La Liga: Getafe 0-0 FC Barcelona

La Liga - 13. august 2023

Der var fyldt med spilstop, da Barca og Getafe mødte hinanden søndag aften. 10 minutter tillægstid i første halvleg og ni minutters tillægstid til sidst. Der var røde kort, gule kort, drama og intense dueller - men spillemæssigt ramte Barca overhovedet ikke noget der bare lignede flot spil.

Ter Stegen, Araujo, Koundé, Christensen, Baldé, De Jong, Romeu, Pedri, Gündogan, Raphinha og Lewandowski

46' Christensen Ez Abde
76' Pedri Ansu Fati
79' Gündogan Gavi
80' Romeu Lamine Yamal

På papiret skulle FC Barcelona ikke ud på den største opgave, da de søndag aften mødte Getafe på udebane. Problemet var bare, at Getafe havde en gameplan, som steg Barca-spillerne til hovedet og så endte det i en regulær krig med masse vis af frispark, kort og interne fights. Det hele var til Getafes fordel, da de bestemt ikke dukkede op på eget græs for at spille fodbold. Efter fire minutter var Getafe dog tæt på føringen, da en høj bold blev smidt over Barcas forsvar, men Koundé fik som sidste mand forstyrret sin modstander nok til at situationen aldrig blev helt farlig.

Inden der var spillet 10 minutter fik Lewandowski en kæmpe chance, da Raphinhas frisparksindlæg fandt polakken helt fri midt for mål, men han headede direkte på Getafe-keeperen. Der var konstant små nærdueller uden for bold-området og på ufattelig vis fik Getafe ikke nogen røde kort, selvom de bevidst bremsede Barca-spillerne med hårde bodychecks - selvom bolden ikke var i nærheden. Efter 20 minutter begyndte dramatikken så for alvor. Først var Romeu tæt på at score efter en flot dribling på kanten af feltet, men hans forsøg sneg sig forbi målet.

I samme ombæring blev Gündogan slået i græsset, men igen kom der ikke noget rødt kort til Getafe. 10 minutter før pausen fik Raphinha en stor chance, da Koundé spillede ham fri bagerst i feltet, men brasilianerens forsøg sad lige på keeperen. Returen gik på stolpen af en Getafe-spiller og ud til hjørnespark. Fem minutter senere fik Raphinha så rødt kort, da han bremsede sin modstander med en hård duel - akkurat som Getafe-spillerne havde gjort for inden. Nede med en mand skulle Barca til at grave dybt for at hente sejren, men heldigvis for Barca var Getafe-spillerne overtændte og kort inde i anden halvleg fik Mata rødt kort efter to gange gult. Fem minutter senere fik Lewandowski en pæn chance på Araujos indlæg, men polakken kunne ikke få vinkel på sit hovedstød.

Med 20 minutter igen havde dommeren så det røde kort op for tredje gang og denne gang var det til Xavi. Ez Abde tog bolden med i et angreb og Xavi mente, at han skulle have frispark og brokkede sig til et rødt kort. Kort efter blev Romeu og Pedri pillet ud for Lamine Yamal og Ansu Fati mens Gavi erstattede Gündogan. Der blev lagt ni minutters tillægstid til, men hverken Barca eller Getafe formåede at score og således endte det hele 0-0. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder