstød reddet af keeperen. Efter en halv time gav Raphinha et indblik i sin genialitet og elendighed. Først driblede han smukt forbi sin modstander og smækkede et indlæg ind i feltet, men Lewandowski fik ikke ordentligt træf på den. Minuttet senere var han med nede og hjælpe i defensiven, men hans aflevering til Kessié blev så ringe, at Barrenetxea fik en fri skudmulighed, men den blev forkølet og Ter Stegen reddede let.

Real Sociedads Momo Cho var tæt på sit første mål, da han inde i feltet hårdt presset fik skudt til bolden, men Ter Stegen reddede på fremragende vis. Real Sociedad fortsatte og bare minuttet efter var Momo Cho på spil igen, da han med en genial aflevering sendte Barrenetxea ind i feltet. Han forsøgte at vippe bolden over Ter Stegen og det virkede også, men der kom for meget luft under og så gik bolden over mål.

I pausen blev Jules Koundé erstattet af Marcos Alonso mens Kessié og Raphinha efter en time blev afløst af Ansu Fati og Ferran Torres. Det hjalp dog ingenting. Der var stadig ingen kreativitet, ingen der turde og kunne smide den gyldne aflevering og ingen, som tog ansvar. Det blev udnyttet med 20 minutter igen, da De Jong til ingen nytte begyndte at drible i en farlig position og endte med at miste bolden. Så slog baskerne kontra som resulterede i et sikkert mål af Sørloth. To personlige fejl gav to mål og det kunne Xavi næppe være tilfreds med. De Jong havde generelt set spillet en rigtig skidt kamp med flere boldtab, sløsede afleveringer og mangel på presspil.

Med 10 minutter igen fik Kubo pludselig bolden inde i feltet uden pres på. Da han skulle skyde kom der dog endelig lidt liv i Barca-spillerne til at bremse skuddet. Returen faldt ud til Rico, som med et knastørt langskud satte Ter Stegen på prøve. Den tyske keeper fik flot reddet og så kunne Barca ellers køre frem i banen og miste bolden endnu engang. Det var ikke meget som lykkedes for catalanerne og indskiftningerne af Ansu Fati og Ferran Torres bragte absolut ingenting. Med otte minutter blev Sergio Busquets pillet ud for Eric Garcia. Busquets fik stående klapsalver, men var tydeligvis frustreret over kampens forløb. Med fire minutter igen var det Dembélés tur til at tage de tunge skridt fra banen efter en kamp, hvor han ellers forsøgte at bidrage til offensiven med en masse driblinger, men det var tydeligt, at han manglede det afgørende i sit spil. Pablo Torre kom ind i stedet.

Netop som man gik ind i sidste minut kom der lidt fra Ferran Torres på højrekanten, da han tog et flot træk forbi sin modstander og sendte et indlæg ind til Lewandowski, der smukt headede bolden i mål til 1-2. Camp Nou levede op og der blev sunget og nu jagtede Barca en udligning. Den kom dog ikke med de få sekunder tilbage af opgøret og dermed endte det i et nederlag, men for Barca-spillerne handlede det nu om at løfte trofæet foran knap 90.000 tilskuere på Camp Nou. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


La Liga: FC Barcelona 1-2 Real Sociedad

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

Ugens mest læste

Seneste nyheder